Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
14.12.15 18:30

@Kocicule jenže, bavíme li se malém miminku, tak ono pokud pláče, že hche na ruku, to potřebuje úplně stejně, jako to jídlo.. jde o úplně stejnou fyziologickou potřebu. je prokázaný, že dítě v tu chvíli pocižuje fyzickou bolest, protože v tu chvíli si z nějakého důvodu není jisté a chche matku, matka není a pro dítě to znamená pocit ohrožení, pro mládě savce to ohrožení znamená smrt, vylučují se příslušné hormony… a mezi miminme a opičátkem v přemýšlení rozdíl není, oboje je instinktivní.. jen u lidí je ta potřeba obtěžující, tak se snaží si to ěnjak vysvětlit a obejít… vezmi si kojenecký ústav, taky tam všechny dětí spí celou noc, nevyžadují pozornost.. protože pochopili, že jim je pláč k prdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 18:32

@Lejaa nepotřebuješ poradkyni, stačí si přečíst místní zaručený rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
14.12.15 18:50

@Lejaa Pockej, jako ze kojenim nerozhodujes o diteti, ale o sobe? Muzu jednu otazku? Proc se podle tebe tedy po porodu zenskejm tvori mliko? Prave po tom porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 18:51
@Althya píše:
Jak o sobe, muzes to rozvest?

Nevím, co bych na tom měla rozvádět, myslím, že každá žena má právo se rozhodnout, jestli bude nebo nebude kojit, jen každá jedna nejlíp ví, jak jí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 18:52
@Althya píše:
Mozna, kdybys vyhledala pomoc laktacni poradkyne, mohlo byt vse jinak :think:

Možná, každopádně jsem nevyhledala a i tak toho nelituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 18:55
@tronelka píše:
@Lejaa Pockej, jako ze kojenim nerozhodujes o diteti, ale o sobe? Muzu jednu otazku? Proc se podle tebe tedy po porodu zenskejm tvori mliko? Prave po tom porodu?

Já neříkám, že to není přirozené.. Nicméně naštěstí žijeme v době a v zemi, kde to není otázka života a smrti. Takže pokud to neprospívá ani jednomu zúčastněnému, tak je prostě UM lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 18:55
@Krrysa píše:
@Lejaa nepotřebuješ poradkyni, stačí si přečíst místní zaručený rady :mrgreen:

To je pravda, na emiminu se ví všechno, hlavně to, co je pro každého to nejlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 18:57

@Lejaa jojo, hlavně pro druhý..a le na to, co je nejlepší pro ěm je lepší se zeptat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 20:03
@Kocicule píše:
@Mango_Lassi No u nas pres den toho take uz moc nenaspi, ale ja jsem si vybrala noc, protoze s buzenim co hodinu, proste nemuzu normalne fungovat a take by se nevyspal manzel, ktery potrebuje do prace, mame maly byt, nemuzeme se rozdelit do ruznych pokoju a ani jsme to nechteli. Tak jsem udelala vsechno proto aby ditko v noci spalo a funguje. Pres den je pravda, ze ho musis zabavit, ale v kuchyni treba postavime ohradku a ja ho nemusim chytat po cele plose, a ja jak varim, tak mu treba ukazuji jak vypada zelenina, davam sahnout, popisuji co delam, tak i on se zabavi i ja neco stihnu. Je ale pravda, ze dokaze nejakou dobu hrat si sam, nevim cim to je, zda je samostatnejsi od prirody nebo je to tim, ze mi nevisel na prsu v satku od narozeni. Kdyz mu bylo tri tydny a strasne ho zajimala krabice od kapesniku a snazil se po ni sapat ruckou, tak jsem k nemu sla ze chci ho bavit (jsem cerstva maminka a byla jsem pripravena kolem ditka skakat) a moje matka rika, on te ted nevyzaduje, tak co k nemu lezes, nech ho at si pohraje sam. No a od te doby to jelo, obcas si prohraje sam, a pak az vyzaduje spolecnost, tak nastupuju ja nebo tata. Mame uzasny vztah i bez kojeni, noseni v satku, spani v jedne posteli atd veci na ktere je tedka moda. Ale pokud nekomu to vyhovuje, tak nikomu to neberu, jen nesnasim, kdyz mi nekdo podsouva, ze ditko nenosene v satku vyroste s psychyckou ujmou ci co.

Tak to docitam az ted, protoze jsem cely den lovila toho naseho lezce.
Bohuzel jsem na zacatku udelala tu chybu, ze jsem nechala maleho spat v nasi posteli. Kvuli kojeni, nechtelo se mi k nemu vstavat.
Ale ted citim, ze jsem si na sebe upletla bic. Uplne si na to prso zvyknul a je na tom vyslovene zavisly, doslo to tak daleko, ze ho musim ve spanku objimat, nemuzu ho odstrcit. Ma na to nejaky radar a hned leze ke mne. Nemuzu v noci ani na zachod, protoze se bojim, aby nespadl. Musim spat v jedne pozici, nemuzu se ani poradne otocit, boli me z toho zada. Ten, kdo argumentuje nejakou tou prospesnosti kojeni, se muze jit vycpat, mym zadum to rozhodne neprospiva.
Pritel pochopitelne spi ve vedlejsim pokoji, takovy rezim by neunesl. Jsem rano docela vyrizena, a tak casto spim se synem pres den, cimz samozrejme jen prispivam k tomu, ze dalsi noc je zase odpocaty a vse zacina nanovo. Proste nemam silu omezovat mu ten denni spanek, protoze dospavam s nim.
To spolecne spani povazuju za chybu.
Ted sbiram sily na to, abych ho zacala ucit spat v postylce. Budu na to potrebovat litry kafe.
Co se tyce dudliku, tak nevim, jak ho pak odnaucit. Nelibi se mi treba dvoulete deti, co uz mluvi a jeste maji dudlik. Ale nevim, co je horsi, dudlik nebo to, ze mi zuzla v noci prso. Musim si vybrat co je mensi zlo. Zvazuju to.

• Citovat
  • Upravit
142
14.12.15 20:28

@Mango_Lassi No to mas sakra daleko, asi to nepujde bez nejakeho toho protestu, je lepsi to tak nenechat dojit, ale ted uz je to pozde rikat. Neuraz se, ale pro me jsi tak trochu ukazkovym pripadem kam az dnesni trendy muzou rodinu zavest (prikladat k prsu po kazdem pisknuti, spat v jedne posteli, myslenka ze za ctvrhodinky place z ditete se stane rezignovany jedinec s psychyckou ujmou na cely zivot). Prozatim trpis jen ty a asi tvuj pritel taky neni z toho vseho na vetvi. Muzes bud zit takhle dalsich par let nebo na par dnu sebrat veskerou vuli a jit na to. Tvoje dite take potrebuje hodnou a vyspalou mamu se zdravymi zady a zpravidla takovou mamu potrebuje i tata:-)
Je to muj nazor, ze neni uplne spravne kdy dite urcuje dospelym model chovani, ani v prirode na kterou se tu vsichni odkazuji to tak nechodi. Ve smecce mladata chodi za dospelymi, ne naopak a mladata neurcuji vudci smecky kde spat. Kdyby mladata vedli smecku kdeby take skoncila, ze…
Preji ti hodne zdaru, zdravi prckovi a pevne nervy:-) Hlavne at je vam vsem dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 21:17

@Kocicule trendy s tím nemají nic společného. Jen jsem byla líná vracet mimino zpátky do postýlky. Teď si nadávám

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
14.12.15 21:25

@Kocicule příteli je to asi celkem jedno. Spíš má radost, že ho neotravuju s nějakými lechtivými návrhy :oops:

• Citovat
  • Upravit
4132
14.12.15 21:27
@Althya píše:
@Krrysa Ale ja to nemyslela nijak zle, jen treba od LP jsem slysela nekolikrat, ze rychle zavadeni prikrmu neni pro kojene dite uplne idealni. Tim mysleno, mit treba v 7 mesicich 3 a vice prikrmu denne a to moje mala uz mela…Ale rozhodne lepsi dite odstavit takto, tj. nenasilne a bez revu. Ted treba syn je opravdu „prsomil“, on se na nem i vylozene uklidnuje a kdybych mu nechtela dat, tak je sileny rev a na to nemam nervy. Manzel jeste nedavno tvrdil, ze je pro nej divne kojit dite, ktere uz chodi, ale ted, kdyz je maly protivny, tak sam me nuti do casteho kojeni… :nevim:

Takže manžel chce abys kojila častěji proto, aby byl klid? Jako zacpat protivnemu dítěti pusu prsem? Nebo to špatně chápu? Nebo to vidíte tak, že je nutné dítě prsem uklidňovat? Pokud ano, tak kvůli čemu je dítě neklidné a potřebuje uklidňovat? Chápu při nemoci, urazu, ale jinak mě nenapadá, proč se potřebuje roční dítě doma uklidňovat :think: Nebo mu bylo při každé nepohode dáno prso do pusy, aby byl klid a to dítě teď vlastně ani nezná jiný způsob uklidnění nebo zabavení? Já neznám nikoho, kdo by uklidňoval dítě starší roku prsem a to mám kamarádky i do tři let kojící :think:. Pominuli nemoc, tak případne bebi se pofouka, vzteklemu dítěti se odvede pozornost jinam, pokud se boji vezme ho do náruče… To samé zabavení, dítěti jsou nabízeny jiné alternativy zábavy než dumlat prso. Vím, že můj příspěvek asi vyzni rypave, ale opravdu neznám nikoho, kdo by řešil nepohody ročního dítěte kojením a už vůbec ne, aby je k tomu pobízel manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 22:02

@Vlkoška No ja zas znam dite co po hadce na piskovisti bezi mamince vyhrnout tricko, protoze je zvykly se takhle uklidnit :roll:

@Althya Dle moderni pediatrie na kterou se tady odkazujes, dite od roka by se melo stravovat normalni stravou rodiny (pokud to neni coca cola a krupky) a pokud matka chce kojit dal, tak jako doplnek k tomu dostavat i materske mleko. Plus minus pediatri se shoduji, ze objem stravy (byt je to individualni zalezitost) mimo MM ma byt 600-700 grammu. Pokud tomu tak neni, neni to uplne spravne stravovani ditka. A to ze nemuzes 13m dite ani na par hodin nechat nekomu na hlidani, abyses sla provetrat, a to kvuli kojeni, mi prijde prinejmensim diskutabilni. Pochopila bych to u 3m kojence, ale u 13m? Nechas dite, nechas prikrm a nekdo koho dite zna ho zabavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 22:11

@Mango_Lassi Aha, no tak u nas je to trochu naopak, vydrzet i to sestinedeli byl problem :oops: Kazdopadne doufam, ze situaci vyresis k spokojenosti vsech
@Krrysa: jako chapu to co mi pises a proc, ale srovnavat muj zpusob vychovy s decakem mi prijde trochu moc. Ale alespon se nebojim otocit ve spanku jako
Mango_Lassi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna