Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, hodně nad tím přemýšlím, a nechci to zatím rozebírat s rodinou a kamarádkami.
Nechali by jste si miminko ve 21 letech?
Bohužel si nejsem jistá, jestli si miminko nechat, jsem s přítelem půl roku, je o 7 let starší, na mimi se těší, ale já si tím pořád nejsem jistá..
Mám teď skvěle placenou práci, kterou bych mohla dělat i na mateřské na pár dní v týdnu a zvladla bych se s mateřskou a s touhle prací uživit sama s miminkem, pokud by to s přítelem nevyšlo.
Je ale rozumný, vážně se na mimčo těší a chtěl by i svatbu, co se tyče jeho tak se nebojim.
Spis já si nejsem jistá, jestli to je v mým věku rozumný i když bych mimi chtela.
Mám tu nějaké mladé maminky, které vše zvládají v pohodě?
Nechápu nad čím přemýšlíš? Máš práci, chlapa co se na dítě těší atd a ty máš myšlenky na potrat? Už těhotná seš, myšlenky na to, jestli to zvládneš, nebo ne si měla mít dřív nemyslíš? Co bys jako neměla zvládnout v pohodě? ![]()
Mimčo bych si nechala. Máš práci, máš kde bydlet, máš chlapa který mimčo chce. Vůbec bych nad potratem nepřemýšlela. A že máš strach, jestli to zvládneš? To je normální. My mimčo plánovali a stejně jsem v těhotenství ten strach měla.
21 let je úplně normální věk na porod dítěte, pokud máš zázemí nechápu co řešíš.
@lucenka Nepopiram, ze cestovat se da i s ditetem. Ale na druhou stranu se s ditetem neda cestovat vsude a na nektera mista bych se s ditetem teda urcite nepodivala. Protoze tam proste a jednoduse deti nedojdou nebo nevylezou. Me cestovani totiz zpravidla nevypada tak, ze bych si dva dny jela prohlizet Rim nebo Barcelonu, nebo jela lezet k mori a prochazet se podel plaze do Chorvatska ci Egypta. To muzu delat klidne az s tema detma. Ale rozhodne s nimi nepujdu dvoutydenni prechod asijskych hor, nebo s nimi nepolezu navazana v lanovem druzstvu na ledovec plny trhlin.
@Afrikana píše:
@lucenka Nepopiram, ze cestovat se da i s ditetem. Ale na druhou stranu se s ditetem neda cestovat vsude a na nektera mista bych se s ditetem teda urcite nepodivala. Protoze tam proste a jednoduse deti nedojdou nebo nevylezou. Me cestovani totiz zpravidla nevypada tak, ze bych si dva dny jela prohlizet Rim nebo Barcelonu, nebo jela lezet k mori a prochazet se podel plaze do Chorvatska ci Egypta. To muzu delat klidne az s tema detma. Ale rozhodne s nimi nepujdu dvoutydenni prechod asijskych hor, nebo s nimi nepolezu navazana v lanovem druzstvu na ledovec plny trhlin.
Tak dítě má o tatínka, babičky. Takže jej mohou pohlídat. To by člověk nemohl mít dítě nikdy, protože pořád by bylo, co objevovat nového.
A i z pohledu dítěte mi přijde mladá maminka lepší. Moje dítko si přeje k 18. narozeninám trek do největší jeskyně světa, se mnou. V té době mi bude lehce přes 40. Kdybych dítě měla v 35 jak je teď moderní, tak bych na takový trek měla jít v 50+ a to už bych na to nejspíš neměla fyzičku.
Příspěvek upraven 29.09.20 v 12:04
@lucenka Na nektere vypravy je potreba dost trenovat a kdyz je pripadny otec tech deti taky tvuj nejspolehlivejsi partak na podobne vypravy, mas dalsi potiz (bud nemas partaka, nebo riskujete sirotka). Babicky zase jaksi chodi do prace a nemuzou dite hlidat mesic, navic nebydli v uplne dojezdove vzdalenosti.
Proste nektere zalezitosti a sny je za me lepsi si odbyt pred ditetem. Pokud to mas jinak, klidne to tak mit muzes. A az mi z nektere osmitisicovky posles pohlednici, jeste ti pogratuluju, jak jsi to krasne i s tema detma zvladla ![]()
@Afrikana píše:
@lucenka Na nektere vypravy je potreba dost trenovat a kdyz je pripadny otec tech deti taky tvuj nejspolehlivejsi partak na podobne vypravy, mas dalsi potiz (bud nemas partaka, nebo riskujete sirotka). Babicky zase jaksi chodi do prace a nemuzou dite hlidat mesic, navic nebydli v uplne dojezdove vzdalenosti.Proste nektere zalezitosti a sny je za me lepsi si odbyt pred ditetem. Pokud to mas jinak, klidne to tak mit muzes. A az mi z nektere osmitisicovky posles pohlednici, jeste ti pogratuluju, jak jsi to krasne i s tema detma zvladla
Osmitisícovky nejsou mým snem. Ale v tvém případě je asi lepší dítě nemít, abys je mohla vylízt všechny a nemusela se chvíli omezovat ![]()
Ahoj, mě je teď 23let.. Otěhotněla jsem také v 21. Já Teda s tím rozdílem že to plánované bylo. Práci jsem měla a mám super, přítel bez problémů, pomáhá, stará se. I s deckem jsem při práci zůstala, dělám home Office. A nikdy bych to neměnila. Nic na celé situaci. Ano, obcas to je náročné, ale tak zase když někdy vypustim úklid nebo jednou není uvaření, tak se svět nebori
takže za mě, nebála bych se toho. Ale na druhou stranu pokud se na to necitis připravena ještě, tak se musíš rozhodnout jak to cítíš hlavně ty. Jenom upozorňuji, že si myslím že na to se stejně nikdy nedá úplně připravit. Ať se rozhodneš jakkoliv, bude to správně rozhodnutí, protože si tk tak chtěla. Kdyby jsi chtěla napsat víc, tak sem odpověz, můžu ti hodit soukromou zprávu
![]()
Ahoj, mě je teď 23let.. Otěhotněla jsem také v 21. Já Teda s tím rozdílem že to plánované bylo. Práci jsem měla a mám super, přítel bez problémů, pomáhá, stará se. I s deckem jsem při práci zůstala, dělám home Office. A nikdy bych to neměnila. Nic na celé situaci. Ano, obcas to je náročné, ale tak zase když někdy vypustim úklid nebo jednou není uvaření, tak se svět nebori
takže za mě, nebála bych se toho. Ale na druhou stranu pokud se na to necitis připravena ještě, tak se musíš rozhodnout jak to cítíš hlavně ty. Jenom upozorňuji, že si myslím že na to se stejně nikdy nedá úplně připravit. Ať se rozhodneš jakkoliv, bude to správně rozhodnutí, protože si tk tak chtěla. Kdyby jsi chtěla napsat víc, tak sem odpověz, můžu ti hodit soukromou zprávu
![]()
![]()