Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tady si muzes vypocitat kdy tak priblizne jsi otehotnela http://www.tehotenskakalkulacka.cz/
Já právě tý kalkulačce nevěřím-podle mě jsem otěhotněla jindy.brala jsem předtím 6 let antikoncepci…a podle mě jsme právě počali na konci měsíce-no jako obvykle ostatní…
me to podle ty kalkulacky krasne vyslo. A to jsem mela MS nepravidelne takze trefit ovu nebylo zrovna jednoduchy ![]()
No počkat, ale ta kalkulačka právě počítá s těma průměrama. Tam mně to nevyšlo ani náhodou!
Ještě tak v této kalkulačce by to šlo: http://merenibt.xf.cz/form.html#c protože tam se bere v úvahu i délka luteální fáze…
Myslim, ze mozne to je, nebo se ti ovu posunula. Ja tomu sice moc nerozumim, ale myslim si ze KAZDE telo je jine a antikoncepce narusuje prirozeny chod tela… ![]()
No jo, uz ma osm mesicu skoro a to se mi zda, ze jsme minuly tyden prijeli z porodnice, silene to leti! ![]()
No, jak vypada moje telo radsi rozepisovat nebudu, ale je to individualni, moje telo se totiz v tehu zblaznilo, nabrala jsem tricet kilo a neslo to absolutne zastavit, a nevymlouvam se, opravdu jsem se neprejidala a jedla vice mene stejne jako predtim, ale to je jina kapitola!!!
Ale 90 % mych znamych se po porodu pomalu vratily ke sve postave, takze to je podle me vyjimka, jasne, nejake kilca muzou zustat, ale je to i jakasi danza to krasne… ![]()
Ahoj Ametyst,
taky jsem dlouhou dobu brala antikoncepci a měla tím pádem cyklus jako hodinky 28dní, ale můj normální cyklus je ale okolo 38 dní a po vysazení antikoncepce se mi cyklus do normálu vrátil velmi rychle (hned druhý cyklus po vysazení), takže plodné dny jsem pak měla o těch deset dní později (kdyby se to bralo na těch 28 dní tak prakticky na konci cyklu). Taky jsem i později (plánovaně) otěhotněla a datum poslední MS pak bylo pro doktory pěkně matoucí, protože těhotenství bylo skoro o čtrnáct dní mladší (kratší) než počítali…
To že jsem těhotná mi také docházelo dlouho a když mi to doktor potvrdil, tak se mě ptal jestli jsem šťastná a já si uvědomila že vůbec ne - úplně mě to zaskočilo a měla jsem spíš obavy a strach co bude (a to jsme miminko chtěli a několik měsíců se o něj snažili), takže tyhle pocity jsou asi normální.
hmm, rozčilila jsem se při registraci, kdy jsem nemohla najít žádné nepoužité jméno… a takhle to dopadlo.
Snad to bude všechno dobré…Teď zase místo strachu že jsem těhotná a „co budu dělat“ mám strach aby to srdíčko bylo…a to až 7.září:(ach jo.Jinak všem moc děkuju, hodně jste mě uklidnily:)
ametyst píše:
Snad to bude všechno dobré…Teď zase místo strachu že jsem těhotná a „co budu dělat“ mám strach aby to srdíčko bylo…a to až 7.září:(ach jo.Jinak všem moc děkuju, hodně jste mě uklidnily:)
Bude, neboj, moc nemysli na to spatne, to by jsi taky cele tehotenstvi nevysla ze strachu!!! ![]()
A co teprve potom cely zivot… ![]()
Ja jsem si kazdou informaci hledala na netu, sedela jsem u toho jako prispendlena!!! a podruhe bych uz to neudelala ani nahodou!!!
To je fakt, asi se zbytečně stresuju, ale asi budu jako ty:).Nějaký informace přece člověk potřebuje a ještě když je to poprvé a nic o tom neví
asi ale nic se nemá přehánět…když jsem včera četlo co všechno se může stát i v pokročilym stádiu těhotenství nebo u porodu tak jsem se pak rozbrečela
zdravé miminko je asi opravdu velké štěstí.
Ahojky taky jsem vse hledala na netu hlavne ze zacatku a to byl pak teprve stres
. Byla jsem jak posedla po informacich nez mi doslo ze mi to jen pridelava starosti atd. Takze jestli muzu radit tak se raduj a necti ![]()
ametyst píše:
To je fakt, asi se zbytečně stresuju, ale asi budu jako ty:).Nějaký informace přece člověk potřebuje a ještě když je to poprvé a nic o tom nevíasi ale nic se nemá přehánět…když jsem včera četlo co všechno se může stát i v pokročilym stádiu těhotenství nebo u porodu tak jsem se pak rozbrečela
zdravé miminko je asi opravdu velké štěstí.
Samozrejme, ze zdrave miminko je svym zpusobem stesti, ale zase to neni „zazrak“, jako ze to neni nic vyjimecneho, chapes jak to myslim?, medicina je na vysoke urovni a opravdu muze v silenem mnozstvi pripadu pomoci!!!
Kazdy tyden, ktery jsem zacinala jsem si hledala na internetu, jak je mimi velke, kolik vazi, co uz „umi“ a tak…
asi od pulky jsem to pocitrala na minuty kolikmi zbyva do terminu… jako kolik tydnu, kolik je to dni, kolik je to hodin, kolik je to minut a nekdy i kolik vterin
a pokazde t porovnavala, no jo, byla jsem pet mesicu na nemocenske, tak jsem potrebovala zabit cas…
![]()
Tak to jsi dobrá
ale chápu že to bylo asi dostatkem času:).Já naštěstí pracuju a doufám že na nemocenskou nepůjdu-btw.proč jsi byla na nemocenské???Stalo se něco?Jinak děkuju za tip na ty stránky, jdu hledat informace ![]()
ametyst píše:
Tak to jsi dobráale chápu že to bylo asi dostatkem času:).Já naštěstí pracuju a doufám že na nemocenskou nepůjdu-btw.proč jsi byla na nemocenské???Stalo se něco?Jinak děkuju za tip na ty stránky, jdu hledat informace
Ne, ale mela jsem praci, ve ktere jsem v te dobe byla z „nouze“ a kdybych tam mela byt jeste s brichem, nejspise bych se zblaznila!!! Jeste jsem se venovala cinnosti, kterou mam na ICO jako vedlejsak, tak jsem „jen“ nelezela, ale tam bychnechtela zustat ![]()