Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No já sem taková divná…Já bych určitě před tím, než by ta paní na úklid přišla, uklidila, aby si nemyslela, že sem prase
I když tu jako nemám bordel…Mně není příjemný, ani když mi tchýně chce pomoct a třeba umýt nádobí
Ale jedinou výjimku bych udělala v případě oken, ty bych si klidně umýt nechala, to totiž bytostně nenávidím.
Tak já bydlím sice ve 2+Kk,ale musím se přiznat,že jsem už taky přemýšlela,že si vezmu někoho na úklid.Nejsem líná,jen prostě není čas,chodím z práce až v 19:15 a jsem ráda,že se osprchuju a dám si třeba bylinkový čaj a připravím si věci na druhý den do práce.Při představě,že bych měla přijít z práce a ještě uklízet
Snažím se to dohnat o víkendu,většinou v sobotu,kdy kromě uklízení i žehlím a vařím,takže celej den je v čudu a na odpočinek mám pak jen tu neděli
A když chceme jet s přítelem o víkendu na chalupu,tak to prostě vůbec nestíhám ![]()
Jediný,co je u nás v permanenci je slečna od sousedů na venčení mého jezevčíka ![]()
já už po kolikátý přemýšlím o tom, že si nechám umýt okna, máme jich v domě 10 a je to fakt práce,ale vždy to ztroskotá na mé chamtivosti…jem i líto peněz atak si to raděj umyju sama.
Kdyby byla v mém okolí možnost sehnat někoho za rozumnou cenu tak bych asi neváhala,a le jak už tu kdosi psal, bydlím an malé vesnici a dojezdné z města by celou akci prodražovalo.
Sama bych dobrovolně nikdy uklízet nešla, na to jsem mooooc lenošná a doma mi to stačí ![]()
nechávám si žehlit - žehlení nesnáším, neumím to skládat a hlavně - odvezu koš a přivezu krásně vyžehlené - doporučuji. Teď se rozmýšlím o paní na úklid - stačil by mi čas od času generální, protože kvůli práci, dětem fakt nestíhám. A ne, nestyděla bych se, protože jsem to zažila jako au-pair a nevidím v tom nic špatného. To jen je u nás většina ženských odchovaných minulým režimem a matkama, které by to za žádnou cenu neudělaly, protože by se hanbou propadly. Ale fakt nevidím důvod, proč být v práci, pak letět na nákup, domů vyprat, vyžehlit, uklidit, udělat úkoly s dětmi, rozvést je na kroužky, udělat večeři, znovu uklidit po dětech a večer padnout mrtvá do postele. To radši nechám uklidit někoho jiného a já budu mít čas a klid i pro sebe.
BohunkaP píše:
Wiollo, a jakým způsobem jsi slečnu sehnala, jestli se smím zeptat?S dovolením jsem Ti mrkla na profil, chtěla jsem vědět, odkud jsi
Stráááášně dlouho jsem o tom doma kecala a rozhoupávala se k tomu (asi jako píše katchi) a na jedné oslavičce se nás přítomných holek kamarádka zeptala, jestli nechceme některá někoho na úklid, že má šikovnou holčinu a ta shání další kšefty. Tak já zařvala „BERU!“, aby mi to někdo nevyfoukl, a až pak jsem se ptala na další… ![]()
U tohoto je totiž nejtěžší ta důvěra, někoho si pustit domů, zvyknout si na sebe, věřit, že se nic nepokazí atd. (proto jsem tak dlouho váhala s tím aktivním hledáním). Takže takto na doporučení je to to nejlepší co může být. Ale byla to vlastně náhoda… ![]()
Nenechávám protože jsem chrťák
i když kolikrát třeba okna se mi fakt nechce, ale vím že kdyby měla ta paní přijít tak bych vygruntovala aby mě nemohla pomluvit
a asi by mi vadilo že mi ta paní hrabe ve věcech, vím že neleze do skříní nebo tak, ale porovnává, já na tohle nejsem.
Známá si nechává uklízet a tuším že to je kolem stovky na hodinu, to není tak moc,žehlení tuším platí 150 ![]()
Jo a okna bych uvítala asi nejvíc,sice máme jen dvě velký,ale i to je na mě moc
Myju,až když přes ně není vidět,jinak mám stažený žaluzie ![]()
Pokud to nezasahuje do rodinného rozpočtu, tak je to o životních prioritách - komu nebo čemu věnuju svůj čas.
A taky o tom, zda člověk vymění ten získaný čas za pár hodin ztráty soukromí.
Mmch lenoši a snobi jsou všude, nejen mezi těmi, co si nechávají uklízet.
Zrovna tohle s tím moc společného nemá.
Neoenc píše: …Důležité je (pokud hledáš takovou práci) nechat si opravdu přesně vysvětlit, co se po tobě chce. Protože jak jsem zjistila, tak každý žehlí jinak, utírá prach a tak. I když paní vypadali od pohledu pečlivě, tak výsledek pak nebyl podle mého očekávání. Ale po domluvě jsme to vyladili.
Přesně tak! Je potřeba se domluvit, co všechno ten úklid bude zahrnovat a jak to má vypadat. Ta co si nechá uklízet musí říct, co všechno chce uklidt, jak si představuje vyžehlit (např. ponožky ano/ne, nechat prádlo na stole nebo dát i do skříní) a naopak ta co uklízí musí říct, co dělat nebude (např. běžný úklid je za tu a tu cenu, ale mytí oken budeme domlouvat zvlášť nebo s odpadky chodit nebudu apod.). A nebát se toho na začátku to „ladit“ - prostě si říct, jak to chci, s čím jsem spokojená, s čím ne, všechno slušně, s respektem, úctou, ale po svým… ![]()
Já to měla jednodušší v tom, že ta moje holčina uklidila tak perfektně, že já z toho byla úplně štajf. Takže jsem jen řekla, ok, jsme spokojená a „ladily“ jsme jen způsob skládání (i tak perefektně) vyžehleného prádla, aby se mi hezky vešklo do skříní a rozšíření služeb i na zalívání kytek… ![]()
Jo a zůstala jsem (i po těch letech a blízkém věku) u vykání. Doporučuji. Vyjednávání a případné „ladění“ pozdějších odchylek se dělá líp.
![]()
Ahoj-tak já kdybych na to měla penízky,tak bych si určitě uklidit nechala. Ta představa, že courám venku s kočárkem a doma se my myjí okna-ááááááách
Klidně bych to viděla tak jednou za 14 dní vetší úklid a jednou za tři,čtyři měsíce velkej úklid. To by se mi líbilo.
Ahoj, tak já bych se tomu, aby mi někdo přišel uklidit rozhodně nebránila. Máme velký dům, tak by mi to hodně pomohlo. Zatím to zvládám, ale do budoucna to bude zcela jistě na pořadu dne. Zkusím si ještě pořídit robotický vysavač, snad mi to práci usnadní, ale oken máme přes 40
. Myslím, že nechat si uklidit není nic divného, je to služba jako každá jiná, spíš nevím jak sehnat někoho spolehlivého
. Až budeme mít víc dětí, chci se věnovat hlavně jim, to je to nejdůležitější, ne úklid.
Wiolla píše:Neoenc píše: …Důležité je (pokud hledáš takovou práci) nechat si opravdu přesně vysvětlit, co se po tobě chce. Protože jak jsem zjistila, tak každý žehlí jinak, utírá prach a tak. I když paní vypadali od pohledu pečlivě, tak výsledek pak nebyl podle mého očekávání. Ale po domluvě jsme to vyladili.Přesně tak! Je potřeba se domluvit, co všechno ten úklid bude zahrnovat a jak to má vypadat. Ta co si nechá uklízet musí říct, co všechno chce uklidt, jak si představuje vyžehlit (např. ponožky ano/ne, nechat prádlo na stole nebo dát i do skříní) a naopak ta co uklízí musí říct, co dělat nebude (např. běžný úklid je za tu a tu cenu, ale mytí oken budeme domlouvat zvlášť nebo s odpadky chodit nebudu apod.). A nebát se toho na začátku to „ladit“ - prostě si říct, jak to chci, s čím jsem spokojená, s čím ne, všechno slušně, s respektem, úctou, ale po svým…
Já to měla jednodušší v tom, že ta moje holčina uklidila tak perfektně, že já z toho byla úplně štajf. Takže jsem jen řekla, ok, jsme spokojená a „ladily“ jsme jen způsob skládání (i tak perefektně) vyžehleného prádla, aby se mi hezky vešklo do skříní a rozšíření služeb i na zalívání kytek…
Jo a zůstala jsem (i po těch letech a blízkém věku) u vykání. Doporučuji. Vyjednávání a případné „ladění“ pozdějších odchylek se dělá líp.![]()
S vykáním naprosto souhlasím.
Ahoj, dva roky mám na doporučení kamarádky paní co mi chodí jednou týdně na tříhodinový úklid, žehlení - a já jsem za to ráda - momentálně se rozvádím, ale paní uklízí i v novém bytě, menším, 2+1 - pracuju doma (cca 12 hodin denně - přes školku a v noci), a zaplatit ji si můžu dovolit - a došla jsem k tomu, že ty tři hodiny raději strávím s dětma - než abych ještě lítala jako hadr na koštěti a byla celá vynervovaná - ne, že neuklízíme a čekáme, až paní přijde, ale udělá jednotýdenní větší úklid a já mám radost, děti mají radost, že na sebe máme čas a doufám, že si ji budu moct dovolit i v budoucnu. ![]()
Za lenost to nepovažuji - pro mně je to úspora času. Samozřejmě, kdybych měla napnutý rozpočet, tak je to první věc, kterou bych odstřihla.
Příspěvek upraven 30.08.11 v 14:26
Wiolo a Eseto, jukla jsem vám na profil, chtěla jsem vědět odkud jste
. A obě dvě jste z ruky…
uklízet si nenechávám, ale ráda bych ![]()
Jednou týdně větší úklid, OKNA (ty nesnášim
) ale zatím jsem jen ve fázi úvah… A bez doporučení známých bych asi jen tak někoho do bytu nevpustila ![]()
Jinak nevidím nic špatného na tom nechat si uklidit či přivydělat si úklidem - pomůže to oběma stranám, tak proč ne ![]()