Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Statisticky je to opravdu tak. Ze vsech koutu sveta vzdy jsou vetsi cast mezi imigranty muzi. Maji za ukol posilat penize domu a dostat zbytek rodiny k sobe. Z Afriky je to nyni cca 70%. Nicmene me to uplne neuklidnuje, ptz mezi nimi jsou urcite nejaky radikalove a hodne se jich radikaluje az v Evrope. To se proste u zadnych jinych imigrantu nestane (Asiati apod).
Diky za clanek, hned jsem ho preposlala mamce, maji zajezd od Fishera, tak snad to probehne, jak jejich mluvci rika ![]()
Je zajímavé, že cestovky z jiných států to jako problém vidí, stahují všechny, co tam jsou a další zájezdy neprodávají.
@Laddmie píše:
Ahoj holky, měli jsme od podzimu zaplacenou dovolenou v Tunisu. Po včerejších událostech na ni nechceme v žádném přápadě jet. Cestovka Eximtours nabízí pouze změnu destinace, ale finančně na Řecko, či Španělsko nemáme. Nemáte podobnou zkušenost se zrušením dovolené, jak postupovat, atd..? Díky. L.
A nechceš aspoň někam, kde není moře? Třeba do termálů v maďarsku? Nebo někam na Slovač… A nebo nějaký kratší zájezd. Já vím, není to ono, je to zklamání, ale lepší než nic. ![]()
@Taminka píše:
Ja jako nechapu, na co to MZV stale ceka…Ale oni si rikaji, zadny Cech tam neumrel, tak proc tu destinaci zakazat, ze?
NO, ono tam došlo zatím k jednomu útoku vyšinutého šílence. To je jako kdyby kvůli útoku v Boru zakázali jiné státy ČR a cestovky by na tom prodělaly. To nikdo neudělá.
Já bych tam teda nejela ani za nic. Myslím, že tam na člověka nic dobrého nečeká a ty útoky budou přibývat. Ale reálně se to takhle prostě nedělá, že by kvůli jednomu úroku mzv vydávalo doporučení nebo zákazy.
@vokishka píše:
Je zajímavé, že cestovky z jiných států to jako problém vidí, stahují všechny, co tam jsou a další zájezdy neprodávají.
Naše cestovky taky nabídli „stažení“, ovšem Češi neměli zájem…
@Foxisssss píše:
@MUFICEDiky za clanek, hned jsem ho preposlala mamce, maji zajezd od Fishera, tak snad to probehne, jak jejich mluvci rika
Není zač. Fischer je solidní cestovka, párkrát jsme s nimi cestovali.
@Bábrdl zrovna koukám na zprávy na Primu a jsou tam rozhovory s lidma i delegátama, tak hodně lidí zájem projevilo, ale řekli jim, že pro ně nemají letadlo, některé cestovky to prostě zamítly. Takže asi tak s odmítáním návratu.
@vokishka píše:
@Bábrdl zrovna koukám na zprávy na Primu a jsou tam rozhovory s lidma i delegátama, tak hodně lidí zájem projevilo, ale řekli jim, že pro ně nemají letadlo, některé cestovky to prostě zamítly. Takže asi tak s odmítáním návratu.
Já četla, že exim to nabízel
. Možná další ne.
@Bábrdl píše:
NO, ono tam došlo zatím k jednomu útoku vyšinutého šílence. To je jako kdyby kvůli útoku v Boru zakázali jiné státy ČR a cestovky by na tom prodělaly. To nikdo neudělá.Já bych tam teda nejela ani za nic. Myslím, že tam na člověka nic dobrého nečeká a ty útoky budou přibývat. Ale reálně se to takhle prostě nedělá, že by kvůli jednomu úroku mzv vydávalo doporučení nebo zákazy.
k jednomu útoku?! To už je v krátké době druhý útok. Vždyť v březnu byl přeci masakr v tuniském muzeu Bardó, což je velice častý cíl turistů - každá cestovka ho má zařazený ve svých fakultativních výletech… a psala jsem to i do jiné diskuze, že tam po tom březnovým útoku mohl jet jen blázen…
@januschka píše:
k jednomu útoku?! To už je v krátké době druhý útok. Vždyť v březnu byl přeci masakr v tuniském muzeu Bardó, což je velice častý cíl turistů - každá cestovka ho má zařazený ve svých fakultativních výletech… a psala jsem to i do jiné diskuze, že tam po tom březnovým útoku mohl jet jen blázen…
S tím souhlasím. Nejela bych tam ani za nic.
Ale kvůli dvěma izolovaným útokům se varování nevydává. Jsou daleko nebezpečnější země. Je to na rozvaze lidí, kam chtějí jet.
@Bábrdl píše:
S tím souhlasím. Nejela bych tam ani za nic.Ale kvůli dvěma izolovaným útokům se varování nevydává. Jsou daleko nebezpečnější země. Je to na rozvaze lidí, kam chtějí jet.
jj, je to na vlastní nebezpečí…letos bude asi nejbezpečnější dovolená u staňkovského rybníka
![]()
Na Ct rikali ve zpravach, ze ten chlap je byvaly zamestnanec toho hotelu, takze bych spis rekla, ze si jen vyrizoval ucty, nez ze by to byl terorista. Zrejme s nim bohati klienti nebyli spokojeni, tak ho vyhodili a on se nastval.