Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
29.10.15 09:55
@dextera píše:
Na to, že jsi žila v zahraničí, jsi dost netolerantní a máš omezené názory. Všude jinde je běžné, že se ženy, někdy už po 3 měsících, vrací do zaměstnání, končí jim mateřská, někde třeba není ani to. Pochybuji tedy, že kojí na požádání do 2- 3 let věku dítěte. Nemám pocit, že by to ty lidi nějak poznamenelo. Myslím, že se spíše tobě vrátí ta opičí láska - všechno pro dítě. Je důležité žít taky svůj život, aby dítě vědělo, že maminka umí taky něco jiného, než vytáhnout prso a skákat kolem dítěte tak, jak ono píská. A já si pořám říkám, proč je v Čechách tolik nesamostatných mamánků :DPříspěvek upraven 29.10.15 v 02:12
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
29.10.15 15:43
@dextera píše:
Na to, že jsi žila v zahraničí, jsi dost netolerantní a máš omezené názory. Všude jinde je běžné, že se ženy, někdy už po 3 měsících, vrací do zaměstnání, končí jim mateřská, někde třeba není ani to. Pochybuji tedy, že kojí na požádání do 2- 3 let věku dítěte. Nemám pocit, že by to ty lidi nějak poznamenelo. Myslím, že se spíše tobě vrátí ta opičí láska - všechno pro dítě. Je důležité žít taky svůj život, aby dítě vědělo, že maminka umí taky něco jiného, než vytáhnout prso a skákat kolem dítěte tak, jak ono píská. A já si pořám říkám, proč je v Čechách tolik nesamostatných mamánků :DPříspěvek upraven 29.10.15 v 02:12

O tom to preci neni, ze nekdo dlouhodobe koji a nesamostatatnost ditete jsou dva rozdilne pojmy. Ja investuji do ditete a snad se mi to jednou vrati tak, ze budeme mit krasny vztah. Co je dobreho na to,, ze nekdo traumatzizuje male mimino tim, ze ho necha vyplakat, coz je u nas bezna praxe. Ja to nedelam, kojim na pozadani, protoze chci, neni to opici laska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.10.15 16:10
@Althya píše:
O tom to preci neni, ze nekdo dlouhodobe koji a nesamostatatnost ditete jsou dva rozdilne pojmy. Ja investuji do ditete a snad se mi to jednou vrati tak, ze budeme mit krasny vztah. Co je dobreho na to,, ze nekdo traumatzizuje male mimino tim, ze ho necha vyplakat, coz je u nas bezna praxe. Ja to nedelam, kojim na pozadani, protoze chci, neni to opici laska

to nevysvětlíš. prostě ses zahrabala s děckem a již nemáš svuj život a celá rodina tím trpí. :pankac:

v podstatě s tebou souhlasím ve všem, co píšeš, ačkoli já třeba dovedu pochopit, že některá maminka má psychický blok skrze kojení, ono to totiž od tebe vyznívá tak, že ty maminky, které nekojí, nedávají dítěti to „pravé“,což samozřejmě muže nekojící urážet, popuzovat. Vím, že to tak nemyslíš, ano-kojení je víc, vždycky bylo a vždycky bude. Nicméně není to tak, že by UM bylo MÁLO. Není to málo, je to prostě jen MÉNĚ. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1793
12.12.15 19:46

Proč kojení váže? Ja si teda za pět měsíců nevšimla, ze by mi kojení bránilo jít ven na kafe…dokonce jsem byla na třídním stuzkovaku, nechala jsem doma dvě odstrikane flašky a hlídala babička, malá byla paradoxně vic hodna a stačila ji jen jedna, kdybych byla doma tam pije casteji :mrgreen: každopádně at si zakladatelka děla co chce je to její volba…jen mi přijde divny ze se někdo rozhodne mít dítě ale rovnou pak nechce vůbec kojit-jakoze přístup budu mít dítě ale nakrmit mu nedam :mrgreen: ano jasny s UM se lépe vyspite, dítě bude poradny cvalik a vy budete moci druhy den po porodu chlastat jak duha…ale nevim proč je to někomu zatěžko půl roku, rok z celého života vydrzet :nevim: asi můj problem protože to opravdu s prominutím nechápu..
Sama jsem měla na zacatku problem…po cs se mliko spustilo později, malá si sala přední ret místo bradavky a blinkala polodovku, byla defakto 48hodin bez jídla, ano ja měla z toho nervy, malá zhubla 40dkg, pak mi dali kloboucky a ona se prisala..po týdnu doma jsem uz kojila bez nich…
Je to o trpělivosti a chvíli obětovat nervy a pohodu a pak to půjde (v 99%pripadu)…
Mám hodně stresu tak nejsu žádná mlékárna, ale byly chvíle kdy bylo mléka málo, malá měla spurt nebo tak něco, ale po par dnech-týdnech se to zas rozjelo, tělo není stroj a nefunguje furt stejne, ale přesto dává dítěti to, co mu nic vyrobeného strojem nedá…
Někomu přijde UM jako moderní vymoženost, ale přitom to byla největší hitovka v 60-80 letech, kdy se krmivo jen z flasky :mrgreen:

Ale ja říkám zij a nech žít, tak nesoudim…zakladatelko, přeji hlavně zdravé a spokojeně deti :palec: rada bych te v kojení podpořila, ale na dnešní „sobec již dobu“ (to si neber osobně, to je opravdu tou dobou!!) si kojila az az zes vydržela 4mesice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.15 20:36

@martina97 Tak ono to kojení omezující je. Ne každá zvládne odstříkat tolik, kolik mimčo potřebuje, aby si mohla v klidu někam vyrazit. Ne každé dítě akceptuje přecházení z prsu na lahev a naopak (jsou takové, co po jediném podání flašky už prso nevezmou a máš po kojení). Kojené děti velmi často jedí po méně než 3 hodinách, takže tím krmením pak strávíš podstatně víc času, když třeba kojíš 10× za 24 hodin.
A i když se Ti podaří odsát, dítě nemá problém s flaškou a ty můžeš někam vyzmiznout, tak zase tam musíš řešit, co s plnýma prsama.
Takže ano, kojení svým způsobem váže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
12.12.15 22:09

@Svistice o tom není pochyb, jen mi to přijde jako nejhezčí forma „vázáni“ na světe… Ja nikdy na party atd nechodila, ale myslim a ted nemyslím konkrétní z vás ani neutocim, ze čas na „vyblbnuti“ měla z nás každá, i když ja na to měla „jen“ 17 let a tu chvíli kdy ty deti kojime se to vydržet dá… Pokud ma někdo problem odstrikat 125ml, což věřím, sama ty prsa někdy odstavnuju hodinu (bohužel dostudovat musim) tak nema podle mne problem s tím, ze by se mu třeba během 5hodim, kdy jde na tu akci tak moc šílene nalily..opravdu nejsu te typ co by kojil po 3-4 hod, spis po těch 2, ale dá se to a opravdu me srdečně mrzí, ze to někomu nepřijde tak na pohodu jak mne, je to ta neštěstí práce na světe podle mne mít a dobre vychovat dítě, ale přijde mi proste úžasná! A člověk jako ja, když musí co dvě soboty trávit tři hodin dopo ve škole je pak desne vděčný za těch 15min, kdy si s malou lehnu nakojim a potulim:)
Ani partner, ani kamarádi, nic na světe se tak nevyplatí, protože rozvést se můžete, kamarádky-hlavně ty bezdětné vás nikdy nepochopí, ale to co se vloží do těch deti se milionkrát vrátí…

Ono mít deti je proste „omezující“ ale pokud to tak někdo cítí s trpí tím, tak si nemyslím, ze je to v pořádku proste a nemluvím jen o kojení.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.12.15 22:15

Ani v tomhle se obětovat dítěti? Ty dnešní matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.12.15 08:26

@martina97 Tobe je 18 let? Tak to jsi vazne dobra a smekam, neni tu mnoho maminek s tak rozumnymi nazory a uz vubec ne v tomto veku :kytka: Jen tak dal, kojeni je nejvic, co muzes svemu diteti do zivota dat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.12.15 08:30

Jinak kojeni muze byt omezujici ty prvni mesice, kdy vetsinu miminek trapi prdiky a po spouste potravin se osypou. To bylo narocne i pro me, protoze jsem vetsinu mych oblibenych jidel vubec nemohla. Ale tak po tretim, ctvrtem mesici uz jim vse a alkohol si taky dam (samozrejme, ze se neo.zeru jako prase, ale to me ani nelaka), do leka se vstrebava jen nepatrne mnozstvi alkoholu, stejne tak, jako se da kojit pri vetsine zdravotnich stavu a uzivani leku. Proste kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.12.15 08:37

@Kocicule To jako vazne? Pokud by me chlap chtel opustit proto, ze chci dlouho kojit, coz delam pro syna a ne pro sebe, tak at si jde. S takovym sobcem bych byt nemohla a ani nechtela.Syna pres den nosim misto kocarku a spime spolecne, tak asi muzu podle tve logiky ocekavat brzky rozvod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.12.15 09:16
@brko píše:
to nevysvětlíš. prostě ses zahrabala s děckem a již nemáš svuj život a celá rodina tím trpí. :pankac:v podstatě s tebou souhlasím ve všem, co píšeš, ačkoli já třeba dovedu pochopit, že některá maminka má psychický blok skrze kojení, ono to totiž od tebe vyznívá tak, že ty maminky, které nekojí, nedávají dítěti to „pravé“,což samozřejmě muže nekojící urážet, popuzovat. Vím, že to tak nemyslíš, ano-kojení je víc, vždycky bylo a vždycky bude. Nicméně není to tak, že by UM bylo MÁLO. Není to málo, je to prostě jen MÉNĚ. :kytka:

tak za mě je někdy MÉNĚ prostě VÍCE :)
Co z toho, že budu kojit a dávat dítě VŠE, když budu nervozní, vystresovaná, hormonama pošahaná s depresí… To si myslím, že v tomhle případě je UM prostě více:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.12.15 09:18
@martina97 píše:
@Svistice o tom není pochyb, jen mi to přijde jako nejhezčí forma „vázáni“ na světe… Ja nikdy na party atd nechodila, ale myslim a ted nemyslím konkrétní z vás ani neutocim, ze čas na „vyblbnuti“ měla z nás každá, i když ja na to měla „jen“ 17 let a tu chvíli kdy ty deti kojime se to vydržet dá… Pokud ma někdo problem odstrikat 125ml, což věřím, sama ty prsa někdy odstavnuju hodinu (bohužel dostudovat musim) tak nema podle mne problem s tím, ze by se mu třeba během 5hodim, kdy jde na tu akci tak moc šílene nalily..opravdu nejsu te typ co by kojil po 3-4 hod, spis po těch 2, ale dá se to a opravdu me srdečně mrzí, ze to někomu nepřijde tak na pohodu jak mne, je to ta neštěstí práce na světe podle mne mít a dobre vychovat dítě, ale přijde mi proste úžasná! A člověk jako ja, když musí co dvě soboty trávit tři hodin dopo ve škole je pak desne vděčný za těch 15min, kdy si s malou lehnu nakojim a potulim:)
Ani partner, ani kamarádi, nic na světe se tak nevyplatí, protože rozvést se můžete, kamarádky-hlavně ty bezdětné vás nikdy nepochopí, ale to co se vloží do těch deti se milionkrát vrátí…Ono mít deti je proste „omezující“ ale pokud to tak někdo cítí s trpí tím, tak si nemyslím, ze je to v pořádku proste a nemluvím jen o kojení.,

Ale pochop, každý není z kojení tak hotovej jak ty:) To se nedá takhle říct. A rozhodně si nemyslím, že by maminky, které nekojí svému miminku nedaly či nevěnovaly tolik, co ty kojící. To je hovadina.:) Tvůj příspěvek jsem jen prolítla - mám tu totiž dvě děti, které jsem nekojila a asi je teda nevychovávám dokonale :mrgreen:, takže nemám moc času, to studovat detailně, takže spojení s partnerem, výchovou a já nevím co, jsem teda nepobrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
13.12.15 09:26

@Althya Ja jsem psala o necim jinem. Jde o to, ze tobe a tvemu chlapovi vyhovuje zpusob zivota, ktery jste si zvolili a je vam fajn. A zadatelce, stejne jako me nebo mnoha dalsim takovy zivotni styl nevyhovuje, takze hledame svoji cestu k spokojenemu miminku, mamince a tatovi. Takze neni spatna ani tvoje cesta ani nase pokud vsichni zucastneny jsou ve vysledku spokojene. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.12.15 09:31

Uz to nekrmte, tim myslim @Althya

• Citovat
  • Upravit
33005
13.12.15 09:57

@martina97 Hele, já jsem hodně pro kojící, ale prostě to zmizení od kojeného dítěte je podstatně náročnější, než od nekojeného. A kolikrát ani ta práce okolo (někdo třeba za tu hodinu odstříká jen 30 ml nebo taky vůbec nic) za nějaký ten opuš´ták na dvě hodiny nestojí.
Ono obecně je to s dítětem na flašce (až na to mytí lahví a finance) o dost jednodužší. Kojení je mnohdy prostě organizačně, časově, fyzicky a psychicky náročnější.
Samozřejmě pak už je to o postoji matky, jestli se pro to dítě dítě na těch pár měsíců v podstatě omezí nebo ne.
Nicméně si nemyslím, že kojení je z hlediska vypiplání a výchovy dítěte ten stěžejní kámen. Z dlouhodobé perspektivy je myslím mnohem podstatnější, jestli má dítě fungující a milující rodinu. Hlavně tedy oba rodiče, kteří se navzájem mají rádi, žijí ve vzájemné úctě a respektu. Protože životní vzory jim ani prsem ani flaškou do života nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová