Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kde máš nějaké pojistky, benzín atd?
Kolik vás je? Pokud jen 3, tak výdaje na jídlo by šly stáhnout níž.
Na rovinu, mně ten příjem přijde malý a občas asi do těch rezerv budete muset sáhnout.
Tak dopravu mam uvedenou, za benzin utracet nebudem. Pojistku uz mame v hypo.
Jsme jen 3.
@Tralala736 píše:
Tak dopravu mam uvedenou, za benzin utracet nebudem. Pojistku uz mame v hypo.
Jsme jen 3.
Jako, že nebudete mít auto? To budete bydlet někde ve středu města?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Rada bych si od vas nechala posoudit rozpocet. V CR uz nekolik let nezijem a tak nejak nevim, kde je pravda a kolik penez si pripravit. Jde o to, ze se budeme vracet, hlavne kvuli tomu, ze mame zajistene bydleni a kvuli malemu. Nas prijem bude peknej sesup dolu. Zatim budu doma na rodicaku a budu doufat, ze maly bude chodit od 3 do skolky.
V cizine jsme se meli dobre a nikdy jsem nepocitala penize, ale jsme dost minimalisti, takze jsme utraceli hlavne za dovolene, ktere byly tak 6× za rok vim magori, ale svet uz mame procestovany, takze tady je uskromeni jasny. Dale rezervu budem mit taky usetrenou, ale nerada bych do ni sahala, vetsinu davame do akcii a setrime na duchod.Tato doba stimto prijmem by mela trvat 2roky.
Prijem 51k
Hypoteka + energie 17k
Jidlo + drogerie 17k
Dite vydaje 5k
Obleceni dospely 2k
Dalsi vydaje 3k(Telefon 700
Spotify 200
Koncs. 200
Internet 400
Jizdenka 1500)Celkem 44k
Je to realne? Nebo si mam pripravit uplne jine sumy? Dekuji
Budete se teprve vracet. Práce je jistá, že víš, jaký bude příjem? Pokud nebudete vycházet, tak se musí příjem zvednout. Jednoduché. Někdo si bude muset najít další přivýdělek, kdyby tohle bylo málo. Mi to přijde na hraně, když vidím částku příjmu a částku výdajů.
@mamina2017
Ano, presne ve stredu mesta, s tim ze autobus do Prahy nam jede 30 min. A na to je to jizdne 1500 mesicne za oba.
Auto si muzem pujcit od rodicu na vylet atd. ale za to benzin zatim nezapocivam, to nebude zas tolik a hlavne ne nejak casto.
@mamina2017 píše:
Jako, že nebudete mít auto? To budete bydlet někde ve středu města?
Ja myslim, ze i v dnesni dobe vlastni auto neni nezbytne a spousta rodin zije bez neho.
Jak tu psal někdo nade mnou. Auto mít nebudete?
Příjem 51 k je tu pro rodinu s jedním dítětem, když ta hypotéka je do 20 k, asi dostatečný, ale jen na poměrně skromný život. Pokud jste na to nebyli zvyklí, asi to po psychické stránce bude dost problém. Víceméně se dá říct, že nejen že skoro žádné dovolené, ale ani moc placených aktivit a už třeba zvládnout výlet a pár placených aktivit na dětském dni bude s tímto rozpočtem dost problém. Ono z toho, co píšeš, může být dost problém se s něčím takovým smířit.
Těch 17k na hypotéku víš nebo hádáš a na jak dlouho? Kde jsou alespoň základní pojistky. Tu nemovitost, hypotéku a zdraví na trvalé následky snad pojistit musíte? Ten telefon za 700 je pro dva?
Jak to máš s možností práce po rodičáku?
No žádná hitparáda ani tráva a jste jen tři.
Popřípadě možnost přivýdělku.
17 tis vim, to takto platime s pojistkama uz ted nekolik let, ted uz se jen budem vracet do pripraveneho. A bude to jeste na 9 let pak uz nam zbydou jen energie.
Telefon za 700 jen pro me, manzel ma v praci, bohuzel vyhodnejsi tarif jsem zatim nenasla.
Do prace bych rada co nejdrive, ale nevim jak to v cr chodi s jeslema, vsude ctu ze spis skolka az od 3 let. Tak se svym prijmem zatim uplne nepocitam. Az za ty 2 roky.
A bokem něco máte? když ti klekne lednička, pračka…atd. Já měla vždycky štěstí, že během roku mi kleklo, co snad šlo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Rada bych si od vas nechala posoudit rozpocet. V CR uz nekolik let nezijem a tak nejak nevim, kde je pravda a kolik penez si pripravit. Jde o to, ze se budeme vracet, hlavne kvuli tomu, ze mame zajistene bydleni a kvuli malemu. Nas prijem bude peknej sesup dolu. Zatim budu doma na rodicaku a budu doufat, ze maly bude chodit od 3 do skolky.
V cizine jsme se meli dobre a nikdy jsem nepocitala penize, ale jsme dost minimalisti, takze jsme utraceli hlavne za dovolene, ktere byly tak 6× za rok vim magori, ale svet uz mame procestovany, takze tady je uskromeni jasny. Dale rezervu budem mit taky usetrenou, ale nerada bych do ni sahala, vetsinu davame do akcii a setrime na duchod.Tato doba stimto prijmem by mela trvat 2roky.
Prijem 51k
Hypoteka + energie 17k
Jidlo + drogerie 17k
Dite vydaje 5k
Obleceni dospely 2k
Dalsi vydaje 3k(Telefon 700
Spotify 200
Koncs. 200
Internet 400
Jizdenka 1500)Celkem 44k
Je to realne? Nebo si mam pripravit uplne jine sumy? Dekuji
Mě to přijde v pohodě.
Spíš naopak si myslím, že 17 tisíc za jídlo, by se dalo ještě ušetřit.
A oblečení za dospělého a výdaje za dítě taktéž. Chápu, že někdy jsou výdaje menší někdy větší, ale za dospělého každý měsíc 2 tisíce mi přijde moc
Tak si tady zažádat o rodičák. Jestli to jde, když jsi byla v zahraničí. Spíš najdeš dětskou skupinu. Jeslí je málo.
@mamina2017 bokem penize mame, ale nechci na ne nejak extra sahat
spotrebice budou uplne nove, takze doufam, ze nejaky ten patek vydrzi ![]()
@Anonymní píše:
17 tis vim, to takto platime s pojistkama uz ted nekolik let, ted uz se jen budem vracet do pripraveneho. A bude to jeste na 9 let pak uz nam zbydou jen energie.
Telefon za 700 jen pro me, manzel ma v praci, bohuzel vyhodnejsi tarif jsem zatim nenasla.
Do prace bych rada co nejdrive, ale nevim jak to v cr chodi s jeslema, vsude ctu ze spis skolka az od 3 let. Tak se svym prijmem zatim uplne nepocitam. Az za ty 2 roky.
Vy tu hypotéku máte fixovanou navěky?
Co se týká práce, tak jsem tím myslela, zda máš nějaký obor, kde bude snadné se zaměstnat. Na pracovním trhu má tady matka malého dítěte, pokud nemá vybudovanou pozici v nějaké firmě nebo specifický obor, docela problém, pokud jde o udržení zaměstnání.
Ahoj,
V cizine jsme se meli dobre a nikdy jsem nepocitala penize, ale jsme dost minimalisti, takze jsme utraceli hlavne za dovolene, ktere byly tak 6× za rok vim magori, ale svet uz mame procestovany, takze tady je uskromeni jasny. Dale rezervu budem mit taky usetrenou, ale nerada bych do ni sahala, vetsinu davame do akcii a setrime na duchod.
Tato doba stimto prijmem by mela trvat 2roky.
Prijem 51k
Hypoteka + energie 17k
Jidlo + drogerie 17k
Dite vydaje 5k
Obleceni dospely 2k
Dalsi vydaje 3k
(Telefon 700
Spotify 200
Koncs. 200
Internet 400
Jizdenka 1500)
Celkem 44k