Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@scentini já taky nepsala že za to může kojení, zmiňovala jsem celkově přístup k dítěti. a co se spaní týče, bavíme se tady o dítěti, které něco potřebuje, ale nechává se vyřvat, jelikož potřeba matky dle doktora komarovského s třicetiletou praxí, ketrý publikuje atd. není fyziologická…
@Althya Uklidňovat ROČNÍ dítě prsem?
Každá jsme holt jiná. Ale dost se mi hnusí, jak šmahem odsuzuješ nekojící. Někde jsem od tebe četla, že pokud bys nekojila kvůli sobě, manžel by se s tebou rozvedl. Takže je mi tě spíš líto.
@Ester13 píše:
@Althya Uklidňovat ROČNÍ dítě prsem?Každá jsme holt jiná. Ale dost se mi hnusí, jak šmahem odsuzuješ nekojící. Někde jsem od tebe četla, že pokud bys nekojila kvůli sobě, manžel by se s tebou rozvedl. Takže je mi tě spíš líto.
To neni proc
Ja delam veci tak, jak je citim
@scentini No a ja jsem nemela jako dite pocit, ze rodice tu jsou pro me… - toto s kojenim uz nesouvisi, ale nedavno jsem cetla slova Dalajmlamy, ze bez lasky neni kojeni a kojeni je ve vyspele spolecnosti aktem lasky matky k diteti. To se mi libi, protoze treba v takove Africe je kojeni veci preziti, jak tam chces chystat UM ze spinave vody…Co se tyka spani v posteli, tak za spolecne spani je povazovano i to, kdyz dite spi ve sve postylce, ale ve stejne mistnosti jako matka. Dcera spala vetsinou ve sve postylce u me postele, syn se v noci budi, tak je pro me pohodlnejsi, kdyz ho mam vedle sebe a jen se natocim, on si cucne, pak se odpoji a spi dal
A uz jsem tak zvykla, ze bych ani nechtela spat bez nej. Proste ale u nas je to spise nutnost a me pohodli, pokud je dite v pohode v postylce, tak proc ne
@Mango_Lassi píše:
@Althya to každá
třeba i ta, co se na kojení vůbec necítí, že
To se pletes, spousta maminek bohuzel da na rady okoli, pribuznych a pak to tak vypada
Nevidim nic spatneho na tom, ze dite poplace par minut aby matka nemela zgruntovane zada a mohla se vyspat. No nevidim. Odeprit diteti noseni jak se mu zamane nesmime a matce odeprit spanek a zdravi jo. Dite rve protoze jinak protest vyjadrit neumi a matka nerve protoze uz na to nema vek, jinak by mozna take rvala z takoveho zivota. Vy furt tady rozebirate vztah matka-dite a kolem nas je jeste nejaky socium ve kterem zijeme, ve kterem prumerna zena chce plnit i jine funkce nez byt mama.
@Kocicule já ty funkce plním. ono prostě dát dítě do šátku se nerovná zničit si záda avzát dítě do postelel se taky nerovná se nevyspat. jenom ěm se trochu příčí, že prostě hcheš mít veškerý komfort ty a dítě má smůlu. a to jsem matka dalším 4 dětem, takže si nemlůžu dovolit asi nositcelej den an rukách a být nevyspalá, jelikož jsem na děti 99 procent času sama, i v noci a na krku mám koémplet barák… takže je asi jasný, že celej den nesedím na zadku sprsem u dítěte v puse. jen mi není za těžko, když vařím, hodit do hrnce i mrkev pro mmiminko ( pokud bych teda měla kupovat zeleninu v tescu plnou humusu, tak snad radši taky dám tu skleničku), není mi za těžko si zjistit, jak se váže ščáítek tak, a by mě nebolyl záda a můžu u toho vařit a číst pohádku večer dalším dětem, když už je mímo přetažené a potřebuje pochovat atd…
@Kocicule píše:
Nevidim nic spatneho na tom, ze dite poplace par minut aby matka nemela zgruntovane zada a mohla se vyspat. No nevidim. Odeprit diteti noseni jak se mu zamane nesmime a matce odeprit spanek a zdravi jo. Dite rve protoze jinak protest vyjadrit neumi a matka nerve protoze uz na to nema vek, jinak by mozna take rvala z takoveho zivota. Vy furt tady rozebirate vztah matka-dite a kolem nas je jeste nejaky socium ve kterem zijeme, ve kterem prumerna zena chce plnit i jine funkce nez byt mama.
Kult dítěte na úkor matky je prostě zlo. O tom žádná
@Mango_Lassi dvě spěj a jedna je ve škole, jeden je ve školce a jeden se tu smolí s obrázkem pro ježíška ![]()
@Krrysa Mě prostě tahle diskuze připadá, že když nekojim a nespim s dítětem v posteli. Praktikuji studený odchov a své dítě nemiluji.
Já jsem jiná nekojila jsem, dcera spava ve své postýlce, je na pamperskach a do 17 měs. na skleničkách. Za to se s dcerou mazlim, kdy si řekne, pusinku ji. Chodíme spolu 2 týdně na kroužek. Celý den když nespí se ji věnuji. Hrajeme si, tvoříme, čteme knížky, chodíme ven. Na hřišťi většina maminek sedí a kecá s jinou maminkou, já se dcerou houpu, kloužu na klouzacce. Skaceme v kaluzich, prostě jak dvě kámošky. To je podle mě zaklad, to dělá ten vztah mezi dítětem a matkou. Taky je furt co zlepšovst nikdo neni dokonalý ani já.
Ale když byla dcera mimino, nenapadlo mě ji přehazovat režim, přes den spala, v noci žila. Budila se i po 1 a půl na mléko, kdybych ji ho nedala zborila by barák. Časem se srovnala. A nikdy jsem ji nenechala brečet.
@Althya píše:
@Vlkoška Zjednodusene receno to tak nejak je. samnozrejme mam snahu dite utisit jiny zpusobem, ze ho vezmu do naruce, pomazlim, ale on stejne dost casto zacne hledat prso. Je to i tim, ze ma pochopitelne potrebu sat a dudlik mu nedavam, tak radeji sebe. Ale nejak extra mi to nevadi, verim, ze rocni dite ma na tohle vsechno stale narok
Hledá prso, protože sis ho na to naučila
Prso by nemělo ročnímu dítěti sloužit jako uklidňovadlo..
@Althya píše:
Souihlasim s tebou, ze nechat mimino plakat je spatne, ze dite pocituje fyzickou bolest, atd. Me matka prestala kojit po 3 mesicich, protoze behem kojeni nehubla a chtela uz byt na puvodni vazeVztah k ni mam pomerne chladny, i jako dite me celkem psychicky deptala, tata se me nikdy nezastal, taktze proste ja u svych deti delam vsechno jinak, nez mi rodice
Jenže to váš problém je asi jinde, než v tom, že tě matka kojila jen 3 měsíce..
Mě třeba mamka nekojila vůbec a vztah máme hezký.. ![]()
@Althya já za akt lásky matka- dítě považuji jiné věci než kojení. Jako je bezpodmínečná láska, že tu vždy budu pro dceru v dobrém i zlém. Že bych za dceru položila život. Ona je moje vše, končně s ní má můj život smysl. Miluji i od první chvile, kdy jsem ji viděla. Taky je mi jasný, že matky v Africe své děti koji a je to pro ty děti dobré. Kdybych tam žila a porodila a mléko bych neměla, byla bych z toho velmi špatná. Naštěstí žiji v Evropě, kde je um a problém nekojeni neni tak závažný jak v Africe.