Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
mám doma snad 7 druhů cumliku i silikonove i kaučukové davala jsem na ně med cukr a ten muj chlap ho prostě nechce vzdycky mi začné natahovat jako při zvracení má 4 měsíce a prostě si ho nevezme přitom si do pusy cpe palešek
poraďte jak naučit ![]()
Nechce, nechce. Tak mu ho necpi.
Znám spousty dětí, které dudlík prostě nechtějí.
@La kofola jo jenze on mi nechce ani flasku kdyz mu davam prikrm to ma tu samou reakci ![]()
@nellaskrobakova píše:
@La kofola jo jenze on mi nechce ani flasku kdyz mu davam prikrm to ma tu samou reakci
Na flašku si zvykne a vezme si ji, ale dudlík bych necpala, když ho nechce.
Můj chlapeček (skoro 5m) taky dudlík nechce, a to od narození zkouším, vždycky se začne jakoby dávit nebo jak to popsat, jakoby se mu navalovalo. A to dělá i u flašky.. Holt bude bezdudlíkovej a bezflaškovej ..
Taky dudel nechce a to jich měl na výběr dost.Je mu rok a to už nemá cenu.Buď ráda,alespoň ho pak nemusíš odnaučovat.
Náš Vojta taky nechtěl dudlík. Ani mi to nevadilo. Pak si začal dudlat palec a cucal si ho celý den, kdy byl vzhůru. Tak jsem ho na dudlík naučila tím způsobem, že jsem ho zkoušela dávat, když byl unavený. A docela to zabralo. Ale jediný dudlík co vezme do pusy je ten nejlevnější za 20,– z lékárny (ve tvaru bambulky).
@marmelada78 a jak mu davas prikrm kdy ne z flasky to co tu popisujes mi dela muj maly koupila jsem bebu protoze maly je porad hladovy musim ted kojit co hodinu a prijde mi ze nemam asi dost mlika tak jsem chtela skusit mu tu bebu dat odpoledne a ze vecer a rano budu kojit jenze mi to nechce vzit ![]()
Náš prcek taky nechce ani flašku, ani dudlík
až nebudu kojit tak si rovnou zvykne snad na ten hrneček a dudlík už mu cpát nebudu, proč taky ![]()
@nellaskrobakova píše:
Ahoj maminky
mám doma snad 7 druhů cumliku i silikonove i kaučukové davala jsem na ně med cukr a ten muj chlap ho prostě nechce vzdycky mi začné natahovat jako při zvracení má 4 měsíce a prostě si ho nevezme přitom si do pusy cpe palešekporaďte jak naučit
Máme to samé,dudák ani když dám odstříkané mlíko do flašky tak to odstrkuje to taky nechce.je jak šílenej po prsu.jsem zvědavá až začnem z příkrmem ja mu to pojede.
ani se teda nesnažim ho učit na dudák prostě nechce tak při usínání ucumlá palec nebo hračky.
Buď ráda,že ho nechce. Já mám doma totálního závisláka. Je mu skoro 21.měs. a musí mít pořád dudu a pí/plínka látková na tahání/. Chodí po bytě a volá dudůůůůů,natažený rty jak kačer. No běda ho nenajít,to by byl mazec. Máme jich asi 10 a v pernou chvíli není ani jeden. V noci se budí i 5× za noc a chce jen dudu.
. Takže já přemýšlím,jak to udělat aby nebyl u nás řev a bylo se bez dudlíka ![]()
jo jenze on mi usina jen u prsu a uz ma 7 kilo jináč mi prostě neusne…nedokážu si představit že bych přišla o mleko ![]()
Ahoj,dudlík bych nenutila. Syn byl závislák a dcera dudlík zase prakticky neměla, protože neměla zájem.Co se týká lahve, převáděla jsem obě děti kolem roku na Nutrilon a pár dní to trvalo, než si na lahev zvykly a to i syn, který měl dudák v oblibě. S lahví to chce trpělivost.