Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Maty80 To se mi zdá divné, jestli to jde, když už má Synflorix. Syn je neočkovaný, měl zánět jednou a to jsem podchytila včas. Ale chci ho doočkovat Prevenarem, stačí jedna dávka.
@Lidym píše:
@Maty80 To se mi zdá divné, jestli to jde, když už má Synflorix. Syn je neočkovaný, měl zánět jednou a to jsem podchytila včas. Ale chci ho doočkovat Prevenarem, stačí jedna dávka.
tak já měla za to, že Prevenar obsahuje více druhů ochrany, ale je pravda, že i ti co jsou Prevenarem naočkováni stejnak zánět v uchu mají. U malé je to asi i dědičné, já jako malá na záněty trpěla jako pes, divím se, že nejsem hluchá.
Asi to jde očkovat oba, když to nabízí lékař, ale je to fakt divné. ![]()
@Maty80 On je Prevenar asi o 3 druhy víc než Synflorix. Ale těch druhů, co může dostat je snad 70.
Napsala bych a zeptala je Dr. Petráše na vakciny.net, řešila jsem s ním očkování a odpověděl rychle. O tom, že by se očkovaly obě vakcíny jsem ještě neslyšela.
@Maty80 píše:
Dcera očkovaná klasika (myslím, že to bylo zároveň s hexou) Synflorixem, s nástupem do školky každý měsíc zánět středního uchaNa ORL doporučeno vyoperování nosní mandle. Pediatr se mě ptal za nechci doočkovat Prevenarem
takže jsem zmatená,,,asi ze mě chce jen vymámit peníze
A má to prokázanýho pneumokoka?
Jinak holky, moc jste mi situaci neosvětlily, jsem na tom pořád stejně
Od minulýho týdne se střídají situace, kdy beru do ruky telefon, že jdu zavolat doktorce a domluvit se na očkování, pak si to zase rozmyslím ![]()
@Tunrida Já bych se na to vykašlala. U nás v rodině nikdo na záněty ucha v životě netrpěl, naše děcko očkované Prevenarem už mělo zánět ucha během 2 let minimálně 10×. Má prokázaného pmeumokoka v nose.
Omylem anonym
Já bych se na to vykašlala. U nás v rodině nikdo na záněty ucha v životě netrpěl, naše děcko očkované Prevenarem už mělo zánět ucha během 2 let minimálně 10×. Má prokázaného pmeumokoka v nose.
@Tunrida Podívej se na Novaplus na Maminy s rozumem. Tam o tom očkování hovoří Petráš. Jak se s očkováním změnila situace.
@Anonymní píše:
@Tunrida Já bych se na to vykašlala. U nás v rodině nikdo na záněty ucha v životě netrpěl, naše děcko očkované Prevenarem už mělo zánět ucha během 2 let minimálně 10×. Má prokázaného pmeumokoka v nose.
Nedaří se mi to dohledat, ale jak se pravidelně schází vakcinologická komise a usnáší se ohledně očkování, tak v jednom z usnesení je něco v tom smyslu, že očkování proti pneumokokům nechrání proti zánětům uší a pediatři by ho na toto už neměli doporučovat.
Osobně jsem slyšela už pár případů, kdy dítě po očkování naopak na záněty začalo trpět
.