Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se jen prostě hrozně bojím:(, teď si uvědomuju tu zodpovědnost za dítě a všechno. No držte mi palce-jste moc hodný
Držim palce, o deťátko se budeš bát už do konce života, to je holt údel rodičů, ale i největší štěsti ![]()
Drzime palce Tobe, miminku a priteli, protoze si myslim, ze jsi stopro v tom.
Ve tvem pripade bych bezela k doktorovi a poptala se na tu cystu, co muze prinest za rizika a takdale, ale snad bude vse OK ![]()
Pokud uz uvazujes ze je vlastne jedno, jestli ted nebo za rok tak smele do toho!!! Svatba je „jen papir“ samozrejme, je to krasne, ale pokud se milujete, neni dulezite, jestli to bude pred mimi nebo po nem!!!
Ja jsem to neplanovala absolutne vubec - mela jsem skvelou praci, zazadano o neskutecne vysokou hypoteku, splatky na docela drahy auto - a lup ho!!! A ja tu antikoncepci brala, tak si asi predstav jak jsem byla prekvapena!!! ![]()
Tak honem zabehni koupit dudlika, udelej partnerovi dobrou vecu a proberte to spolu!!!
Jo a dej vedet, jak se to doma vyvyji ![]()
Děkuju za podporu:). Jsem asi hrozná cíťa, ale celou noc jsem kvůli tomu nespala, jsem uplně roztřesená z toho…asi je to povahou ale:).Jinak co se týče té cysty(nádoru?)tak mi bylo právě že doporučeno otěhotnět, že těhotenství a porod je velký šok pro tělo a hodně ženskejm že se to prý ztratí(cysta). Takže si spíš myslim, že to bude k plusu než k minusu.
JInak včera jsem přišla z práce, lehla jsem si a přítel za mnou přišel že co se děje, tak jsem mu řekla, že jsem těhotná a on si fakt myslel že si dělám srandu, no ale pak teda to pochopil ale přijde mi že mu to nedochází, pořád tvrdí že nějakým testům za pár korun nevěří a že až co řekne doktor. Jinak to vzal myslim dobře, pořád se na mě díval a usmíval se…a prý at si zkusím ještě jednou ten test tak jsem to udělala a samozřejmě zase viditelné dvě čárky, tak na to vejral asi hodinu, že to podle toho návodu jako fakt asi je:).Uvidím ale opravdu v pondělí, ale musim říct, že teď už jsem si skoro na 100%jistá, břicho mě bolí pořád a mam i jiný potíže..pořád chodim čůrat..nevim jestli sem si to nevsugerovala.
ametyst píše:
Děkuju za podporu:). Jsem asi hrozná cíťa, ale celou noc jsem kvůli tomu nespala, jsem uplně roztřesená z toho…asi je to povahou ale:).Jinak co se týče té cysty(nádoru?)tak mi bylo právě že doporučeno otěhotnět, že těhotenství a porod je velký šok pro tělo a hodně ženskejm že se to prý ztratí(cysta). Takže si spíš myslim, že to bude k plusu než k minusu.
JInak včera jsem přišla z práce, lehla jsem si a přítel za mnou přišel že co se děje, tak jsem mu řekla, že jsem těhotná a on si fakt myslel že si dělám srandu, no ale pak teda to pochopil ale přijde mi že mu to nedochází, pořád tvrdí že nějakým testům za pár korun nevěří a že až co řekne doktor. Jinak to vzal myslim dobře, pořád se na mě díval a usmíval se…a prý at si zkusím ještě jednou ten test tak jsem to udělala a samozřejmě zase viditelné dvě čárky, tak na to vejral asi hodinu, že to podle toho návodu jako fakt asi je:).Uvidím ale opravdu v pondělí, ale musim říct, že teď už jsem si skoro na 100%jistá, břicho mě bolí pořád a mam i jiný potíže..pořád chodim čůrat..nevim jestli sem si to nevsugerovala.
Já myslím, že jsi určitě těhu
. Mě to taky zaskočilo, také jsme s přítelem dítě chtěli, ale otěhotněla jsem zrovna ve chvíli, kdy jsem odešla z práce, chtěla jsem si ještě najít novou, nějakou dobu pracovat, chtěli jsme se přestěhovat atd. a teď najednou šup a je to. Ale člověk to musí brát sportovně
.
ametyst píše:
Tak pokud máš dvě čárky, tak sis to určitě nevsugerovala
…
Maximalne sis vsugerovala to curani!!!
![]()
Taky jsem rikala, ze nejakymu blbymu papirku nebudu verit, ale kdyz mi asi sestej papirek ukazal to same, vzdala jsem to! ![]()
Vis, pokud mate zazemi, mas podporu v priteli a sama to chces, ver, ze nebude nic krasnejsiho! ![]()
Pochopila jsem dobre, ze byl pritel nakonec rad?
Baru, já nevím jestli to chci na 100%:(prostě se hrozně teď bojím, přijde mi že jsem takový ještě dítě na to mít dítě…ale když jsem vždycky viděla nějaký miminko-a hlavně ted poslední rok tak jsem se málem rozbrečela jak je to krásný a že bych taky chtěla. Asi je to divný pochopit že:(?No přítel se pořád tak nějak chlácholí že nějakýmu papírku se nedá věřit ale v podstatě si myslim že rád je,říkal že s e s tim nějak poperem a potrat že nepřipadá v úvahu. za chvílijdu k doktorovi tak to budu vědět i já na 100%..horší je že je ted na služební cestě a vrátí se až ve čtvrtek-takže na to budu teď sama…
ametyst píše:
Baru, já nevím jestli to chci na 100%:(prostě se hrozně teď bojím, přijde mi že jsem takový ještě dítě na to mít dítě…ale když jsem vždycky viděla nějaký miminko-a hlavně ted poslední rok tak jsem se málem rozbrečela jak je to krásný a že bych taky chtěla. Asi je to divný pochopit že:(?No přítel se pořád tak nějak chlácholí že nějakýmu papírku se nedá věřit ale v podstatě si myslim že rád je,říkal že s e s tim nějak poperem a potrat že nepřipadá v úvahu. za chvílijdu k doktorovi tak to budu vědět i já na 100%..horší je že je ted na služební cestě a vrátí se až ve čtvrtek-takže na to budu teď sama…
tak dej pak urcite vedet co pan dr. povidal
Ale take se priklanim k variante ze jsi tehulka
Holky tak jsem:)!Doktor říkal že to není mimoděložní že je to v pořádku akorát že je hodně malinké a není nic vidět-že nemůže určit jak je staré a ani jestli to bude v pořádku:(.A mám přijít za dva týdny zas.Zapomněla jsem se zeptat, jak je to s teplou koupelí?Moc ráda vyléhávám ve vaně ale teď nevím jestli je to dobře i teď-co myslíte?To je tak zvláštní pocit. Myslíte že mam dobrej věk na to?Je mi 25, ale někdy si připadám na 18 a lidi mi ani nehádaj víc…
ametyst píše:
Holky tak jsem:)!Doktor říkal že to není mimoděložní že je to v pořádku akorát že je hodně malinké a není nic vidět-že nemůže určit jak je staré a ani jestli to bude v pořádku:(.A mám přijít za dva týdny zas.Zapomněla jsem se zeptat, jak je to s teplou koupelí?Moc ráda vyléhávám ve vaně ale teď nevím jestli je to dobře i teď-co myslíte?To je tak zvláštní pocit. Myslíte že mam dobrej věk na to?Je mi 25, ale někdy si připadám na 18 a lidi mi ani nehádaj víc…
Ahoj, sleduju diskusi a gratuluju!!! Urcite je to stesti, o tom nepochybuj
S tou teplou koupeli bych to neprehanela, spis vlaznejsi sprchu,stejne jsou vedra.
urcite to zvladnete, jste na to dva. jeste jednou blahopreju a drzim palce at je mimi ok a at se na dalsim ultrazvuku uz ukaze srdicko. VEK MAS IDEALNI ![]()
![]()
Ještě mě teď napadá, jsem rok po škole před 4 měsícema jsem začala pořádně pracovat…budu mít normální mateřskou?Myslim tim tu 3letou?Někdo řiká že musíte odpracovat aspon rok a já zas četla na netu že stačí 270dní-což je 9měsíců-to je pro mě dost podstatný…děkuji
Ahoooj tak to moc gratuluju. Ty jo kdyz si vzpomenu jak me doktor sdelil ze budu mit mimi a ja byla misto stastna tak v soku a presla
Drzim palecky at na dalsi UZ vidis prcka i srdicko a mas peknou fotecku. Myslim si ze na veku nezalezi. Me je 28 a pripadam si kolikrat rozumove na mene
. Jinak ja milovala taky koupele ve vane a cim teplejsi voda tim lepe. Co jsem otehotnela tak jsem do vany nevlezla. Mam strach. Tepla voda muze vyvolat potrat. Takze se jen sprchuji. Hlavne pockej az budes mit pak brisko tak se ti do vany ani lezt nebude chtit protoze se pekne blbe z vany zveda a vyleza
. Co na to pritel, kdyz uz to tehotenstvi ma potvrzene?
Já jsem taky v šoku-ale už se s tím začínám smiřovat a hlavně mi přijde že si to pořádně pořád neuvědomuju-ačkoliv to mam potvrzené od doktora:)prostě mi to přijde divný, že zrovna já bych měla mít dítě, břicho, rodit atd.hlavně rodit teda:(.A tu fotku z ultrazvuku mi příště už dá?Až bude vidět srdíčko-nebo spíš slyšet nebo já tomu nerozumim:).S tou vanou asi je to fakt, raději se budu sprchovat.Přítel je na té služebce, tak jsem mu psala že je to jisté a on mi volal a byl takový celý rožněžnělý a hodný na mě-tak snad to bude dobrý. Akorát by mě zajímalo jestli si mě bude chtít vzít ![]()