Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
15.12.15 15:09
@Mango_Lassi píše:
militantni matky

ale prdlajz.ja zas nechapu, proc kdyz nekdo napise, ze kojeni, mazleni, spolecne spani povazuje za svoje chapani materske lasky, tak hned zacnou maminy, ktere nekoji, davaji spat dite do postylek atd, pistet: cozee, to jako ze svoje dite nemilujuuu, jooo?? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 15:10
@Mango_Lassi píše:
Tak nevim, zda je to materska laska ci co. U toho zadnou extazi nezazivam. Beru to jako svoji povinnost, ktera me misty hodne prudi. Staram se tak nejak automaticky a vim, ze z toho nastesti vyroste.
Mimina jsou zkratka vopruz, az bude starsi, bude to mnohem lepsi, musim proste zatnout zuby a nejak to obdobi prezit.
Uz ten uplne nejhorsi vek (0-6M) ma nastesti za sebou.
jj, ted muzete zacit kamenovat :jazyk:

jo, to tak mela i moje znama-miminko ji nebralo, ale pak kadila blahem, kdyz holcicce prehoupl rok. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10975
15.12.15 15:11

@Mango_Lassi Ty jsi mi optimista :mrgreen: Já si naopak to 0-6m maximálně užívám :mrgreen: I když to poslední mě převezlo a začalo se plazit v nějakých 5,5m a bylo po klidu :mrgreen:

Jinak k té mateřské lásce. Já své děti miluju, ale nemám je rozhodně jako středobod svého bytí. Kojila jsem, protože to bylo přirozené. Ale děti byly uvědomělé a první dvě se odstavily v 9m, kdy byly téměř plně na příkrmech, třetí v 11m. Čtrvté miminko vytušilo, že maminka už na to prostě nemá, 6 týdnů statečně bojovala jak ona tak já a pak jsem pro klid nás obou nasadili UM.
První, druhé a čtvrté dítě spí od malinka ve své postýlce v ložnici. Třetí dítě mělo horší vstup na svět a kvůli mému strachu o něj, spal do nějakých 5m s náma. A dodnes si za to nadávám, protože jako jedinné z našich dětí není schopný ani teď ve třech letech usínat sám. A to má v pokojíčku starší sestru.
Co se týká pláče dětí tak je pláč a pláč. Na některý se nevyplatí reagovat, při jiném je třeba pochovat, pomazlit, ale to by měla každá matka poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 15:11
@brko píše:
no a presne to, cemu ty rikas modni trendy, ja rikam materska laska -nase dite spi s nami v posteli (pokud je nekde takovy stav hrozbou, ze se partneri rozejdou, pak tento vztah tedy nestoji na moc stabilnich zakladech),nikdy jsem ji nenechala plakat (nemam potrebu ukazovat diteti, kdo je tady panem),nosim v manduce i vozim v kocarku (podle toho, jak si rekne.),kojim jak chce. Myslim si, ze to dite ma na to plny narok, abych mu vyhovela, mne to problem nedela. Potreby meho ditete jsou mi proste prednejsi, sleduji, ze se vse postupne upravuje k lepsimu-rozumej samostatnost meho ditete, nocni spanek, atd-aniz bych do toho musela nejak nasilne zasahovat. Az si nektere maminky prestanou myslet, ze noseni, mazleni, reagovani na plac ditete, kontakt,…atd nejsou vymysly modernich matek, ale prirozena soucast materstvi a prospivani ditete, tak to prospeje nejen tem detem, ale i tem maminkam.

Aha, takže když se svým dítětem nespím v jedné posteli, nekojím ho, nenosím v šátku a vůbec celý den tu nejsem jen a pouze pro něj, tak ho jako nemám ráda? Máš snad pocit, že když tohle všechno děláš a já ne, že svému dítěti dáváš víc mateřské lásky, než já? Hovadina.
To, že dítě 5 minut pláče, není o tom mu ukazovat, kdo je tady pánem, to je zvrácené vnímání, ale matka se holt někdy taky musí třeba vykakat;)
Mé dítě není ani kojené, ani nošené, ani se mnou nesmí a je úplně stejně spokojené, jako ty nošené, kojené, a já nevím co všechno s nima dělané. Možná je i spokojenější :mrgreen:
Myslím, že být „otrokem“ dítěte je taky špatné.
Všechno musí být s rozumem a v nějakým mezích.. X generací vyrostlo bez tady toho všeho co popisuješ, a nejvíc asi v dobách, kdy na to prostě nebyl čas.. Například moje babička byla den co den v polu nebo se musela doma ohánět a neměla čas na válení se v posteli s dítětem tělo na tělo.. Nemám dojem, že by moje rodiče kvůli tomu byli nějak poznamení a vyrostli z nich nějací sociopati.. A s nimi miliony dalších..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
15.12.15 15:14

@MisaHanuska můj se v 6 měsících už staví. Ale pořad lepší, než ležák

• Citovat
  • Upravit
142
15.12.15 15:14

@Mango_Lassi Presne tak, musi to byt vyvazeny. A pokud neco zlepsit jde tak proc ne? Kvuli tomu, ze jsem svemu diteti pretocila rezim a naucila samostatne usninat ve sve postylce za cenu, (o Boze!) celych dohrmady 9 minut place se za spatnou matku holt nepovazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.12.15 15:21

@Mango_Lassi tak ona ta naše malá turbo myš v 7m už obchází nábytek :mrgreen:, leze jak torpédo,…ale taky si říkám, že lepší než ty nepohyblivé děti :mrgreen: Hold ona musí dohánět starší sourozence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
15.12.15 15:28

@MisaHanuska Mango_Lassi Tak ten muj uz take se snazi plazit, pretaci se na vsechny strany, stavi se do kleku, to ho periodami drzim na rukach a treba mu ctu aby se nepretah, protoze sam neni ani chvili v klidu. Tata uz se nemuze dokcat az bude behat, ze ho bude ucit fotbal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 15:35

@Lejaa vzdyt to rikam-nechapu, proc pistis. Viz muj prispevek predtim…
a fascinuje me, jakou maji nektere predstavu o kontaktnim rodicovstvi-opravdu to neni o tom, ze padam na hubu, chodim neupravena jak cuchta a nemam s manzelem sex a nase dite sedi na pomyslnem trune a my kolem nej chodime po spickach. Takove patologicke sebeobetovani neni dobre, skodi to diteti stejne jako extremne chladny pristup.

• Citovat
  • Upravit
14335
15.12.15 15:42

Podle mě ti má každá máma udělat podle sebe a neptát se okolí.. Okol je většinou hodně chytré a na druhém to vždycky vidí víc negativně- cokoliv…
Podlě mě je nejdůležitější, aby to malé cítilo lásku, bylo zdravé a jestli má prs 3 měsíce- 6 měsíců, rok, je jedno..
Vím, že tu může někdo napsat- je to nej, nebude nemocné atd. atd. ale ono ani toto neni až tak pravda..
Kdo se kojit, nech kojí, kdo nechce, nemusí se nikomu zpovídat..
A to je ze vším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 16:19
@brko píše:
ale prdlajz.ja zas nechapu, proc kdyz nekdo napise, ze kojeni, mazleni, spolecne spani povazuje za svoje chapani materske lasky, tak hned zacnou maminy, ktere nekoji, davaji spat dite do postylek atd, pistet: cozee, to jako ze svoje dite nemilujuuu, jooo?? :lol: :lol:

Jenže ty jsi nenapsala, že tak chápeš mateřskou lásku, ty jsi napsala mateřská láska je… Nemůžeš se divit, že to pobuřuje.. Vyvyšuješ se tím nad ostatní. A je fuk jak to doopravdy myslíš, nauč se vyjadřovat věci, tak jak je myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 16:24
@brko píše:
@Lejaa vzdyt to rikam-nechapu, proc pistis. Viz muj prispevek predtim…
a fascinuje me, jakou maji nektere predstavu o kontaktnim rodicovstvi-opravdu to neni o tom, ze padam na hubu, chodim neupravena jak cuchta a nemam s manzelem sex a nase dite sedi na pomyslnem trune a my kolem nej chodime po spickach. Takove patologicke sebeobetovani neni dobre, skodi to diteti stejne jako extremne chladny pristup.

A co je podle tebe extrémně chladný přístup? Ukaž mi na jedinou uživatelku, která diskutuje v téhle diskuzi a má chladný přístup? Ani nemusí být extrémní, jen chladný. Tak která? Že já pištím? Podle sebe soudím tebe..? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 16:26
@kvaček píše:
Podle mě ti má každá máma udělat podle sebe a neptát se okolí.. Okol je většinou hodně chytré a na druhém to vždycky vidí víc negativně- cokoliv…
Podlě mě je nejdůležitější, aby to malé cítilo lásku, bylo zdravé a jestli má prs 3 měsíce- 6 měsíců, rok, je jedno..
Vím, že tu může někdo napsat- je to nej, nebude nemocné atd. atd. ale ono ani toto neni až tak pravda..
Kdo se kojit, nech kojí, kdo nechce, nemusí se nikomu zpovídat..
A to je ze vším..

Ano, přesně tak. Mám kamarádku, která kojila do roku a dítě má pořád na hromadě. Já kojila měsíc a syn není nemocný vůbec (ťuk, ťuk, ťuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.12.15 16:29
@Mango_Lassi píše:
Hlavne si myslim, ze to musi byt nejak vyvazeny, misty uprednostim zajmy ditete, misty svoje zajmy, misty zajmy partnera. Nechci, aby se moje dite stalo stredobodem vesmiru.
Proste zije v nejake rodine, kde uz to nejak fungovalo.
Ostatne ty deti, co prijdou do rodiny, kde jsou sourozenci, musi se taky prizpusobit. Prijde mi to prirozene a normalni.

S tímto naprosto souhlasim. To dítě není na světě samo, v ideálním případě má oba rodiče a pak ještě většinou sourozence. A i ti jsou různí. První dcera s námi i jako nekojena spávala do tři let, druhá naopak nikdy nevyzadovala spaní s námi, spokojeně usinala ve své postylce. Třetí je taková kombinace obou, potřebuje být v noci s námi v ložnici, ale spokojí se s postylkou u nasi postele. Sto děti, sto povah a nároků, to samé s dospělými. Co jedno dítě potřebuje, o to druhé nemá zájem. Proto nechapu, když se tady maminkam předhazuje, že když se jim odstavilo dítě třeba v 11 měsících, tak je to nezvládnuty bojkot :nevim: Na to je snad nějaký mustr, do kdy musí díte chtít být kojeno? To už není potřeba dítěte, když dá přednost normální stravě před kojením? I naše kočka v určitý čas začne nosit kotatum myši a učí je na pevnou stravu. Je to přirozený odstav? Nebo je kočka tak špatná matka, že nenaplní potřeby svých mláďat sat mléko a pro svou pohodlnost jim podstrkuje mysi, aby se odstavily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
15.12.15 16:35
@Lejaa píše:
A co je podle tebe extrémně chladný přístup? Ukaž mi na jedinou uživatelku, která diskutuje v téhle diskuzi a má chladný přístup? Ani nemusí být extrémní, jen chladný. Tak která? Že já pištím? Podle sebe soudím tebe..? :mrgreen:

Myslim si ze ukaze me :lol: A at tu napisu cokoliv uz je to jedno, proste ma tu predstavu, ze u me urvane dite usina protoze ho zmucim hlady, chlady a nevim co jeste a ja v tom vesele piju kafe v kuchyni a vsem se chlubim jak jsem zvitezela nad bezbrannym miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová