Nebankovní hypotéka

Anonymní
5.11.10 14:50

Nebankovní hypotéka

Dobrý den,máte někdo zkušenost s nebankovní
hypotékou na menší částku?
Prosím nepište mi,že je to riskantní a že vy by jste
do toho nešli,asi máte jiné možnosti.Já ne.
Prosím někoho kdo má vlastní zkušenost.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
5.11.10 19:19

Hypotéka znamená, že se při půjčce ručí nemovitostí. Při půjče menší částky budete ručit nemovitostí?

Ono při každé půjčce platí, že důležité jsou podmínky uvedené ve smlouvě (případně nějaké všeobecné obchodní podmínky, na které by smlouva odkazovala), takže než něco podepíšete, rozhodně se s tou smlouvou detailně seznamte, v ideálním případě ji dejte přečíst právníkovi. Rozhodně si neberte půjčku u firmy, která po Vás chce, abyste smlouvu podepsali okamžitě na místě bez možnosti si ji v klidu prostudovat…

U jaké firmy si chcete půjčovat? Doporučuji v každém případě zadat jméno firmy do googlu, často to dost napoví (zkušenosti v diskuzích apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.10 20:00

To já právě nevím,od které.Nevím která je důvěryhodná.
Počítám s tím,že jelikož je to nebankovní tak úroky budou vysoké.Zase bych ,ale nechtěl naletět nějákým podvodníkům a příjít tak o dům.

• Citovat
  • Upravit
1814
5.11.10 20:05

No to je těžké… V každém případě ale radím, než něco podepíšeš, raději to zkonzultuj s právníkem. Konzultovat už podepsanou smlouvu, nebo jít pro radu až ve chvíli, kdy se objeví problém, je pozdě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
5.11.10 20:39
Anonymní píše:
Dobrý den,máte někdo zkušenost s nebankovní
hypotékou na menší částku?
Prosím nepište mi,že je to riskantní a že vy by jste
do toho nešli,asi máte jiné možnosti.Já ne.
Prosím někoho kdo má vlastní zkušenost.
Díky

Ahoj, já to nějak nechápu 8-o - asi tušíš, že nebankovní (cokoli - nejen hypo, ale i půjčka) je v podstatě jasný průšvih :roll: - v lepším případě je to „jen“ dražší, ale stejně chceš, abychom ti tady něco schválili a doporučovali , což si myslím, že nikdo myslící neudělá :wink:
Ale komu není rady…
Dej si pozor tedy hlavně na to, aby nebyla součástí smlouvy rozhodčí doložka, podívej se RPSN, na termíny splátek a sankce a ještě jednou zvaž, zda je to nutné.
Máme v rodině ekonomy a mezi přáteli 3 finanční poradce. Kdo myslíš, že je nejčastěji v maléru? Lidé s nebankovní půjčkou… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.11.10 21:00
JVP píše:Dej si pozor tedy hlavně na to, aby nebyla součástí smlouvy rozhodčí doložka…

Tohle si myslím, že je podle mne trochu nesplnitelná podmínka :-? Rozhodčí doložky se dneska cpou pomalu i do smlouvy na koupi rohlíku :roll:
Spíš bych se zaměřila na to, aby pokud tam už ta rozhodčí doložia je, nebyl rozhodce jmenován jen jednou stranou (věřitelem), případně aby to nebyla nějaká „spřátelená firma“ (často se shoduje sídlo rozhodců a sídlo věřitele).
A pozor na nejrůznější poplatky - abyste nezaplatili spoustu tisíc ještě před získáním půjčky (a tu třeba nakonec ani nezískali…)

A kloním se samozřejmě k názoru, že nebankovní půjčka je často cestou do pekel… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
5.11.10 21:26
domi píše:
JVP píše:Dej si pozor tedy hlavně na to, aby nebyla součástí smlouvy rozhodčí doložka…

Tohle si myslím, že je podle mne trochu nesplnitelná podmínka :-? Rozhodčí doložky se dneska cpou pomalu i do smlouvy na koupi rohlíku :roll:
Spíš bych se zaměřila na to, aby pokud tam už ta rozhodčí doložia je, nebyl rozhodce jmenován jen jednou stranou (věřitelem), případně aby to nebyla nějaká „spřátelená firma“ (často se shoduje sídlo rozhodců a sídlo věřitele).

No pokud bys byla schopná tohle ověřit, to bys byla dobrá :mrgreen: na to si právě dávají bacha, aby to vypadalo solidně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
6.11.10 20:09
JVP píše:
domi píše:

No pokud bys byla schopná tohle ověřit, to bys byla dobrá :mrgreen: na to si právě dávají bacha, aby to vypadalo solidně :cert:

„Nejbezpečnější“ asi je, když je tam uvedena pravomoc stálého rozhodčího soudu (SRS při hospodářsko komoře ČR a agrární komoře ČR). A samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby tam rozhodčí doložka nebyla vůbec, ale to už je opravdu myslím spíš sci-fi :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.12.11 01:28

Hypoteka - Internet

Po internetu lze sjednat cokoli - možná i koupi Karlštejnu, ale za jakou cenu a hlavně za jakých podmínek.
Až budeš mít návrh hypotéky přes internet najdi si dobrého finančního poradce a on ti to zdarma zkoukne! A když nevymyslí nic lepšího - tak mu napište na čelo 10 ať ho poznáme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.12.11 01:33

Nebankovní hypoteka

Nebankovní hypotéku bych doporučil jen tomu, kdo je finančně silně za vodou a je zapsaný v registrech dlužníků. Nenapadá mně Nikdo jiný, kdo by si takovýto produkt pořídil. Takováto nebankovní instituce s výše popsanými klienty počítá a proto do úvěru promítne dané riziko…někomu se to vyplatí, někomu ne! Většině lidí NE! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.1.12 00:54

Hypoteční banka, se hodně zlepšila, ale není jediná na trhu, doporučuji porovnat podmínky i jinde a hlavně, nechat si poradit s Cash Flow, tedy kolik si vzít, kdy a proč? Věřím, že Vám dobře poradí i zaměstnanec banky, ale napište mi, až Vás pošle ke konkurenci, protože tam mají zrovna akci a nebo lepší podmínky. Obecně platí, že ideální je plánovat pořízení bydlení tak 3-5 let dopředu, ale to je na dlouhou diskusi! Nezávazní poradci by měli mít větší možnosti, ale není nad osobní zkušenost. Každopádně budete potřebovat i štěstí, protože jak řekl klasik „nejhorší je srážka s volem“ a v tomto případě to bolí dvojnásobně! Pokud máte poradce 3-5 let, už byste mohli odhadnout jak moc mu důvěřovat…jenže to u nás má tak 6× méně lidí než třeba v Anglii nebo 4,5 x měně než v Rakousku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.14 22:38

Dobrý den. Potřebovala bych radu. S manželem už bydlíme rok u jeho rodičů. Máme svůj vršek. Nedávno jsme se ale dozvěděli že mají dům v exekuci a co nevidět o něj přijdou. Proto se chceme co nejrychleji odstěhovat. Jenže problém je v tom, že je manžel veden v registru dlužníků. Ptali jsme se v bance a samozdřejmě nám žádost byla zamítnuta. Vlastně nám to bylo jasné. Musíme jít co nejdřív bydlet a kam opravdu nemáme… Přemýšlíme o pronájmu bytu což by bylo asi kolem 9000,–/měsíc. Říkali jsme si že by možná bylo lepší vzít si nebankovní hypotéku a koupit si nějakej levnej malej domeček. Jenže jak jsem všude koukala, musí se něčím ručit, jenže my nemáme čím. Mohly bychom tím domečkem který si chceme koupit? Nebo raději máme jít do podnájmu. V těhle věcech se vůbec nevyznám. Prosím poraďte… Mmj. Manžel v bance dluží ještě 130 000,–Kč což bude splácet ještě hodně dlouho. mockrát děkuji za rady a prosím rýpalky ať nepíší. Máme 2 děti a opravdu teď nevíme co dál. děkuji.

• Citovat
  • Upravit
117
22.8.14 22:44

Tak já bych to řešila tím podnájmem. Zadlužovat se ještě víc a ještě k tomu nebankovní hypotékou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
22.8.14 22:45

Nebankovni hypoteku? Vy chcete dopadnout hur nez tchanata?
Jdete do podnajmu, na nic jineho ted nemate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
22.8.14 22:48

No, asi takhle, slušné nebankovky kontrolují úplně stejně jako banky, takže se záznamem v registru moc šancí nevidím… a druhá věc, pokud 130 000,– bude splácet ještě hodně dlouho, tak nemáte příjmy na to, abyste si tu hypotéku mohli dovolit. Takže bych hledala nájem, nikoliv podnájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel