Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hanka1 píše:
V pul desaty vecer cepovat unaveny pretazeny dite se mi zda ponekud pres caru a to rozcapene deti fakt nemusim…
ona po nem nechtela slohovou praci. Chtela slyset jedno slovo. To maly zvladne i kdyby na hubu padal. A on to dobre vi, jemu slo o princip a mamince taky.
pokud by vymekla, tak posila zpravu diteti, ze pri dostatecne dlouhem revu si to vydupe.
Prosím ani děkuju nějak do syna hustit nehodlam, ať baby v přechodu puknou ![]()
Ale chápu, že vyrvavat na sebe nechat „pití, pití“ taky není úplně top ![]()
@_.Emilyyy píše:
Ale me by i trápilo, se v tuhle hodinu 4lety nespí
tvoje dcera byla spavá, že?
Mně kluci (5 a 8 ) málokdy usnou před jedenáctou, a to ráno vstávají do školy/školky..
Ve čtyřech letech je dost velký, dala bych mu hrnek s vodou do kuchyně a řekla mu, že tam má pití a může si dojít, když neumí poprosit. Moje děti teda ví, že po osmé večerní moje péče končí, mají ručičky i nožičky, hrnky na lince, maximálně jim řeknu, že voda nám teče a udělají si pití sami. Skáču kolem nich přes den, večer se holt musí obsloužit sami. ![]()
@Tamtama píše:
tvoje dcera byla spavá, že?Mně kluci (5 a 8 ) málokdy usnou před jedenáctou, a to ráno vstávají do školy/školky..
Ve čtyřech letech je dost velký, dala bych mu hrnek s vodou do kuchyně a řekla mu, že tam má pití a může si dojít, když neumí poprosit. Moje děti teda ví, že po osmé večerní moje péče končí, mají ručičky i nožičky, hrnky na lince, maximálně jim řeknu, že voda nám teče a udělají si pití sami. Skáču kolem nich přes den, večer se holt musí obsloužit sami.
Jako docela jo no
.
@_.Emilyyy píše:
Jako docela jo no.
jako matka hrozných dětí tě prosím, nepřispívej do diskuzí o výchově, já ti pak to tvoje až nepřirozeně hodné dítě šíleně závidím
![]()
No na skuhrání a pištění jsem alergická. takže zlatíčko by dostalo na výběr: buď poprosí a já mu pití donesu, nebo si vyleze z postele a dojde si samo. A je úplně jedno, kolik by bylo hodin. Ale rozhodně bych netolerovala pištění a vymrčování.
@Tamtama píše:
jako matka hrozných dětí tě prosím, nepřispívej do diskuzí o výchově, já ti pak to tvoje až nepřirozeně hodné dítě šíleně závidím![]()
Ale to nemam zas nepřiměřeně hodne dite..
.Taky jsem si neci zazila
@neumisa píše:
No na skuhrání a pištění jsem alergická. takže zlatíčko by dostalo na výběr: buď poprosí a já mu pití donesu, nebo si vyleze z postele a dojde si samo. A je úplně jedno, kolik by bylo hodin. Ale rozhodně bych netolerovala pištění a vymrčování.
No a kdyz mu dáš tyhle dvě možnosti, podle popisu zakladatelky by si nevybral ani jednu a dal by řval pití, pití… Takže bys ho nechala delat to, na co si alergická nebo jak by si to řešila?
@a12 píše:
No a kdyz mu dáš tyhle dvě možnosti, podle popisu zakladatelky by si nevybral ani jednu a dal by řval pití, pití… Takže bys ho nechala delat to, na co si alergická nebo jak by si to řešila?
Jo, to piti stalo metr a pul od nej. A nesahnul po nem a rval piti piti, az dokud neusnul. Jak usnul, tak jsem mu dala napit, protoze jsem to nevydrzela a navic jsem nemela tak intenzivni pocit, ze si to vyrval - kdyz uz nerval.
Porad nevim, co je spravne reseni. Samozrejme po nem to poproseni vecer vubec nevyzadovat, ale ja tu hysterickou reakci necekala.
A kdyz uz nastala, tak je to v haji
Pro me ponauceni po nem vecer nic moc nechtit
a nebo ustoupit hned s tim, ze jen protoze je unaveny a promluvit si o tom druhy den…
@a12 píše:
zavřela bych dveře a nechala ho pištět.
@neumisa píše:
No, ze si psala, že bys rozhodně netolerovala pisteni ![]()
@a12 píše:
No, ze si psala, že bys rozhodně netolerovala pisteni
no netolerovala… kdyby to přesáhlo únosnou mez, asi by došlo k exekuci, aby bylo proč pištět. Ale mé děti byly relativně chápavé a samostatné, nebylo toho třeba.
@neumisa píše:
To bys ho nastvala jeste vic a pistel by 2 krat tolik, ze by ti dvere mic nepomohly
.
Ja bych k tomu diteti sla i s tim pitím, aby se uklidnil s byla s nim dokud by neusnul..Takovéhle rozčilovani neni dobre ba dětskou psychiku..
@_.Emilyyy píše:
To bys ho nastvala jeste vic a pistel by 2 krat tolik, ze by ti dvere mic nepomohly.
Ja bych k tomu diteti sla i s tim pitím, aby se uklidnil s byla s nim dokud by neusnul..Takovéhle rozčilovani neni dobre ba dětskou psychiku..
ano, já vím, že ty bys šla a… já ne. Nebudu se s tebou přít o tvé výchově a nemíním se nechat přesvědčovat, že já to dělám blbě.
@_.Emilyyy píše:
To bys ho nastvala jeste vic a pistel by 2 krat tolik, ze by ti dvere mic nepomohly.
myslíš? mé děti jak ztratí obecenstvo přestávají s křikem a vztekáním
jednou jedinkrát zkoušel v obchodě si něco vymrčovat vztekem, tak jsem ho obešla, šla za regál a jeho tam nechala a to bylo najednou ticho a klid…a to mám doma echt nasíránka ![]()