Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bytsamsebou píše:
A nebyl to náhodou Čech, Slovák a Američan?prosím tě, sundej růžové brýle a slez z barevné duhy zpět na rozbitou zem
Ne byla to naše vládnoucí garnitura. Koukám, že spousta lidí má velmi krátkou paměť. O dávku si požádali ještě pomalu před spuštěním a teď budou tvrdit, že to není pravda ![]()
@Tralala736 V klidu. Já bych se toho vůbec nebála. Takhle malé dítě opravdu nemusí stát skoro nic. Já myslím, že to máte rozpočítane rozumně, tak, abyste měli rezervy. Navíc tak blízko Praze se ti bude úplně jinak shánět nějaká případná brigáda, kdyby náhodou. Ale fakt nemyslím, že by to bylo nutné.
@roba18 píše:
Ne byla to naše vládnoucí garnitura. Koukám, že spousta lidí má velmi krátkou paměť. O dávku si požádali ještě pomalu před spuštěním a teď budou tvrdit, že to není pravda
Kterou dávku myslíš? ![]()
@roba18 píše:
Ne byla to naše vládnoucí garnitura. Koukám, že spousta lidí má velmi krátkou paměť. O dávku si požádali ještě pomalu před spuštěním a teď budou tvrdit, že to není pravda
Ale houby, to tys tu jen zbytečně přišla plácat nějaké svoje hloupé politické názory, ačkoliv ae o ně nikdo neprosil. Pokud sama nechápeš, proč na tebe ohledně toho nikdo nereaguje, tak proto, že když se chceš bavit jako hlupák, pak nám to za to nestojí. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Rada bych si od vas nechala posoudit rozpocet. V CR uz nekolik let nezijem a tak nejak nevim, kde je pravda a kolik penez si pripravit. Jde o to, ze se budeme vracet, hlavne kvuli tomu, ze mame zajistene bydleni a kvuli malemu. Nas prijem bude peknej sesup dolu. Zatim budu doma na rodicaku a budu doufat, ze maly bude chodit od 3 do skolky.
V cizine jsme se meli dobre a nikdy jsem nepocitala penize, ale jsme dost minimalisti, takze jsme utraceli hlavne za dovolene, ktere byly tak 6× za rok vim magori, ale svet uz mame procestovany, takze tady je uskromeni jasny. Dale rezervu budem mit taky usetrenou, ale nerada bych do ni sahala, vetsinu davame do akcii a setrime na duchod.Tato doba stimto prijmem by mela trvat 2roky.
Prijem 51k
Hypoteka + energie 17k
Jidlo + drogerie 17k
Dite vydaje 5k
Obleceni dospely 2k
Dalsi vydaje 3k(Telefon 700
Spotify 200
Koncs. 200
Internet 400
Jizdenka 1500)Celkem 44k
Je to realne? Nebo si mam pripravit uplne jine sumy? Dekuji
Řekla bych, že je to celkem v pohodě. Až půjdeš i ty do práce, tak se příjmy navýší, ale s tímhle si myslím v pohodě vyjdete.
@Tralala736 píše:
@Villanelle jo pojistky na takovy veci nemame, tak to poresim. Za dite jsem to radsi nadsadila, vim ze se tu casto pise, ze minimalne 10tisic na miminko pritom nas ted nestoji skoro nic. Ackoli zijem na zapade tak mesicne utracime za provoz domacnosti asi 1000euro a to nechodim po ochode a nepocitam nic. Ale zda se, ze v CR to sotva staci na nakej prumernej zivot, coz me trochu desi…
Nějak se v tom ztrácím. A na Západě mate jaký příjem? Máš rodicak? Proč se kyblujete sem atd.? Byt u moře, 6krat dovolená a pocitas halire?
@roba18 píše: Říkám loni se rozdávali soc dávky rodinám s čistým příjmem do 80 tis. Prý jsou takové rodiny sociálně potřebné…
A když čtu mimino, nebo sleduji různě lidi v okolí tak mi přijde, že lidé mají daleko větší příjmy než uvádějí.
Anebo naopak.
@Bytsamsebou píše:
Kterou dávku myslíš?
To bylo to jednorazovy 5000 na dite.
@Takco tak pisu vracime se kvuli rodine i malemu, ne taky vsechno na zapade je idealni napriklad bezpecnost a vyhlidky do budoucna napriklad s bydlenim, kdyz v CR muzem bydlet ve svem. Prijmy mame oproti cesku vysoky jasne, ikdyz tu platime 2500euro jen za bydleni tak jeste velkou castku setrime zcehoz jsme financovali milionovou rekonstrukci za cash ted uz splacime jen minimum. A nebo jezdili na dovolene…
@roba18 píše:
Však loni rodina s čistým příjmem 80tis. byla brana jako sociálně slabá. Takže předpokládám, že většina rodin má větší rozpočty.
@roba18 píše: Říkám loni se rozdávali soc dávky rodinám s čistým příjmem do 80 tis. Prý jsou takové rodiny sociálně potřebné…
A když čtu mimino, nebo sleduji různě lidi v okolí tak mi přijde, že lidé mají daleko větší příjmy než uvádějí.
Kravina
Mám v okolí spoustu rodin s miminkem a příjem do 80 tisíc nemají a žijí v pohodě.
Dokonce zkusili i žádost na dávky
, když stát dává cikánům, tak proč to nezkusit, zda něco nedostanou (ale zvládnou to i bez nich) A úřad jim řekl, že mají smůlu a nemají nárok.
Takže se nikomu nic s příjmem pod 80 tisíc nerozdávalo.
@Tralala736 píše:
@Villanelle jo pojistky na takovy veci nemame, tak to poresim. Za dite jsem to radsi nadsadila, vim ze se tu casto pise, ze minimalne 10tisic na miminko pritom nas ted nestoji skoro nic. Ackoli zijem na zapade tak mesicne utracime za provoz domacnosti asi 1000euro a to nechodim po ochode a nepocitam nic. Ale zda se, ze v CR to sotva staci na nakej prumernej zivot, coz me trochu desi…
Já si myslím, že tě to děsí právě proto, co se všude píše, ale skutečnost je jiná.
Spoustu rodin žije s menšími penězi než máte vy a že by jim to vadilo nebo je to děsilo to ně. Dokonce zvládnou jezdit i na dovolenu a mají 1 - 2 děti
Myslím si, že s vaším příjmem a s 1dítětem můžete být v klidu
@Tralala736 píše:
@Takco tak pisu vracime se kvuli rodine i malemu, ne taky vsechno na zapade je idealni napriklad bezpecnost a vyhlidky do budoucna napriklad s bydlenim, kdyz v CR muzem bydlet ve svem. Prijmy mame oproti cesku vysoky jasne, ikdyz tu platime 2500euro jen za bydleni tak jeste velkou castku setrime zcehoz jsme financovali milionovou rekonstrukci za cash ted uz splacime jen minimum. A nebo jezdili na dovolene…
Vyčnívá mi z Tvých příspěvku: bytovka rodičů, pujcime si auto rodičů…benzín nepočítám…Máš na Západě něco jako. materskou?
17 tisic mesicne za jidlo? To delate jak? My jsme tri, v jidle se neomezujeme a mesicne se vlezu do castky okolo 10 tisic. Jinak 51 tisic mi prijde docela v pohode, my meli uz i min a vyzili jsme. Otazkou je, jakou mate zivnotni uroven a standardy.
Za mě v pohodě. My máme příjmy +-53k se dvěma dětma a zvládáme to. Neušetříme skoro nic, ale máme rezervy z doby před mateřskou.
Naše průměrné výdaje jsou:
22k bydlení (hypo, energie, pojistky)
3k další nezbytné výdaje (penzijko, telefony, internet, MHD…)
3k provoz auta
11k jídlo
3k drogerie
4k výdaje za děti (školka, oblečení, hračky, autosedačky…)
5k další výdaje v domácnosti (spotřebiče, věci do bytu, naše oblečení a boty, dárky rodině, a všelijaké drobnosti co se během měsíce nasčítají).
Dohromady 51k, takže nám zbývá 2k rezerva. Není to moc, ale jak píšu, máme rezervy z dob před mateřskou
@Takco ano matereskou jsem mela, tady je kratka plus nejaky prispevek plus do toho mam umozne HO a da se to zvladat.