Hypotéka od Unicredit Bank

3337
3.11.10 17:33

Hypotéka od Unicredit Bank

Ahojky! Máte od této banky někdo hypotéku? A jak dlouho Vám trvalo její vyřízení a co jste ke koupi nemovitosti všechno potřebovali za papíry? Prosím o radu! Moc děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
3.11.10 18:32

Ahojky, my máme u Unicredit, už rok a něco. Už si to nepamatuju, jen matně vzpomínám: Odhad ceny nemovitosti, několikrát výpis z katastru (v jednotlivých fázích), výpisy z účtů tuším že za tři měsíce… Měli jsme to i se stvebkem, takže i potvrzení, že nám Staveb. spoř. ty peníze vyplatila. Bylo toho hodně, tak si tam raděj zavolej, oni ti to nadiktujou, třeba se i mohly požadavky změnit…
Vyřízení bylo ze strany banky celkem rychlé, vždy se ale čekalo na ty papíry okolo - katastr, podpisy u notářů a tak…Tím se to protahovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 19:00

UCB je obecně velmi přísná banka na posouzení bonity klienta. A buď dají hypo s možností předčasného splacení - Flexi nebo bez vstupního poplatku Plus nebo šitou na míru, kde dají více „výhod“ najednou, ale za vyšší úrok. Jiné banky mají tyhle možnosti standardně všude a k tomu třeba ještě bez poplatku, když je akce. Pořádně bych se podívala na trh, co kde vyjde nejlépe a dle vašich popřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.12.11 01:36

Proč to nezadáte finančnímu poradci? Čas je potom jeho starost! Takže zhruba pro Vás 2 dny v průběhu 2-3 týdnů :think: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 16:25

Vyřizovali jste si teď někdy někdo hypo od Unicredit bank? Jak dlouho Vám to trvalo? My vyřizujeme od června a teď mi paní volala, že se to ještě zdrží, protože to musí poslat na posouzení do Prahy, nějaký RIS nebo tak něco. Už by jsme ji nutně potřebovali a pořád nic.

A ještě taký dotaz, šlo s Vašima mzdovýma účetníma domluvit, že Vám třeba napsali vyšší příjem nebo tam nezahrnuli děti? :oops:

• Citovat
  • Upravit
73
19.9.12 16:37

Anonymní: Bohužel s Unicredit bývá velmi dlouhé jednání a nakonec získá hypotéku pouze 10% žadatelů. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
19.9.12 16:46

Anonymní, my vyřizovali od 1.7., stihli jsme to tak tak do 31.8., vyžrali jsme si snad úplně všechno. Vyjimku na LTV, pak solus, pak schválení v praze, pak to jejich pojištění. Urgovali jsme to několikrát na všech místech. A byl to pouze refinanc, ale děkuji už nikdy více. Co máte konkrétně za problémy? Na Praze nám to viselo 3 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
19.9.12 16:56
@Lucyus12 píše:
Ahojky! Máte od této banky někdo hypotéku? A jak dlouho Vám trvalo její vyřízení a co jste ke koupi nemovitosti všechno potřebovali za papíry? Prosím o radu! Moc děkuji! :kytka:

Kamarádka chtěla, ale nedali jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:41

Nejdřív jsme stáli na tom, že jsme museli překreslovat plány. Projektant nám to zpracoval rychle, ale zase jsme čekali až k nám z banky přijde odhadce a zpracuje odhad. A teď se to má zase protáhnout kvůli tomu, že má manžel v příjmu potvrzené dítě. Sama paní v bance nám řekla, že pokud ho nemáme v občance, tak si ho nemáme dávat ani do potvrzení, aby to nemusela posílat na posouzení do Prahy a nemuseli jsme zase tak dlouho čekat. Jenže milá paní účetní nám to takto nechce napsat. :oops:

• Citovat
  • Upravit
534
28.8.16 23:03

Ahoj, obnovuji diskuzi… máte někdo branou tento rok hypotéku od unit credit bank? Jaké byly podmínky atd.jak jste s nimi spokojeni? Předem děkuji za Vaše odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.8.16 02:03

@Misha66 My jsme o tom uvažovali, ale nakonec jsme do toho nešli. Vadí mi ty jejich „vopičárny“ okolo. Jsme velmi bonitní klienti (půjčovali jsme si cca polovinu toho, co by nám „papírově“ banky byly ochotné půjčit) a dali nám i nějakej jejich tehdy nej nej úrok - jenže pak se ukázalo, že je tam povinná nějaká stotisícová pojistka schopnosti splácet, po jejímž započtení byl úrok vyšší než u jiných bank. A nabídka vypadala takto i přesto, že muž v této bance už nějakou dobu má účet, kam mu chodí výplata. Dobrej hypoteční poradce to prý umí spytlíkovat i bez té pojistky, ale mě to tak naprdlo, že jsem si řekla, že tuhle banku teda ne. Ale samozřejmě vy můžete mít lepší zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.16 07:19

Nic moc zkušenosti. Měli jsme u nich účty, tak jsme se tam snažili vyřídit hypošku. Po 4 týdnech, kdy jsem se po obvolání všech možných přepojení na čertaďábla v UCB nedověděla, co se děje, tak mi nakonec s omluvou volala hypoteční, že to nějaké milé osůbce leželo bez povšimnutí 3 týdny na stole 8o, ale že už by to mělo tak do 5 dní být vyřízeno! :zed: Takže stačilo, zrušili jsme to a hypošku během 12 dní vyřídili v jiné bance, dokonce i s lepšími podmínkami.

• Citovat
  • Upravit
Janli
29.8.16 14:23

Můj muž je finanční poradce. Než by šel vyřizovat do UCB, radši si ukousne nohu. Všechno hrozně dlouho trvá, chtějí doložit spoustu nesmyslů, nedávno jsem byla svědkem telefonu, kdy se rozčileně zeptal pracovníka banky, jestli by náhodou nechtěli taky spermiogram klienta :mrgreen:. Lepší jít jinam.

• Citovat
  • Upravit
5
30.8.16 11:06

Unicredit nikdy více

Zkušenost příšerná!!!
od začátku května rozpracovaná žádost o HÚ, doteď není dokončená :cert: :cert: :cert:
Doložení všech dokumentů námi téměř okamžitě, z jejich strany dlouhé mlčení, poté od nich nějaké doplňující otázky a opět mlčení… se divím že jsme to ještě nezabalili, věřím že v kterékoliv jiné bance bychom HÚ měli vyřízený již 3× :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.16 11:15

@mamaluise A proč tam ještě jste? Má to nějaké racionální odůvodnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel