Nebezpečné chůvičky? Prosím, uklidněte mě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
15.5.15 18:40

Obnovuji diskuzi. Mám 5ti měsíční holčičku. Od narozeni máme dětskou základnu od chuvicky v postylce, asi 30 cm od hlavičky. Az dnes jsem zjistila, ze chuvicka vyzařuje záření, které by mohlo být škodlivé. Porad musím myslet na to, ze to mohlo nasi dcerce nějak ublížit. V návodu psali o vzdálenosti 1m, ale psali tam o kabelu, aby se k němu dítě nedostalo. Najde se někdo kdo to mel umístěné podobně jako my? A opravdu hrozí nějaké nebezpečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
15.5.15 18:52

@radrad ja to mela stejne :), kdyz byl syn malinkej, mela jsem ji taky u nej v postylce, ted jsou mu 2 a jevi se uplne normalni :), metr od hlavy ji nema ani ted :think: Mam ji na nocnim stolku a ten je tak max. pul metru od nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
15.5.15 19:04

@Ya-ya treba proto, ze to nekdo tak neresi…nebo proto, ze neni kam jinam ji dat, ze… :roll: tech duvodu muze byt x… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.5.15 19:09

To mas jedno, jestli to mas u hlavy nebo 4 metry daleko.. to zareni tam je a bude a dokonce kfdyz ty chuvy vypnes, mas tam wifi a x jinych signalu:D v dnesni dobe to nema smysl resit.. zdar rakovine.. :D mimochodem, jak to ite zacne mit lokomocni schopnosti, tak ti s tou chuvickou udela svuj poradek, kdyz ji bude mit u hlavy :d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.5.15 19:37

Prosimte uklidni se, čtyři mesice nejsou zadna doba a zadne záření ji nic neudělalo. Jak by na tom asi byli nedonosenci-ti jsou v zajetí pristroju a monitoru dechu mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
15.5.15 19:46

Asi proto ze to nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
15.5.15 20:06

Hrozí nebezpečí, ze se ti zvedave batole uskrti, kdyz to bude mít na dosah. Záření? A kde dnes není? Bez zapnout chůvu a dej si čaj na nervy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
15.5.15 20:31

Vzdálenost má určitě cenu řešit, protože intenzita elektromagnetického pole ubývá se čtvercem vzdálenosti od zdroje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
15.5.15 20:40
@Ya-ya píše:
myslim, že je dost podstatny rozdil, zda to zari u hlavy nebo v nejzdalenejsim moznem miste. druha vec je ta, ze wi-fi je vsude ve strasnym mnozstvi.proc to ale jeste zhorsovat chuvou?

Wi-fi je všude, ale zase platí to o té vzdálenosti od zdroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
15.5.15 20:55
@Ya-ya píše:
ano, presne tak jsem to myslela. wi-fi se už nevyhneme, ale nebudu u ní dobrovolně spat ze?

Tuhle, jak jsme se o tom bavili (antény na střeše a wifi), tak jsem zkusil dát mobil do těsnící plechové krabičky a čekal jsem, že se na něj z druhého mobilu nedovolám :mrgreen: (mělo by to stínit). Ale světe div se, on zvonil. Podle mne to svědčí o tom, jakou intenzitou to rvou do éteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
15.5.15 21:03
@Rakosnicek1983 píše:
Prosimte uklidni se, čtyři mesice nejsou zadna doba a zadne záření ji nic neudělalo. Jak by na tom asi byli nedonosenci-ti jsou v zajetí pristroju a monitoru dechu mesice.

moje dítě bylo takto zajato na 93 dnů :) Následky to na něm žádné nezanechalo. Vlatně potom ještě rok doma spalo na monitoru dechu a chůvičku používám dodnes.
Měl jí i v korbě kočárku když spal na balkoně.

Vzhledem k tomu že je neustále kontrolován lékaři, a to i na neurologii kde mu dělají i UZ mozku, můžu říct že je i přes všechna záření naprosto vpořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
15.5.15 21:13

Jejda, já měla taky chůvičku v postýlce u malé, pouštěla jsem jí tam ty ukolébavky potichoučku, zdálo se, že tak líp usíná. Trvalo to asi 2 měsíce, kdy usínala v postýlce. Netušila jsem, že je tam nějaké záření. No, tak snad to bude OK, nyní ve 20 měsících, se nic neprojevuje:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
15.5.15 21:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.5.15 11:55

No mě to právě taky vůbec nenapadlo, že by to mohlo něco vyzařovat. Když jsem to zjistila, tak chůvička putovala co nejdál od malé. Ale jelikož jsem dost úzkostlivá, tak mám teď o malou strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
16.5.15 13:48
@MamkaLenka píše:
Nejhorší je, že se člověk snaží dělat všechno správně a svoje dítě maximálně chránit, a nakonec zjistí, že vlastně dělá všechno blbě. :( Monitor s chůvičkami jsme pořídili proto, že jsme se báli syndromu náhlého úmrtí. Jsem hloupá, že nebezpečí ve formě nějakého záření nebo vysílání mi vůbec nenapadlo… :(

A očkuješ své dítě? ;)
(Promiň, já se takhle rozčilovala při čtení několika knih o tomto tématu) :mavam:
Chůvičku používám každý den, nehodlám se jí zbavit, o minimálním metru od dítěte vím z návodu a snažím se to dodržovat. Jsem ráda, že něco takového existuje, bydlím v baráku a malá spí v patře. Neocenitelná věc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí