Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
14.12.15 12:09

@Althya dobře. Tvůj názor jsme si přečetly. Naštěstí svět podle tebe nefunguje. @Terdul proč to sem tahas zase? Úplně mimo téma

• Citovat
  • Upravit
14110
14.12.15 12:11

@Kocicule kde si přišla na to, že křičím prosímtě? zrovna tyd v tom případě to asi enmělo ani tak význam nutriční, jako citovej, vzhledem k tomu, že klušina strávil rok a půl v kojeňáku, tak byl púak kojen a nošen a neuvěřitelně se srovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 12:18

@Krrysa No, obvykle velka pismena na netu znamena kriceni, tak proto. No v tomhle pripade asi ano, pokud to chlapeckovi pomohlo, tak jak rikam proc ne. Ja adoptivni deti nemam a snad ani nebudu, tak jsem nevedela ze neco takoveho existuje.
Jsi tu nekdy psala, ze nektere z tvych deti byly samoodstavy. Myslis si ze jsou faktory ktere k tomu prispely? Ted kolikkrat jsi kojila za den kdy se to stalo? Muj pediatr rika, ze pokud kojeni se postupne zamenuje prikrmy a nevede se jako paralelni proces, teda prikrm a pak jeste kojeni navic, samoodstaveni je mnohem pravdepodobnejsi. Ja bych take moc chtela aby muj se odstavil sam, aby to bylo co nejmene nasilne, nicmene nechci kojit dele nez rok, protoze me to proste nebavi :nevim: i prestoze si myslim, ze MM je ta nej vyziva pro kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
14.12.15 12:38
@Kocicule píše:
@Krrysa No, obvykle velka pismena na netu znamena kriceni, tak proto. No v tomhle pripade asi ano, pokud to chlapeckovi pomohlo, tak jak rikam proc ne. Ja adoptivni deti nemam a snad ani nebudu, tak jsem nevedela ze neco takoveho existuje.
Jsi tu nekdy psala, ze nektere z tvych deti byly samoodstavy. Myslis si ze jsou faktory ktere k tomu prispely? Ted kolikkrat jsi kojila za den kdy se to stalo? Muj pediatr rika, ze pokud kojeni se postupne zamenuje prikrmy a nevede se jako paralelni proces, teda prikrm a pak jeste kojeni navic, samoodstaveni je mnohem pravdepodobnejsi. Ja bych take moc chtela aby muj se odstavil sam, aby to bylo co nejmene nasilne, nicmene nechci kojit dele nez rok, protoze me to proste nebavi :nevim: i prestoze si myslim, ze MM je ta nej vyziva pro kojence

Jako bych se slysela pred rokem:-) Prala jsem si, aby se dcera odstavila sama, ale uplne se tak nestalo. Nic mene, jak jsme nahradili vsechny kojeni normalnim jidlem, tak pres den si na prso nevzpomnela, pak jsem odbourala to, aby po prsu usinala na noc. Slo to v pohode. No a pak se smilovala a vzala mi v noci UM, takze bylo vyreseno a ja zacala byt v pohode. Nemela jsem problemy s kojenim ze zacatku, ale az po 10 mesicich. Odchazela mi imunita, byla jsem porad nachlazena, nevyspala, rozjel se mi atopak a ruce mi popraskaly do krve a vubec se nehojily a ja bolesti nemohla ani spat. Tak jsem to ukoncila a tak moc se mi ulevilo! Zacala jsem mit super naladu, manzel zaskakoval v noci, ruce se zahojily a ja zacala mit chut na sex. KOjeni je neco, na co se kvuli vyse zminenemu zazitku znovu netesim, ale dalsi dite kojit budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 12:43

@bronick právě potrebuju odnaučit usínání na prsu. Je to na palici. Asi to chce pevné nervy.

• Citovat
  • Upravit
750
14.12.15 12:56

@Mango_Lassi
Jak snedla k veceri hodne kase, tak pak nemela hlad a s dudlikem se to dalo. V noci bychom to ale bez UM nedali, ma ho do ted (1,5). Ovsem stacila ji lahev, prso nepotrebovala. Podle me nebyla moc kontaktni, nechtela s nami spat ani v posteli:-) az nam to prislo lito. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 12:58

@Mango_Lassi No u me ten problem neni, jedine kdy ten muj dostava lahvicku je na noc, takze usne s ni. Bohuzel nic jineho mu nezbyvalo, od 3 mesice mam problem s laktaci vecer a at jsem zkousela cokoliv, tak to zustalo. Mela jsem na vyber, bude se v noci budit co dve hodiny anebo dat lahvicku a spat celou noc. Tak jsem vybrala flasku, ano jsem takova matka-sadistka.
Zkus mu prohloubit spanek, pres den hodne si hrajte, jdete na prochazky, muzes zkusit mu malinko ubrat denniho spanku, aby navecer bylo dostatecne hladove (tim nemyslim mucit ho hlady, ale lepsi kdyz predposledni jidlo lehce nedoji nez se prepapka) a udelat mu koupel vecer, plavani je totiz velice energeticky narocna aktivita. Pokud v pokoji je optimalni teplota 18-22 a dostatecne vlhko (ja davam na topeni mokry rucnik nebo misku s vodou), tak je mensi pravdepodobnost ze se ti bude v noci budit s pocitem zizne. No a jestli ho na ten vecer pripravis a bude dostatecne unaveny a hladovy, tak pravdopodobnost ze zbasti co mu nabidnes stoupa a pak bude lepe spat. Neni to zaruceny recept, ale u nas funguje na 100 procent, spime celou noc. A obeslo se bez revu, ja na vyrvavaci metody moc nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.12.15 13:05

@Kocicule máš pravdu s tím denním spánkem. Ale když málo spí přes den, tak nic nestíhám. Půlroční už se staví a furt padá, tak musím hlídat. V noci se budí co hodinu na prso, je to zavislacek.
Mužů si vybrat buď náročné dny nebo noci :-))

• Citovat
  • Upravit
1606
14.12.15 13:10

@antoinnetka Tak ono je to s tim psychiatrem trochu zavadejici. Samozrejme existuje urcite procento zen, ktere maji po porodu na zaklade hormonalni disbalance psychicke problemy, ale to jsou patologicke, nikoli fyziologicke pripady. Uz z logiky veci vyplyva, ze k tomu, aby dite/mlade prezilo je potreba, aby matce pece o nej (vcetne krmeni) pusobila radost a prijemne pocity a ne neprijemne situace pro psychiatrii. Proto napriklad ten oxytocin. Psychiatr to vidi jen z pohledu tech nestastnych pripadu, kde to nezafungovalo, tak jak melo a vdiz na to muze mit kladny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 13:22

@Mango_Lassi No u nas pres den toho take uz moc nenaspi, ale ja jsem si vybrala noc, protoze s buzenim co hodinu, proste nemuzu normalne fungovat a take by se nevyspal manzel, ktery potrebuje do prace, mame maly byt, nemuzeme se rozdelit do ruznych pokoju a ani jsme to nechteli. Tak jsem udelala vsechno proto aby ditko v noci spalo a funguje. Pres den je pravda, ze ho musis zabavit, ale v kuchyni treba postavime ohradku a ja ho nemusim chytat po cele plose, a ja jak varim, tak mu treba ukazuji jak vypada zelenina, davam sahnout, popisuji co delam, tak i on se zabavi i ja neco stihnu. Je ale pravda, ze dokaze nejakou dobu hrat si sam, nevim cim to je, zda je samostatnejsi od prirody nebo je to tim, ze mi nevisel na prsu v satku od narozeni. Kdyz mu bylo tri tydny a strasne ho zajimala krabice od kapesniku a snazil se po ni sapat ruckou, tak jsem k nemu sla ze chci ho bavit (jsem cerstva maminka a byla jsem pripravena kolem ditka skakat) a moje matka rika, on te ted nevyzaduje, tak co k nemu lezes, nech ho at si pohraje sam. No a od te doby to jelo, obcas si prohraje sam, a pak az vyzaduje spolecnost, tak nastupuju ja nebo tata. Mame uzasny vztah i bez kojeni, noseni v satku, spani v jedne posteli atd veci na ktere je tedka moda. Ale pokud nekomu to vyhovuje, tak nikomu to neberu, jen nesnasim, kdyz mi nekdo podsouva, ze ditko nenosene v satku vyroste s psychyckou ujmou ci co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
14.12.15 13:31

@antoinnetka Myslis u doposud zdravych zen…ano, to jsou prave ty patologicke pripady, kdy telo nezafunguje tak, jak ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 13:32

@Mango_Lassi Jo a jeste asi me ted zase vsichni budou kamenovat, ale pokud se ti dite bude opravdu co hodinu, tak nanejspis nejde o hlad. Pokud dite se dostatecne najedlo a dobrovolne pustilo prso, tak hlad dostane min za dve hodiny a jsou to vedecka podlozena fakta. Mit chut na cucani, prituleni k prsu muze dostat i za 10 min. A pak jsou dve moznosti:

1. budi se s pocitem zizne, protoze v pokoji je horko a sucho, je treba vetrat, zvysovat vlhkost
  2. jde o urcity „zlozvyk“ kdy dite ma chut na mamu, ne jidlo. Pokud ti vyhovuje takove vstavani a dalsi den jsi schopna fungovat, tak proc ne, jeste vsichni v pohode. A pokud ne a dalsi den dite misto mamy ma zombie, tak je podle me lepsi zkusit mu prohloubit spanek a treba i za cenu trochu place (tim nemyslim, hystericky zachvat na hodinu az dite modra) ho odnaucit cucat prso misto dudliku (u nas opravdovy dudlik funguje skvele). Teda je to na tobe a na tom jake mate doma usporadani, ja si myslim, ze dobre ma byt vsem. Verim, ze svoji cestu najdes
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 13:41

@Kocicule je to jak říká tvůj doktor.. u první holky jsme postupně nahrazovala jedno jídlo kojením, kolem roka to bylo jedno kojení ráno, jedno v noci a jedno večer… pak už nechtěla večer, pak nechtěla ráno a nakonec se ve 14m přesdtala budit… u dalších třech dětí to bylo trochu jiný.. nechtěli moc jíst asi do 9 až 10m.. pak jsem jim dal už jídlo celekm podobný tomu našemu a v tu ránu bylo po kojení, prso nechtěli ani vidět… akorát že se ještě tou dobou budili na jídlo v noci, tak to jsme sfoujkli sunarem… ve 14m se předstali budit a tudíž bylo po UM.. já teda nejsem vyznavač UM do nějakýho vyššího věku. když dítě jí, mlíko už netřeba.
Ale já to mám fakt tak, že kejení je jídlo, ne dudlík.. takže neuspávám kojením a netahám prso pořád a všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 13:42

@bronick kojení vyčerpávalo i mě, nebo spíš je to prost+ nápor na tělo a musím říct, ža každé odstavení jsme na sobě jasně poznala a měla daleko víc energie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 13:46

@Krrysa No u nas je taky tak prso je jidlo. Brzo zacneme s prikrmy a pak uvidime, snad bude dobre papat a pak se kojeni utne nejak samo… dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová