Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
neozývala jsem se, protože jsem měla dovču:). Jinak tedy ve středu vše dopadlo dobře, srdíčko krásně bilo
a už se nemůžu vejít do žádných kalhot-respektive vlezu se, ale ten knoflík strašně tlačí, takže plánuju koupi o číslo větších…Možná to je spíš tim že mam ted pořád hroznej hlad tak přibírám (asi zbytečně)
Jinak přítel mě dost překvapil-i s tou svatbou. Najednou řekl, že to stejně plánoval-za rok, ale že teď je teda příležitost udělat to dřív-tak snad do konce roku bude svatba
¨, že peníze budou-nechápala jsem jakto tak najednou no a prý že mu zrovna končí spoření-to si zas řikám jestli by to nebylo lepší opravdu nechat na později a raději si připravit výbavičku ale opravdu na tom trvá
.O víkendu jsem to řekla babičce-měla velkou radost a jeho rodičům-byli nadšení-tatínek to hned řádně zapil:)a hned se ptali jestli se budeme brát-přišlo mi jestli to tak trochu nechce přítel kvůli nim-asi by těžce nesli kdyby svatba nebyla. Je ale pravda že paradoxne ted mi tak důležitá nepřijde, spíš to mimi.Kontrolu mam zase za 3 týdny, tak doufám že to bude zase v pořádku…A co vy?Jak se máte?Baru-jak se má malá:)?A Peczka - určitě vám to vyjde až se přestanete soustředit!a Květince děkuju a všem:)
Ahoooj!
Tak v prvni rade gratulujeme ke zdravemu miminku a v druhe rade k tomu, ze to vlastne dopadlo dle predstav vas vsech!!!
Uz jsem tu netrpelive nahlizela kde jsi! ![]()
Mala se ma fajn, zacina si stoupat v postylce, tak jsem vsechny dna musela posunout dolu, aby se nestala nehoda, ale i kdyz si stoupa tak neleze a sama si nesedne - zitra jdeme k Dr tak se na to poradne poptam.
S temi penezmi, ona ta vybavicka nemusi byt zase az tak draha, kdyz vis kde usetrit a nemusis mit vsechny mozne vymozenosti (ktere vlastne ani nejsou treba), takze pokud svatbu opravdu chcete, nejake penizky bych pouzila na svatbu, nejake na vybavicku a treba i nejake usetrila, to je o tom, kolik jich vlastne bude tech penez! ![]()
Jsem rada., ze se pritel rozhoupal, ovsem nam to tento tyden pekne zaskripalo
tak snad se to prejde a pojedeme dal!!!
Jo, a radim, kasli na kalhoty o cilo vetsi, stejne by ti treba za mesic byly maly
kup rovnou tehotensky, tak to budes mit na brise trochu volny zezacatku ![]()
Děkuju Peczska
Baru- to je spíš velká šikulka že už si stoupá:)!Ä kolik má cm a kg:)?
Je to fakt, že to tedy nakonec dopadlo podle mojich představ i když si ted řikám jak to všechno stihnem:).Kolik těch peněz je nevim ani já, a co se týče výbavičky tak vůbec nevim co si pořizovat a co ne, máme opravdu malej byt(jen 2 pokoje)z toho jeden je obývák a druhý ložnice takže o nějakých „zbytečnostech“ nemůže být ani řeč ale i tak je to dost drahé co jsem tak koukala.
A nebudou mi moc padat ty těhu kalhoty??Já ještě břicho nemam…tedy jen ten svůj „spodní špek“ ale ten byl i dřív…pravda je, že nemám na rozhazování a by mi za dva měsíce nebyly…
Doufám že to skřípání brzy poleví a budete jako dřív! Musí to být určitě záhul pro oba, pořád si to neumím představit že se celé dny starám o miminko a přítel vydělává…
Držím palce!
No, taky mame 2+1 a zbytecnosti jsem mela az do aleluja!!!
Vlezl se mi tu prebalovak, postylka, kosik na mimi (ona zbytecnost), jeste musime mit kocar v chodbe!!! Zuzo, snad uz brzy pujdeme do vetsiho.
No, jemu prave vadi ze ja nejsem jen doma a chodim do prace, za prve by mi nestacily penize a za druhe bych se doma zblaznila!
Myslim, ze u tech tehu gati jsou stahovaci gumy, chce to omrknout!
ametyst: ahoj, no já jsem na tom skoro stejně jako ty, vysadila jsem antikoncepci, protože jsem měla problémy s MS a během toho měsíce jsem hned stihla otěhotnět! Máme tři týdny po svatbě, což už sice můžeme mít malé, ale chtěla jsem si najít pořádnou práci, studuju VŠ, manžel taky a ještě k tomu bydlíme na koleji. Takže všechno jinak a čekáme na potvrzení u Dr. a jdeme hledat byt…
me vybavicka pro mimi stala tak 25tisic… Postylka,prebalovak,povleceni,vanicka a spusta dalsich veci z Ikey,kocarek koupeny od jine maminky,nova autosedacka,hracky,obleceni(neco nove,neco z detskych secondhandu,…
da se to poridit takhle,a nebo jako jedna moje znama,ta nakoupila vybavicku za 120tisic a miminu je rok a uz je na castce 200tisic ![]()
to zalezi na kazdem ![]()
Mam cas, tak muzu rozepsat ![]()
Kocarek: 8000 Kc (sice vcetne autosedacky, ale v pul roce jsme koupili dalsi za 4000 kc a stary prodavam)
Postylka: 1500 Kc
Luzkoviny: 500 Kc
Cestovni postylka: 1500 Kc
Vanicka: 200 Kc (zbytecne)
Kolotoc: 450 Kc
Oblecky: 500 Kc (ma nejvetsi vyhoda je ta, ze otec ma secondhand a ja mu nemusim platit
)
Lahvicky: jsme dostali
Dudliky: 100 Kc
Latkovky: 250 Kc
Kosmetika: 800 Kc (neco bylo zbytecne)
Lehatko do vany: jsme dostali (zbytecne)
Odsavacka: 300 Kc
Kosik na mimi: jsem si pujcila od kamosky a klido bych se bez nej obesla
Prebalovak s podlozkou: 850 Kc
No a potom sem tam nejake ty drobnosti hracky, deka, ponozticky dejme tomu cca 2000 Kc.
A zadny sterilizator, ohrivac, vyklapeci pult s vanickou a ja nevim co jeste jsem teda nepotrebovala ![]()
Mozna jsem na plno veci zapomela, uz nevim ![]()
Hurá, Ametyst se neztratila!
Super, že to takhle všechno vyšlo!! Musíš mít radost. ![]()
My bydlíme v malém bytě, splácíme dluhy ještě za svatbu, ale na mimi se těšíme moc a moc!!! Myslím, že sekáčky, půjčená postýlka, kočárek z druhé ruky nejsou pro ostudu, když se to sežene v dobrém stavu. Věřím, že nám to všem dobře dopadne.
A téda, studenti na VŠ to mají těžší, ale určitě vám i rodiče pomůžou, ne?
No uvidíme, naši ted byli dost hotoví z té svatby, ale myslím, že jak opadne první šok z toho, že to bylo tak rychlé, že se začnou těšit:) navíc je to chvilka, co zůstali doma sami, tak se mají aspon na co těšit:) bratr právě odešel na vysokou:-)
Margery píše:
No uvidíme, naši ted byli dost hotoví z té svatby, ale myslím, že jak opadne první šok z toho, že to bylo tak rychlé, že se začnou těšit:) navíc je to chvilka, co zůstali doma sami, tak se mají aspon na co těšit:) bratr právě odešel na vysokou:-)
Pokud mate v rodinepekne vztahy mimi je jen posili ![]()
Zdravim zakladatelku …
… jsem tez rada,ze jsi se neztratila …
Margery - chtela jsem se zeptat,na tu VS … zacinam chodit do skoly a zajimalo by me,jestli je i nejake individualni studium … a bojim se,ze prvak ho nebude mit,tak me zajima,jak je to u vas … me teda jde jen o obdobi porodu a asi sestinedeli … zbytek budu muset nejak udelat … a je to stejne az zacatkem pristiho roku … ale jen by me to zajimalo,nechci presrusit hned skolu … ![]()
Baro-tak to je docela dobre,ten rozpis … asi si budu muset udelat neco podobneho … jak pises … spoustu jsem toho dostala … viz.ten sterilizator,protoze kupovat jsem ho nechtela …
… tak ale snad jej vyuziju … ![]()
Baru-to je náhodou super, že jsi takhle aktivní!Taky bych si chtěla až budu na mateřský něco přivydělávat, ale nevim kdo by mi hlídal
, a jinak s tou výbavou…to je to až tak drahý
?Ty jo, no my taky budeme mít muset kočárek na chodbě a přebalovací pult jsem si řikala že snad ani nebudu potřebovat(neni místo:()ale zas jak to dělat¨?nevim.A proč je zbytečná vanička???Je fakt že tu bych taky neměla kam dát…ach jo ty malý byty
!Já viděla jen těhu kalhoty s hrozně velkym „břichem“myslim tou látkou vepředu…přijde mi,že by mi to plandalo…:(
Mergery-Gratuluju ke svatbě i k miminku:)-chápu že to byl šok-pro mě neuvěřitelnej a to už chvílipracuju a zas tak „mladá“ taky nejsem…držim palce!
xjuli,květinka-to je drahý
.Taky si řikám že nemusíme mít všechno nový-na co taky a hlavně si myslim,že miminku je to uplně fuk. Naštěstí žádný dluhy nemáme ale i tak se ty peníze každý měsíc rozkutálejí ani nevim jak. Teď teprve si chystám koupit nějakou hezkou knížku o těhotenství a tak.
A možná se hloupě ptám ale co je sterilizátor a košík na miminko
????
ametyst píše:
A možná se hloupě ptám ale co je sterilizátor a košík na miminko????
Sterilizátor je na lahve, ale ty stači vyvařit v horké vodě… A košik na mimi, to je prostě koš a může mit funkci jako postýlka apod, třeba v obýváku jej mit… Ale neměla jsem tež a v poho… Jinak vaničku myslela Bára asi tu cenu, ale vaničku mám a i tak spiše maleho koupu ve vaně…
No, kosik na mimi byl vysvetlen, i sterilizator. Kosik jsem si pujcovala, protoze to vypada krasne, nacancane a libilo se mi, ze s nami muze mala spinkat v obyvaku. V obyvaku spinkat nechtela - je tam rusno a krasne nacancane nebesa chytaly prach ![]()
Vanicka je pro me zbytecna protoze jsem ji pouzila asi petkrat, potom me nebavilo ji plnit, vylevat, otirat a uklizet do loznice na skrin - jinde na ni neni misto. A zacala jsem koupat ve velke vane a je to mnehem lepsi.
Bez prebalovaku bych se klidne obesla, stejne jsem skoro porad prebalovala a prevlikala malou v sede na posteli, se mi nechtelo stat ![]()
Prijde ti to drahe?
a ja si rikala, ze jsem jedna z mene narocnych maminek ![]()