Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Kocicule Ale no táááák, ještě jsem nedočetla diskuzi a chci odpovědi na své otázky, tak klííííííd ![]()
@Althya a me je lito spis tech maminek. Dle svoji zkusenosti znam, ze kdyz se ti dite najednou rozplace, tak kazda kolemjdouci kontaktni p…a ti da najevo jaka jsi spatna matka.
@Althya píše:
Jenze ja malemu davam i normalni jidlo, maso, ryby, ale nevarim mu zvlast, jako u prvni, protoze on mi to nesni a pak vyhazuju. Takze obed ma kazdy den, kdy si vezme ode me polevku nebo druhe, nebo oboji, nekdy sni vice a jindy jen par lzicek a chce prsoJidlo mu nabizim neustale, ale kdyz nechce, tak ho nenutim. Jinak ovoce a zeleninu ji kazdy den, bily jogurt nekolikrat do tydne, je zdravy, pekne staveny, pediatra take nema zadnou vytku. Je to rozhodne lepsi, nez kdyz treba osmimesicni ji rizek nebo pribinacek, coz je tady na emiminu u kazde druhe maminky
Aha, no, já četla větu „obědy má ode mě“ to znělo, jakože oběd=MM. To pak jo.
Nad tím tučným se pozastavím - podle diskuzí na tohle webu jsem pojala dojem, že většina dětí je na kaších ze zdravé výživy připravených s vodou, odsátým MM, či kombinací obojího. ![]()
Osobně jsem taky proti metodě nechat vyřvat. S tím mým kojením mě to hodně mrzelo, ale můj syn je šťastné zdravé dítě i bez „plné dávky MM“. Nespím s ním v jedné posteli (ne tedy přes noc), má postýlku přiraženou. Musím říct, že se řídím podle nálady, jestli nosítko nebo kočárek. Ale nenechávám řvát - pokud se malému v kočárku nelíbí, beru k sobě, pokud se mu nelíbí v nosítku, dávám do kočárku a pak doma na zem, protože chce lézt a cítí se v nosítku utlačovaný ![]()
@MalVera píše:
Odsouzena by nebyla, rekla bych jen svuj nazor.Ale kdyby treba kourila v tehotenstvi nebo v obdobi kdy by kojila, tak bych ji rovnou nafackovala.
No psalas, že odsuzujes ženy, které kojit mohou a nekoji. Tudíž předpokládám, že bys v takové situaci odsoudila i svou dceru
O kouření se tu nebavíme. Nechceš snad srovnávat UM s cigaretou…
@Althya to je právě ten problém. měla by sis uvědomit, že každá ( skoro) se snažíáme dělat pro svoje dítě jen to nejlepší. že například já skoro neočkuju, mařka od naproti snad všecko, co existuje a světe div se, obě to děláme jenom proto, že chceme pro své dítě to nejlepší… a přesně si dovedu pžedstavit tu situaci z druhý strany, mimino spí jen v kočáře, moje třeba v nosítku nezabere, tudíž na hřišti musím uspat v kočáře…ano, když ho vyndám, nebude plakat, a le taky neusne, z čehož vyplývá pak totální hysterie přetaženýho miminka, ketrý je tak unavený, že se nechce ani nakojit, natož usnout.
Moje děti spí už dneska ve svém, jen miminko se mnou, a přesto rozhodně nenchávám vyplakat.. ale u větších fakt nereaguju hned na všechny podněty, nepřijde mi to správné. a víš co? mám pocit, že to mám fakt zmáklý, děti fungujou a jsou spokojené ![]()
@Krrysa Rozdil je v tom, ze my vsechny snazime se delat pro deti to nejlepsi a myslime si ze jdeme spravnou cestou, ale @Althya to vi, a vi to najistotu, a jeste navic vi co je nejlepsi pro cizi decka.
@Kocicule a navíc ještě ví najisto, že ti osttaní to dělají blbě a nechtějí pro svoje děti to nej
![]()
@MalVera
To se těžce popisuje…ale zkusím aspoň nastínit. Měla jsem těžký porod, syn byl fialový, přiškrcený, já velmi potrhaná. Dostala jsem velké horečky, které střídaly zimnice. Do toho za mnou chodila jedna starší zdr. sestra a aniž by mě poučila, jak se rozkojit, tak po mě ječela, že syn řve hlady a já nemám mléko. Kojila jsem se strachem, syn se neuměl přisát, já jsem z horečky omdlévala a on plakal a plakal.. většinu z toho mála, co vypil, vyblinkal, takže hodinové úsilí k ničemu. Možná se Vám to může jevit jako mé selhání, ale řekla jsem si, že než tohle, tak radši kojit nebudu. Jo, v době, kdy jsem rodila, mi bylo 22 let, bála jsem se ozvat - dneska už by tu sestru poslala do..víte kam.