Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
13.12.15 20:43

@martina97 teď jsem někde viděla čokošku pro vegany bez mlíka :mrgreen: @scentini každopádně když ti nic jinýho nezbyde, prostě si člověk systém udělá a anjde tak, aby neseděl doma na zadku, jak vidno, poradila sis dobře :mrgreen:
@Althya moje dítě si žádá zhruba po těch třech hodinách, někdy i po víc, a kojí se v pohodě, zas to tolik nežer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.12.15 22:45
@Althya píše:
Me prijde, ze spousta maminek ma tohle jako vymluvu, protoze je jim blbe rict, ze kojit nechteji, tak to svadeji na psychiku. Pritom je to presne naopak, kojici zeny jsou mene bnachylne k poporodni depresi nez ty nekojici

Blbost.. ale už z více diskuzí vím, že s tebou nemá cenu diskutovat, takže se nebudu namáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.12.15 22:46
@martina97 píše:
Jen ještě nema cenu delat, ze kojení proste není pro dítě to lepší, když je známo milion plusu proč kojit, což u um žádný ověřeny přednosti pro dítě nejsou… To jsou čistá fakta, ale málo kdo žije podle nějakýho pravítka tak asi tak

to taky není všechno tak jednoznačné:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 03:57
@Lejaa píše:
Blbost.. ale už z více diskuzí vím, že s tebou nemá cenu diskutovat, takže se nebudu namáhat.

A to jsi nikdy neslysela, ze u kojeni, zejmena po porodu, se vyplavuje oxytocin, tedy hormon lasky a stesti? Nema cenu diskutovat s lidma, kteri existuji vedecky podlozena fakta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 04:02
@Svistice píše:
Tak tohe teda považuji za slušný blábol. Naopak, kojící hormony jsou jeden ze spouštěčů poprodních depresí, nebo je přinejmenším velmi přiživují.

To podle me souvisi s vnimanim zeny, jakou ma psychickou pohodu po porodu, zda citi dostatecnou podporu partnera a rodiny…proto tvrdim, ze kazda tehule by se n to mela pripravit co nejvic, vyhledat si dobrou dulu, laktacni poradkyni jiz v tehu, vzit s sebou i partnera - ja to u prvniho ditete takhle udelala. U kojeni se vyplavuje oxytocin, ktery naopak posiluje vztah matka dite a pokud jsou vyse zminene veci v poradku, riziko poporodni deprese je minimalni. Samozrejme, ze osychicky nemocna zena depresemi by mela tehotenstvi velmi zvazit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 04:07
@Lejaa píše:
to taky není všechno tak jednoznačné:)

Ty jako nekojici tezko muzes vedet treba o tom, jak kojeni posiluje vztah matka dite. Prvni dite jsem ojila jen 8 mesicu, druhe ted trinacty mesic a konec v nedohlednu a muzu rict, ze ten vztah je uplne jiny, naproste souzneni. Jsem zdrava, dobre se stravuji, uzivam spoustu velmi kvalitnich doplnku vyzivy, syn nikdy nemel ani zvysenou teplotu, o vyhodach mm netreba diskutovat. Je to ta nejprirozenejsi vec, ktera zajistuje optimalni vyvoj ditete (samozrejmosti je harmonicke a bezpecne prostredi pro dite, materialni zazemi a hygiena, laska a pocit bezpeci opet uzce souvisi s kojenim ), um je pouze nahrazka, takze k optimalnimu vyvoji dochazet nelze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 08:37

@Althya Nejsi ty laktacni poradce nebo tak neco? Ono to nikdo nediskutuje o vyhodach MM, ale o tvem zapalenem postoji. Ty kojis a vam je dobre, nekdo nekoji a taky je jim dobre, s cim mas problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
14.12.15 08:42
@Kocicule píše:
@Althya Nejsi ty laktacni poradce nebo tak neco? Ono to nikdo nediskutuje o vyhodach MM, ale o tvem zapalenem postoji. Ty kojis a vam je dobre, nekdo nekoji a taky je jim dobre, s cim mas problem?

No tak na téma kojení bych se s @Althya do debaty nepouštěla :mrgreen:. To je nekonečné a stále dokolečka dokola. Ona je zarytá kojička a zajímavé je, že ten vztah s prvním dítětem má opravdu takový dost jiný, oproti druhému dítěti. „Jen 8 měsíců“ například mně přijde jako krásné a dostačující pro to, aby se vztah vytvořil a prostě to o tom není. Já jsem první kojila „ubohé 4 měsíce, z toho 2 jsem odstříkávala, protože nechtěla sát“ a teda musím říct, že vztah mám stejný, jako s druhou, kojenou „jen 10 měsíců“ a nemám potřebu tu první strkat po prarodičích nemocnou, abych se mohla ňuňat s tou mladší, déle kojenou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 09:04

@KatkaX Asi mas pravdu, ja s umim pohadat, ale tady to nema smysl. Ja planuji kojit „jen“ do roka, asi muj chlapecek bude mit dozivotni psychycke nasledky, ale takova uz jsem matka-sadistka.
Znam zenu ve svem okoli (je to neco mezi moji znamou a kamoskou), ta kojila sve dve deti nepretrzite devet let. Holcicku pet a chlapecka ctyri. Jako nejvetsi drsnarna co jsem kdy videla, kdy pokojila chlapecka a zavolala petiletou divenku aby docucala zbytky. Po tom uz jakakoliv jina matka s jakymkoliv pristupem k vychove mi prijde normalni, hlavne at vsem zucastnenym je dobre. Pravda, ze ted se s manzelem soudi o deti a asi ji ceka i rozvod, ale deti ma odkojene na sto procent, to ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 09:57

Ja jsem treba kojici a beru to jako takovou trochu prudu. Ne, opravdu neprozivam extazi z toho, ze se mi ditko budi na prso v noci kazdou hodinu.
Tesim se, az to bude za mnou. JO!!!

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
14.12.15 10:03
@Kocicule píše:

Evidentně ona je mluvčí všech kojicich žen. Lol

• Citovat
  • Upravit
1767
14.12.15 10:08

Holky, ja se tady nechci hadat. Jak uz jsem mockrat psala, nemam nic proti zene, ktera kojit chtela, ale z nejakeho duvodu se nezdarilo @KatkaX Odstrikavani je na palici a 2 mesice bych to asi nevydrzela, tak nemusis takhle psat. Moje starsi dite bylo jine, nebylo tak kontaktni, zato vyzadovalo permanentni pozornost. Mladsi je vic kontaktni, ale mam s nim paradoxne vetsi pohodu, kdyz jsou doma oba dva, venuji se v podstat hlavne te starsi, ktera to vyzaduje. Rada je ale mam oba stejne a nemocnou ji nikam nestrkam. To bylo jednou, ze byla na hlidani u babi a hned se ji rozjelo nachlazeni :nevim: A zaryta kojicka jsem, to priznavam a taky priznam, ze u druheho ditete jsem si prosla nekolika kojicimi krizemi, uz snad po tydnu od narozeni jsem mu davala UM v lahvi, protoze mi neustale visel na prsu, ta silene bolela a uz jsem toho mela plne zuby. Pak se to zlepsilo, dalsi krize, az jsem po 7 mesicich vyhledala laktacni poradkyni a od te doby je maly pouze kojen a prikrmy a ja si to konecne uzivam. a jsem rada, ze jsem za kojeni bojovala a ted uz mi i zacina v noci lepe spat a jsem rada, ze jsem to vydrzela, protoze to stoji za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 10:21

@Althya no a? Taky jsem měla krizi a bojovala. Ale necpu to tady všem. Rozhodne si netroufám tvrdit, ze kojici žena je víc, nez nekojici. Je to individuální rozhodnuti. Každému vyhovuje něco jineho

• Citovat
  • Upravit
1767
14.12.15 11:15
@Mango_Lassi píše:
@Althya no a? Taky jsem měla krizi a bojovala. Ale necpu to tady všem. Rozhodne si netroufám tvrdit, ze kojici žena je víc, nez nekojici. Je to individuální rozhodnuti. Každému vyhovuje něco jineho

No a to je prave ta podstata problemu, ze zeny si mysli, ze maji pravo se rozhodnout, zda budou kojit ci nikoliv, i kdyz mleko maji. MM se zacina tvorit v tehotenstvi, je pro dite a patri diteti a kazde dite ma pravo byt kojeno. Ale chapu, ze pro spoustu zen je logictejsi, ze kravske mlicko bylo stvoreno pro jejich deti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 11:21
@Althya píše:
No a to je prave ta podstata problemu, ze zeny si mysli, ze maji pravo se rozhodnout, zda budou kojit ci nikoliv, i kdyz mleko maji. MM se zacina tvorit v tehotenstvi, je pro dite a patri diteti a kazde dite ma pravo byt kojeno. Ale chapu, ze pro spoustu zen je logictejsi, ze kravske mlicko bylo stvoreno pro jejich deti :lol:

Jo a sex máš taky jen na plození?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová