Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHOJ já bych si moc ráda nechala uklidit ,je fakt že s dvojčatama toho přes den moc nestíhám a doháním to po nocích,ale bydlím na malé vesnici a o nikom kdo by uklízel nevím.
To si piš, že si nechávám uklízet.
Která jednou zkusí, nechce jinak.
![]()
A ta moje děvčica je tak vytížená, že už další ani nebere. A to se jí i mně furt někdo ptá, zda by nechtěla přijít i k nim…
Co se týče pocitů: já to vždycky chtěla, nemuset uklízet a přitom mít naklizeno, ale i tak jsem se ze začátku cítila „divně“ (že jako sedím u PC nebo před TV a někdo kolem mě lítá s hadrem a uklízí). Ale už mi to nepřijde, zvykla jsem si rychle.
Jo a mladá má klíče od bytu, takže někdy tu ani nejsem (jsme jen vždy domluvené na čase kdy přijde), klíče jsem jí dala asi po půl roce (ale mně by to nenapadlo, řekla si, že to tak dělá i u jiných a já to s kámoškou (od které ji mám doporučenou, že k ní chodí už dýl) zkonzultovala).
Takže někdy tu jsem, někdy ne a je to tak nejlepší. Sem tam je to „pod dozorem“, sem tam ne, kvalita tak zůstává pořád stejná. ![]()
Nechávám si mýt okna, ostatní věci zvládám v třípokojovém bytě sama. Jednou jsem si zkusila paní na úklid pozvat, ale nějak mne to neoslovilo. V domku nebo hodně velkém bytě je to jistě o něčem jiném. To spíš řeším hlídání dětí, protože jak jsme neustále pohromadě, ráda bych si od nich čas od času na chvíli oddechla (i kdybych ten čas bez nich měla vyplnit úklidem, odpočinu si, protože jsem ve fázi, kdy jakákoli činnost bez dětského žvatlání mi vyčistí hlavu).
Že bych sama někomu uklízela, o tom jsem neuvažovala a neuvažuji. Nebyla bych na to vhodný typ ![]()
Ahoj,
no to je hodně na úhlu pohledu. Mě osobně to přijde jako lenost, ale …
Nevím, jak velkou domácnost má žena na starosti a kolik poviností je kolem.
Kdyby mi brali hodně času děti, tak bych je dala na půldne (např.) tatínkovi (ale jsou chlapi, co to nepochopí). No a další a další …
Někdo to uklízení natolik nenávidí, že si chce jen odpočinout.
Mě třeba točí mytí nádobí, 100× radši bych uklízela … už se na myčku moc těším ![]()
Každopádně mě by hodně vadilo, že mi někdo cizí chodí po baráku …
Verusha píše:
Jako v baráku bych byla moc ráda kdyby mi někdo pomohl umyt okna, který díky velikosti baráku trvají 5-6 hod.
jj,to znám, taky to tak mám…děs běs!
Tak já mám inzerát na paní na úklid už přes půl roku a nikoho nemůžu najít ![]()
Asi bydlím v nějakém blbém místě, kde o přivýdělek nikdo nestojí ![]()
já si teda uklízet nenechávám,už z toho důvodu že na to nemám a hlavně i když mám celkem velký barák,tak to stíhám sama a to jsem celkem pedant na úklid. Spíš chodím uklízet já,abych si přivydělala,mám jeden úklid a sháním další
Katrinka píše:
Tak já mám inzerát na paní na úklid už přes půl roku a nikoho nemůžu najít
Asi bydlím v nějakém blbém místě, kde o přivýdělek nikdo nestojí
kde?zajdu!
BohunkaP píše: … To spíš řeším hlídání dětí, protože jak jsme neustále pohromadě, ráda bych si od nich čas od času na chvíli oddechla (i kdybych ten čas bez nich měla vyplnit úklidem, odpočinu si, protože jsem ve fázi, kdy jakákoli činnost bez dětského žvatlání mi vyčistí hlavu)…
Já to s tou mojí slečnou (studentka VŠ pedagogické) po 2 letech pouze uklízení rozšířila i na hlídání.
Už jsem ji znala, věděla jsem, že je na ni spoleh, znal ji i synátor, takže bez problému spolu začali chodit ven na písek, anebo si hrají doma a „ven“ jsem šla třeba já.
avm3 píše: …no to je hodně na úhlu pohledu. Mě osobně to přijde jako lenost, ale ......
Mně uklízení nebaví. A vždycky říkám, že jsem tolik let nestudovala, abych pak dělala (byť jen doma) uklízečku. Nevidím k tomu žádný rozumný důvod, proč bych to měla dělat sama, resp. právě já. ![]()
(Ale je to samozřejmě i otázka peněz. Kdybychom s nimi byli naštíru, tak bych uklízela já, stejně jako by chlap musel třeba vymalovat nebo smontovat velké skříně z Ikey. Ale nemusíme…
)
Wiollo, a jakým způsobem jsi slečnu sehnala, jestli se smím zeptat?
S dovolením jsem Ti mrkla na profil, chtěla jsem vědět, odkud jsi ![]()
a odkud jsi?? ![]()
Katrinka píše:
Tak já mám inzerát na paní na úklid už přes půl roku a nikoho nemůžu najít
Asi bydlím v nějakém blbém místě, kde o přivýdělek nikdo nestojí
Nechavam si myt okna, ac mame 3+kk, tak jich mame moc + zimni zahrada, cela prosklena…
Ti kluci tu jednou byli od firmy, od te doby mi chodi ve svem volnu ![]()
Ze stejne firmy si nechavam cistit koberec, zidle a sedacku v obyvaku.
Nesnasim uklid (hlavne vytirani, jinak to prezivam..), ale zase se mi nechce poustet nikdo cizi do bytu, takze uklizim sama, premyslim o pani na uklid, ale furt do toho nejdu ![]()
Jedine, po cem bych skocila hned, je pani na zehleni, nesnasim manzelovy kosile ![]()
Nevidim v tom lenost, nekoho to bavi, me bytostne ne, neznamena to, ze kdyz si necham uklizet, ze jsem s nohama nahore s knihou…
Az pujdu do prace, tak o tom popremyslim uz vazne, nesnasim sobotni uklidy, radsi pojedu s detma na celej den ven!! ![]()
avm3 píše:
Všechno v životě je „na úhlu pohledu“… Každý je na něco líný - někoho nebaví uklízet, jiný je líný učit se cizí jazyky, dalšímu se nechce chodit s dítětem na dlouhé procházky a radši si s ním hraje doma… každý máme něco. Nějakou svou „lenost“. Zcela jistě i Ty. ![]()
Já si nechávala uklízet a hlavně žehlit, když jsem chodila do práce. Teď na MD to stíhám. Důležité je (pokud hledáš takovou práci) nechat si opravdu přesně vysvětlit, co se po tobě chce. Protože jak jsem zjistila, tak každý žehlí jinak, utírá prach a tak. I když paní vypadali od pohledu pečlivě, tak výsledek pak nebyl podle mého očekávání. Ale po domluvě jsme to vyladili.
Samozřejmě, paní se ptala na názor, tak jsem ho napsala … já bych se asi hanbou propadla, kdybych si někoho na úklid pozvala. Toť můj pohled na věc.
BohunkaP píše:avm3 píše:Všechno v životě je „na úhlu pohledu“… Každý je na něco líný - někoho nebaví uklízet, jiný je líný učit se cizí jazyky, dalšímu se nechce chodit s dítětem na dlouhé procházky a radši si s ním hraje doma… každý máme něco. Nějakou svou „lenost“. Zcela jistě i Ty.