Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Vlkoška tak moje dítě chce prso, když se uhodí do hlavy nebo tak…
Jinak teda nikdy jsem mu ho nenutila ![]()
@Kocicule potrebuju to hlavně vyřešit k vlastní spokojenosti. A spokojenosti mého spánku a zad.
@Kocicule jenže to, co píše mango, je prostě už extrém…a dělat preventivně něco, čím můžu dítěti ne ublížit, ale dost ho ochudit, jen aby to nezašlo do extrému, je kravina. jinak já jsem byla svou matkou odchovaná stejně, jak popisuješ ty a teda vztah k ní nemám žádnej, asi i proto to dělám úplně jinak.. a v každé diskuzi, deníčku atd pořád odkazuješ na toho doktora. to, že má ěnkdo 30 let praxe nic neznamená, podívej se na zemana, kolik let má opraxi v politice a jak to cypadá.. a publikovat může každej deřžo, okruh fandů si jistě najde…
@Krrysa
Nedelala jsem to preventive, jsem psala, ze jsem to delala kdyz se mimino budilo co dve hodiny anebo kdyz pri kazdem odlozeni spoustelo plac a ja jsem se nemohla ani najist. Nekdo vydrzi takovy zivot pulroku, ja jen tyden, tendence k zlepseni tam fakt nebyla. Tim vic, ze korigovani rezimu po pulroce je mnohem traumatizujici zazitek i pro matku i pro dite, nez po tydnu. Ano, rozhodla jsem se v noci spat a mit zdrava zada.
Hele, proste se schodnem, ze mame ruzne nazory, ruzne situace. Ja znam matky co nosili deti na rukou a delali pro nich to prvni posledni a vztah se nevytvoril, podle me o tom to neni. Ano nazory doktora se mi libi, ja jsem se v nich nasla a mi pomohly, ty zas ne a ja proste respektuji, ze mas jiny nazor a zijes podle sveho.
PS. Mylsim si ze za dvacet let plus minus u nas vsech tady zucastnenych vyrostou normalni deti
@Krrysa píše:
@Kocicule jenže to, co píše mango, je prostě už extrém…a dělat preventivně něco, čím můžu dítěti ne ublížit, ale dost ho ochudit, jen aby to nezašlo do extrému, je kravina. jinak já jsem byla svou matkou odchovaná stejně, jak popisuješ ty a teda vztah k ní nemám žádnej, asi i proto to dělám úplně jinak.. a v každé diskuzi, deníčku atd pořád odkazuješ na toho doktora. to, že má ěnkdo 30 let praxe nic neznamená, podívej se na zemana, kolik let má opraxi v politice a jak to cypadá.. a publikovat může každej deřžo, okruh fandů si jistě najde…
Proč je to extrém? Prostě jsem nabízela prso podle přání dítěte a takhle to dopadlo.
@Vlkoška Zjednodusene receno to tak nejak je. samnozrejme mam snahu dite utisit jiny zpusobem, ze ho vezmu do naruce, pomazlim, ale on stejne dost casto zacne hledat prso. Je to i tim, ze ma pochopitelne potrebu sat a dudlik mu nedavam, tak radeji sebe. Ale nejak extra mi to nevadi, verim, ze rocni dite ma na tohle vsechno stale narok ![]()
@Althya Rocni dite ma narok pouzivat matcino prso jako dudlik… Amen ![]()
@Krrysa píše:
Souihlasim s tebou, ze nechat mimino plakat je spatne, ze dite pocituje fyzickou bolest, atd. Me matka prestala kojit po 3 mesicich, protoze behem kojeni nehubla a chtela uz byt na puvodni vaze
Vztah k ni mam pomerne chladny, i jako dite me celkem psychicky deptala, tata se me nikdy nezastal, taktze proste ja u svych deti delam vsechno jinak, nez mi rodice
@Mango_Lassi reakce tvýho dítěte je extrém… myslela jsem to tak, že rozhiodně ne každé dítě spící v posteli pak bude takovéhle. mě jich spalo v postelůi 5a tohle jsem neměla ni u jednoho.
@Kocicule jenže správné nošení v šátku záda neničí, a pokud by sis přečetla něco o trávení dětí mateřského mléka, pochopila bys, že je to jeho fyziologická potřeba.
mě jenom vadí, že všude píšeš, jak je spokojená ceůá rodina, a le toho dítěte se nikdo nezeptal, prostě seš spokojená ty, a le potřeby dítěte jsou u tebe druhořadý.
@Althya moje máma mě odchovávala přesně tak, jak popisuje kocicule a mojí mámu prostě nemám ráda, můžu to klidně říct takhle natvrdo.. vztah žádnej, možná až negativní…
@Krrysa @Althya Hele, delejte co chcete, kojte az do skoly, spete s nimi az do puberty, mejte deti furt prilepene na sobe, pouzivejte prso misto dudliku, skakejte kolem nich aby nedej Boze pet minut neproplakali, travte cas u plotny varenim pulky mrkve atd. Mama je vase povolani, je to vase stesti. Jen nerikejte tem kdo svuj socialni status i v necim jinem nez byt mamou, ze jsou blbky s kamennym srdcem a ze deti jim plivnou do tvare az vyrostou.
Hodne stesti zdar
@Kocicule píše:
@Althya Rocni dite ma narok pouzivat matcino prso jako dudlik… Amen
Tak ja si neporizovala dite proto, abych mu pusu zacpala kusem umele hmoty, abych mela od nej klid a mohla spat celou noc (na to budu mit jeste spoustu let). Mam dite a to me potrebuje a ja se ridim heslem spokojene dite - spokojena mama. jo, nekdy mam krizi, ale pozitivni pocity prevazujou a navic dlouhodobe kojeni chrani i me pred radou nemoci, takze to delam i pro sebe
Hnusi se mi lide, co traumatizuji bezbranne mimino, ale hlavne, ze jsou spokojeni a v pohode
Mě máma kojila 3 dny a můj vztah s ní je velmi dobrý. Jsme jak kamosky a ráda s ní jsem. Brácha má taky dobrý vztah s mámou, kojila ho 3 týdny. Vlastně oba máme s oběma rodiči moc pěkný vztah. Vždy tu pro nás byli a jsou, kdykoliv mužů přjít a nikdy mě neodmitnou. Takže kojenim respektive nekojenim to fakt není, přijde mi to dost směšný. Dceru jsem taky nekojila a nas vztah tim nijak netrpí. Je to moje štěstí a velká láska. V mateřství jsou daleko důležitější věci jak kojení. Zas z toho kojení nedejte pilíř výchovy.
jinak mám hodně kojících kamarádek a žádná roční dítě neukludnuje prsem
.
a mít v posteli dítě celou noc, mě nepřipadá úplně oki. Jako proč? S dcerou se mazlime přes den pořád. Usíná ve své postýlce a k ránu když se vzbudí jde k nám. Jako dítě si pamatuji to stejný, že si nás rodiče brali do postele a bylo to moc fajn. Nikdo z nás újmu nemá. Nevím proč by mimino co usíná ve své postýlce a spí tam většinu noci, mělo mít studenej odchov. Dost se mě to dotýká, ikdyz se spaní s rodiči bere jako jediná správná věc.
@Kocicule Já ale nic takovýho nenapsala, ani to, že budu kojit až do školy, ani to, že dávám prso místo dudlíku, psala jsem úplnej opak, tak se nauč číst
stejě tak jsem psalal, že mám v posteli odchované všechny děti a všechny už spí ve vlastním… to jen ty koukáš jen na ten extrém a ještě sisi enuvědomila, že jde skloubit to dát dítěti to, co potřebuje a zárove´ˇn se u toho nezbláznit.