Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andy27 nene, akorát mě bolí skoro celý těhotenství vpravo nahoře pod žebrama (prej asi žlučník?) a jak jsem strachy zatínala břicho, tak mě to v tom místě bolelo.
Jinak to fakt nebolelo, prostě zmáčknul moje břicho v místě pod zadečkem mimča a u jeho hlavy ho takovým hlazením břicha otáčel (tak zlehka do hloubky).
@Renaku asi k tomu každý doktor přistupuje nějak jinak. Můj gynekolog mi říkal, že to dřív taky dělali, ale pak od toho upustili, že se hodně dětí otočilo zpátky, nebo nakonec na císaře stejně museli z jiných důvodů - takže on asi taky věří, že děti mají nějaký důvod, proč jsou KP.
No nicméně ten další doktor měl asi jiný názor a přijde mu to jako nic. Třeba byl někde na stáži na severu, kdo ví:)
Jojo taky, ta prav strana je dost casta, to spis budou zebra..kazdopadne by nam to usnadnily kdyby byli v normalni poloze
..jinak ja jsem taky prvorodicka, zaplatbuh ze nevime do ceho jdem.Beru to jako vyhodu
Haha tak s tou pravou stranou jste mě pobavily. Jsem myslela, že to mám jen já. Mám pocit, že tam musím mít nějakou vnitřní modřinu nebo tak
No jsem zvědavá ve středu, jestli jí teda otočí nebo půjdu na císař…
Ještě trochu času máš. Máme ve skupince holčinu, které se mimino točilo sem a tam ještě před pár dny. Dneska rodí (snad už to má za sebou) plus mínus v termínu.
@Luminel píše:
@Renaku on udělal ultrazvuk předtím - hodně podrobný, kvůli jinému problému, co máme. Už jsem si utírala gel z břicha, když dostal asi tenhle nápad s otáčením, tak si znova navlík rukavice, zřejmě na základě toho ultrazvuku taky usoudil, že otočit půjde. Pak zavolal sestru, ta mu tam sice s ultrazvukem stála, ale on ho vlastně u toho už ani nepoužil. Po tom ho na ultrazvuku znova zkontroloval a byla jsem pak skoro hodinu na monitoru, načež zhodnotil, že je všechno OK a poslal mě domů.Příspěvek upraven 10.03.14 v 19:12
Luminel, já těmhle zkušeným doktorům věřím, (a to mi věř, že k prodnictví speciálně k ČR jsem kritická extrémně), jsou lidi, kteří umí a ti pak vědí do čeho jít a do čeho ne. Skoro bych řekla, že jsi měla velké štěstí, žes na něj narazila. Jinak s těmi hospitalizacemi a kontrolami a léky na uvolnění dělohy (myslíš že spíše jde o ty než o léky proti kontrakcím) to je fakt. To jsou otočení, které se dělají až v termínu porodu (tj nejdřív 37 týden), aby kdby došlo ke kontrakcím už nebyl žádný problém miminko nechat porodit.
Mohla bych tě poprosit klidně do soukromé zprávy o jeho jméno - prsotě kontakt kde ho najít? děkuju moc
Ahojda holky, jen pro informaci, jak jsme dopadli - malej se nakonec narodil císařem. Po osmi hodinovým porodu mu začaly slábnout ozvy. Nejspíš ta pupeční šňůra. Tak měl můj gynekolog pravdu, když říkal, že od toho otáčení v praxi upustili, protože spousta dětí nakonec stejně musela císařem.