Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anais Brno píše:
Hele, já novou práci po rodicaku měla do dvou měsíců, ve svém oboru, mladýmu byly dva roky. Hledala jsem brzo, protože všichni strašili stejně, jak to popisujes ty.
Vybírala jsem ze tří nabídek
Platové jsem při nástupu byla stejně, za těch osm let, co jsem po rodicaku zpátky nám dvojnásobný plat…tak nevím…
Taky mě strašili a rozeslala jsem 4 životopisy, absolvovala 2 pohovory a mám práci na poloviční úvazek, jak jsem chtěla, jen teda obor jsem změnila no…
Hypotéka a energie jen 17 tisíc. My hypotéku nemáme a jen na poplatcích za byt a energie platíme měsíčně 12 tisíc. A počítej, že se ti k tomu nabalí ještě spousta dalších výdajů, třeba za léky, zubaře.
@welovefashion však jo, jakýkoliv doklad s věkem a fotkou. To se i píše, když se to na stránkách PIDu rozklikne. Tohle byla reakce na to, jestli ještě pořád platí přeprava zdarma.
@Da12 píše:
Hypotéka a energie jen 17 tisíc. My hypotéku nemáme a jen na poplatcích za byt a energie platíme měsíčně 12 tisíc. A počítej, že se ti k tomu nabalí ještě spousta dalších výdajů, třeba za léky, zubaře.
12000 náklady za bydlení v bytě? My se vejdeme v Brně ve třech lidech do 4500, poplatky za správu, vytápění vlastní plynový kotel, elektřina, voda…
@Hlaholice píše:
Ale ten příspěvek byl určen pro rodiny s nízkými a STŘEDNÍMI příjmy. A důvodem příspěvku byla vysoká inflace a růst životních nákladů. Ten příspěvek měl jen trochu zmírnit ten dopad krize na děti. Na pravidelnou pomoc pro sociálně slabé jsou mnohem přísnější podmínky.
A šlo o hrubý příjem a ne čistý. Nemluvě teda o tom, že to nic moc nevypovídá o tom, jak na tom rodina doopravdy je/byla. Je rozdíl, jestli šlo o rodinu s jedním dítětem, vlastním bytem, bez půjček a slušnou finanční rezervou. Nebo o rodinu se třemi dětmi, vysokou hypotékou a minimální rezervou.
Nemusíš mi tady vysvětlovat na co příspěvek byl. Ale, dle mého názoru, byl naprosto zbytečný. Pokud tedy máme programy pro nizkoprijmove, měla být pomoc nastavená přes tyto systémy/programy. Středně prijmovi, což jsou právě ti s příjmy kolem 80tis, by tyto podpory potřebovat neměli. Tedy alespoň dle rétoriky pravicových stran, které, jak se zdá, odmítají podporovat rodiny s dětmi a tím podporovat budoucnost ČR.
@Anais Brno píše:
12000 náklady za bydlení v bytě? My se vejdeme v Brně ve třech lidech do 4500, poplatky za správu, vytápění vlastní plynový kotel, elektřina, voda…
4500,– máte na plyn, elektřinu, poplatky svj, úklid a správa domu? Pokud bydlíte ve 2kk, tak bych tomu i věřila, ale ve větším těžko. Nebo mi řekni recept, jak jste toho dosáhli?
@roba18 píše:
4500,– máte na plyn, elektřinu, poplatky svj, úklid a správa domu? Pokud bydlíte ve 2kk, tak bych tomu i věřila, ale ve větším těžko. Nebo mi řekni recept, jak jste toho dosáhli?
My jsme podobně měli x let ve 200m2 domě. Elektrika, voda. Plyn nemáme vůbec. Ale je nový, zateplený. Trošku se to zvedlo, jak začala lítat ta elektrika. Ale to jsme vyřešili po svém. Panely na střechu.
@roba18 píše:
Byt má 65 M2…v 2kk o 45 M2 jsme někde na 4000…v 1kk náklady komplet kolem 3500…
Cihla stavěná cca 20 let zpět, pár let zpět zateplená, je to rohový byt, nad náma půda, nikdo nás nevytapi…
@Anais Brno píše:
Byt má 65 M2…v 2kk o 45 M2 jsme někde na 4000…v 1kk náklady komplet kolem 3500…
Cihla stavěná cca 20 let zpět, pár let zpět zateplená, je to rohový byt, nad náma půda, nikdo nás nevytapi…
Kolik platíte za poplatky svj a co vše v tom je? A kolik tam žije lidí?
@Kelsey píše:
My jsme podobně měli x let ve 200m2 domě. Elektrika, voda. Plyn nemáme vůbec. Ale je nový, zateplený. Trošku se to zvedlo, jak začala lítat ta elektrika. Ale to jsme vyřešili po svém. Panely na střechu.
Dům je ale něco jiného, tam nemáš správcovské poplatky, fond oprav apod. Těmi to může dost naskákat. Kdyby sis k domu pripocetla jakýsi fond oprav, úklid kolem domu a neobydlených míst, dostala by ses na jiné částky.
@roba18 píše:
Kolik platíte za poplatky svj a co vše v tom je? A kolik tam žije lidí?
Bydlíme tři, zálohy na elektřinu 1200, plyn 1000, fix cen máme do 2025. Zbytek jsou poplatky údržba, pojištění, úklid, fond oprav, zahradník a voda…
Fond oprav je nejakych 900, voda 750..
@roba18 píše:
My poplatky ve 2kk platili 7500, takže tomuto se snad ani nedá věřit
za 50m2 byt ve čtyřech lidech.
@Anais Brno píše:
Bydlíme tři, zálohy na elektřinu 1200, plyn 1000, fix cen máme do 2025. Zbytek jsou poplatky údržba, pojištění, úklid, fond oprav, zahradník a voda…
Fond oprav je nejakych 900, voda 750..
Když to sectu 1200+1000+900+750 = 3850,– Tzn za údržbu, pojištění, úklid atd platíte 150,–?
Jinak cenu elektřiny respektive zálohy máte na byt úplně běžné, tam bych se nějakým zvýšením moc nezabývala. Jako máte spotřebu?
@roba18 píše:
Když to sectu 1200+1000+900+750 = 3850,– Tzn za údržbu, pojištění, úklid atd platíte 150,–?
Tak jsem schválně kvůli tobě dohledala rozpis záloh ten je 2800, plus když vezmu reálné náklady na energie, tak zálohy máme vyšší, vraceli za El a plyn dohromady cca 5000. Takže ty náklady jsou opravdu v rozmezí 4500-5000…
Barák je zateplený, vymalované chodby, nové vchodové dveře, letos se natíraly ve všech bytech okna…
V ostatních bytech co máme, se ty náklady pohybují velmi podobně, když přepočtu lidí a M2… takže nechápu jak za být platíte víc jak 10 měsíčně…
Mně se Váš příjem vzhledem k výši té hypotéky zdá malý. Jako neříkám, že to nedáte, ale bude to nejspíš dost napjaté a budeš muset hodně počítat, uskromnit se týče zábavy atd.