nechce mléčnou kaši - žádnou

51
8.7.06 23:48

nechce mléčnou kaši - žádnou

Ahoj, máte někdo stejnou zkušenost jako já? Mám 13ti měsíčního chlapečka který od začátku fakt nemusí k večeři mléčné rýžové, obilné kaše. Zkoušela jsem cca 15 příchutí od více firem, na chvíli vzal na milost Hami jahodovou s kousky ale už ji taky nechce. Dost mě to mrzí, v jeho věku ještě nemůže jíst to co máme my a s kaší by byla jeho véča jednoduše vyřešená a kvalitní. Navíc odjíždíme na dovolenou tak nevím co tam bude papat, skleničky neuznává, kaši taky ne… :? Zkoušela jsem hotovou kaši nastavit ovocem, přesnídávkou, zkoušela jsem i masozeleninové od Sunaru, nepochodila jsem. Zkouším ho krmit i ve vaně, když si hraje a tak, jsem v koncích. Polosytý je pak před spaním k neukojení. Připadám si jako střevo co neumí nakrmit svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
8.7.06 23:54

Ahoj - a proč nemůže jíst jako vy (samozřejmě ne kořeněné, ne smažené atd.)?
Moje dcera neměla kaši ani jednou - a doktor mi to schválil. Kaše sice dítě zaplácne - ale já bych spíš dala něco obdobného, co měl k obídku, nebo rohlíček (chleba) s něčím (pomazánka, Lučina .. co já vím) a k tomu třeba syrovou zeleninu … Kaše není nutnost!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.7.06 00:07

Také jsem někde četla už podobné případy a doporučovali třeba opravdu dávat i k večeři to co k obědu, třeba tu zeleninku. Nebo zkusit něco spíše na způsob rýžových nákypů a žemlovek. Na slano i na sladko s ovocem. pak ještě třeba udělat kaši z cizrny a zeleniny nebo vařenou kukuřičnou. A vařené domací Ti papá ??? Třeba hold nebude na ty polotovary, já je taky nemusím :lol: prostě v tom cítím tu umělotinu. Ale jinak manža to povětšinou nerozeznává, on je všežravec.

Já tedy osobní zkušenost nemám, zatím s Tedýskem problémy spíše opačného charakteru :oops:, mám doma takového malého Otesánka. Jí vše, vařené i skleničky - hodně cestujeme, tak jsem vděčná. Asi bude po tatínkovi :lol:

Ale pokuď by Vám pomohli třeba nějaké recepty, tak je najdete na mém Blogu http://blog.lide.cz/lamargarita/,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
9.7.06 07:16

Moje obě děti taky nikdy kaši nesnědly…vyzkoušely jsem jich spoustu…vyrostly i bez večerní kaše, večerí rohlík nebo chleba s něčím ( domácí pomazánka, dětská šunka…) Nezoufej, kaše jsou tak trochu dle mého názoru mýtus, jsou pohodlné na udělání, hlavně ty instantní a některé děti je milují, některé (i ty moje) je nikdy nepustily do krku! Přeji krásné léto s mrňouskem! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
9.7.06 07:40

Mladší mi taky nemusí kaše,teda namusela,dokud jsem jí neotočila jídelníček…prostě má kaši v poledne a večer masozeleninu…tak mi nevadí,že kaši nedojí (od té doby dojídá vždycky :wink: )…

Starší na tom byla stejně,ta dostávala nemléčnou kaši přímo do přesnídávky,a mléko jsem do ní dostávala v noci,jinak než v polospánku ho nevzala…a taky to přešlo…nějak samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
9.7.06 08:27

A zkusila jsi ty kaše ochutnat?
Mě to malej taky nechtěl, tak jsem TO ochutnala (Hami jahodová), málem jsem sebou šlehla. To bylo spíš jako náplň do větrníků, než jako hlavní jídlo…jak to bylo sladký a lepkavý.

Podle dr. to je lepidlo do žaludku vhodné max. pro žravý a přežírající se děti. Souhlasím s ní a už nikdy jsem s kašema nedělala pokusy. Maximálně tak doma vařenou ovesnou, tu máme rádi.
Oběd a večeře jsou stejný, ve 13 měsících masozelenina, zelenina, příp. oblíbená je vločková polévka se zeleninou. V nejhorším dám i ovocnou přesnídávku na noc, když se mi nechce nic patlat.
Až bude hezky kousat, k večeři budu dávat chleba s něčím…

Jídla jí naše, vaříme hodně zeleninu, maso, brambory. Když nepřesoluješ, nepřemašťuješ, tak klidně už může jíst s vámi.....

A vím, že u druhýho dítka kaše taky nebudu řešit. Myslím, že pro dítě je výživově hodnotnější ta zelenina, než nějaký škroby oslazený do maxima a plný umělých chutí…
Tak to neřeš a nahrazuj zeleninkou…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
9.7.06 10:02

ahoj,

naše holky přestaly v roce jíst kaše ze dne na den..sice instantní mléčnou měly jen jednou a zbytek dojídal táta..fakt je to hnus, kupovala jsem kukuřičnou mišutku nebo pšeničné a jiné ve zdravé výživě..nebo mixovala rýži..ale s tím bylo najednou konec, dostaly k večeři chleba s lučinou, hustější polívku, co zbylo z oběda, přesnídávku,jogurt prostě to najednou bylo pestřejší…vždyť na večeři můžeš dát cokoli tě napadne..a jíst pokud to nebude hodně kořeněné, slané,smažené už pomalu může to co vy…jo je to zlom už to není to malinké miminko…hodně štěstí a užijte si dovolenou

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
9.7.06 10:07

taky bych to moc neřešila. Vítek taky není moc kašový. Od roku mu dělám kaše z jáhlových, ovesných, špaldových a pohankových vloček, přisladím glukopurem a dám malinko másla a skořice. Dnes jsem mu ráno do toho namačkala borůvky. Prostě, co doma je. Vločky vařím jen ve vodě, stejně jako pro nás. Můžeš do hotových dát třeba odměrku UM, aby mu to líp šmakovalo. Kaše děláme ke snídani, k večeři má Vítek chleba s žervé, cottagem nebo normálním máslem a na to mu velmi najemno strouhám kousíček mrkve, kedlubny či nasekám list salátu, apod.
Takže to je dobrá a zdravá alternativa k večeři i snídani místo kaše. Anebo udělej víc jídla k obědu a nechej mu to i k večeři.
Podle mě jsou ty kupované přeslazené kaše jen k zaplácnutí dětí a nemají nijakou výživnou hodnotu, proto dělám domácí z těch vloček.

A syn mi do 1 roku kaše skoro nejedl.
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
9.7.06 10:08

Přesně tak, kaše není nutnost. Karolína ji měla jednou a vyzvracela nadvakrát… Včera měla k večeři kuřátko a jak se olizovala… na spaní dokojit… :wink: Nekořeníme tolik, nesolíme tolik, jíme „zdravě a dietně“ a v tom případě jí malá s námi 8)

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
9.7.06 10:27

Já bych to taky neviděla jako problém. Naše dítě mělo velmi krátké Kašové období, teď už dlouho kaši neche. K večeří mívá většinou pečivo s kozím mazacím sýrem nebo lučinou a ovoce nebo zeleninu (čerstvé). Pokud zbylo něco od oběda, tak si taky ráda dá. S tím „dospělým“ jídlem bych asi ještě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.7.06 11:13

Dcera zkraje kaše odmítala, ale nakonec je vzala na milost a tak jí zachutnaly, že denně na večeři měla 300ml kaše, doplácla to 250ml UM. Klepala se na ně jak rosol. Pak je z ničeho nic začala odmítat (někdy kolem 15-18měs) a to tak, že už si nedá ani výjimečně.
Jí tak nějak přes den a před spaním nadále dostává UM. UM je u nás spojeno se spánkem.
kaši bych neřešila. Večeřet se dá polévka, chleba s máslem, bramborová kaše, maso apod. Navíc je možné, že to nechtějí i z důvodu aktuálního počasí, v těch vedrech m imalá nejí skoro nic, ne,může to tím být? Co to UM na noc?
Jinak pomalu klidně může začít jíst jídla vhodná pro dospěláky, samozřejmě upravená;)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
10.7.06 01:07

Děkuji za všechny vaše rady, dneska bylo k večeři rizoto a spokojenost na obou stranách. Kaei holt asi nebude nebo jenom občas. H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí