Názor na náš rozpočet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
9.9.23 10:47
@Sany80s píše:
Jak tu psal někdo nade mnou. Auto mít nebudete?
Příjem 51 k je tu pro rodinu s jedním dítětem, když ta hypotéka je do 20 k, asi dostatečný, ale jen na poměrně skromný život. Pokud jste na to nebyli zvyklí, asi to po psychické stránce bude dost problém. Víceméně se dá říct, že nejen že skoro žádné dovolené, ale ani moc placených aktivit a už třeba zvládnout výlet a pár placených aktivit na dětském dni bude s tímto rozpočtem dost problém. Ono z toho, co píšeš, může být dost problém se s něčím takovým smířit.
Těch 17k na hypotéku víš nebo hádáš a na jak dlouho? Kde jsou alespoň základní pojistky. Tu nemovitost, hypotéku a zdraví na trvalé následky snad pojistit musíte? Ten telefon za 700 je pro dva?
Jak to máš s možností práce po rodičáku?

Jakože když někomu po zaplacení bydlení a jídla zbyde 17tisic tak je social, co se nedostane na dovolenou a nekoupí na dětským dnu dítěti 5 minut na skákací hradu? Ahaaaaaa… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
9.9.23 10:49
@Tralala736 píše:
@Klarys1 rocni kupon stoji asi 15 tisic pro oba. Takze ano vychazi to

Roční 3650,– / os.
Je to nejvýhodnější cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
9.9.23 10:52
@Tralala736 píše:
@Takco ano matereskou jsem mela, tady je kratka plus nejaky prispevek plus do toho mam umozne HO a da se to zvladat.

Pořád mi nejde do hlavy, proč resis finanční situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.9.23 10:54

@Takco protoze se snazim pocitat a spadnem prijmove hodne dolu s prijmy az se vratime do CR, to same praci take budu muset opustit. Tak proto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
9.9.23 10:54
@roba18 píše:
Ne byla to naše vládnoucí garnitura. Koukám, že spousta lidí má velmi krátkou paměť. O dávku si požádali ještě pomalu před spuštěním a teď budou tvrdit, že to není pravda :lol:

Vzhledem k tomu, ze 30% tam chce zpátky toho ulhanyho, uknouranyho velkostatkáře, který je dojí prakticky na všem co vyrábí. Tak ano, Češi mají děsivě krátkou paměť.

Jinak 80tis nebo nějak tak měli i odbory v tom jejich slavném protivládním letacku. Aby jim to házelo pěkný čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
9.9.23 11:13
@Tralala736 píše:
@Takco protoze se snazim pocitat a spadnem prijmove hodne dolu s prijmy az se vratime do CR, to same praci take budu muset opustit. Tak proto :)

Jazykové vybavena zřejmě jsi. Proč nepokračujes práci z domova? A co Tvůj muzsky, co dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.9.23 12:06

@Takco o to vubec nejde. Me spis zajimalo s jakym rozpoctem se da za mesic v CR vubec prezit :) nemam za posledni leta prehled :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
9.9.23 12:09
@Tralala736 píše:
@Takco o to vubec nejde. Me spis zajimalo s jakym rozpoctem se da za mesic v CR vubec prezit :) nemam za posledni leta prehled :)

Vždyť tu žije Tvoje rodina.
K otázce - to je tak strašně individuální…
Ovšem prešaltovat z Vašeho životního stylu, to chce odvahu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.9.23 12:10

Ten váš rozpočet mi přijde v pohodě. A když budeš o jídle trochu přemýšlet, tak z těch 17 tisíc něco ušetříte.

• Citovat
  • Upravit
16
9.9.23 12:19

@Takco tak moje rodina je mimo, ziji opravdu na vysoke noze a ptat se jich kolik utrati za jidlo je zbytecne, vubec netusi :D
Jak uz jsem psala my zas na tak vysoke noze nezijem.. jen dost penez usetrime a vrazime do cestovani 😁 jinak je to kolem tech 1000eur mesicne kdyz se nekupuje nic vetsiho ;) takze podle toho rozpoctu bych v CR prezila uplne v pohode vlastne bych zila furt stejne az na to cestovani, ale tak to uz se s ditetem ani neda objizdet svet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
9.9.23 14:12
@Bubla Bůčková píše:
Jakože když někomu po zaplacení bydlení a jídla zbyde 17tisic tak je social, co se nedostane na dovolenou a nekoupí na dětským dnu dítěti 5 minut na skákací hradu? Ahaaaaaa… :think:

Podle některých místních dam jsou sociálové všichni, co nemají měsíční příjem aspoň 90 tisíc.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
9.9.23 14:13
@Tralala736 píše:
@Takco tak moje rodina je mimo, ziji opravdu na vysoke noze a ptat se jich kolik utrati za jidlo je zbytecne, vubec netusi :D
Jak uz jsem psala my zas na tak vysoke noze nezijem.. jen dost penez usetrime a vrazime do cestovani 😁 jinak je to kolem tech 1000eur mesicne kdyz se nekupuje nic vetsiho ;) takze podle toho rozpoctu bych v CR prezila uplne v pohode vlastne bych zila furt stejne az na to cestovani, ale tak to uz se s ditetem ani neda objizdet svet.

Tak to může rodina v případě nouze pomoci, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 14:28

Já si myslím, že vyjdete v pohodě. Jsou rodiny, co musí vyžít s mnohem nižším rozpočtem. Známí: 2 malé děti, pes, kočka, hypotéku mají taky, i když jen cca 8 tis. Měsíčně v čistém dohromady cca 36 tis., ona na rodičáku. Nemůžou si vyskakovat, ale něco málo i ušetří. Na Moravě a Slezsku jsou platy úplně jinde než v Praze. Smutná pravda.

• Citovat
  • Upravit
16
9.9.23 14:32

@ZuzaM samozrejme to oni nabizi porad :) ale zas clovek nechce byt zavisly na rodicich, ale kdyby se stal nakej velkej zkrat tak jasne nejsme v tom sami, ale na to se clovek ve 30 uplne spolehat nema :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
9.9.23 15:34
@Tralala736 píše:
@ZuzaM samozrejme to oni nabizi porad :) ale zas clovek nechce byt zavisly na rodicich, ale kdyby se stal nakej velkej zkrat tak jasne nejsme v tom sami, ale na to se clovek ve 30 uplne spolehat nema :D

Mozna rypu, ale jdete do jejich domu, pocitas s jejich autem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný