Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
15.12.15 14:09
@Lejaa píše:
Jenže to váš problém je asi jinde, než v tom, že tě matka kojila jen 3 měsíce..
Mě třeba mamka nekojila vůbec a vztah máme hezký.. :nevim:

kdyz ono se to na kojeni tak hezky svadi. Jsem kojici matka, kdo je vic, ze.
Kez by svet byl tak cerno bile jednoduchy.

• Citovat
  • Upravit
8959
15.12.15 14:09
@Althya píše:
Tak ja si neporizovala dite proto, abych mu pusu zacpala kusem umele hmoty, abych mela od nej klid a mohla spat celou noc (na to budu mit jeste spoustu let). Mam dite a to me potrebuje a ja se ridim heslem spokojene dite - spokojena mama. jo, nekdy mam krizi, ale pozitivni pocity prevazujou a navic dlouhodobe kojeni chrani i me pred radou nemoci, takze to delam i pro sebe ;) Hnusi se mi lide, co traumatizuji bezbranne mimino, ale hlavne, ze jsou spokojeni a v pohode

Já si myslím, že spíš platí Spokojená máma-spokojené dítě.. Když nebude matka v pohodě, automaticky nebude ani dítě..
Jinak jako první věta v tomhle příspěvku je až zarážející.. Ty jsi si teda dítě „pořizovala“ na co? Na mazlení a kojení??? Já teda ne, já jsem chtěla miminko, protože jsem chtěla dát život novému človíčku, dát mu lásku a spokojenou fungující rodinu a vychovat z něj slušného člověka. Dítě jsem si „nepořídila“, není to můj majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
15.12.15 14:10

Nezlobte se na mne, ale mne z teto diskuze fakt prijde, ze si nektere pres ty deti leci sve vlastni mindraky.

• Citovat
  • Upravit
142
15.12.15 14:16

@Althya Hele, nenapadlo te, ze kazda z nas v teto diskuzi a nas je tu hodne, a kazda ma trochu jiny pohled celkou peci a na vychovu malych deti, jsou tu obrovsky rozdily a presto kazda ti napsala, ze jsi se svym pristupem ke kojeni proste magor. Byt tebou brala bych to prinejmensim jako duvod se nad sebou zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
15.12.15 14:19
@Kocicule píše:
@Althya Hele, nenapadlo te, ze kazda z nas v teto diskuzi a nas je tu hodne, a kazda ma trochu jiny pohled celkou peci a na vychovu malych deti, jsou tu obrovsky rozdily a presto kazda ti napsala, ze jsi se svym pristupem ke kojeni proste magor. Byt tebou brala bych to prinejmensim jako duvod se nad sebou zamyslet.

Mne nevadi, ze je magor, ale ze ten svuj pohled cpe kazdemu. Nechape, ze je to zalezitost te konkretni matky, jak s tim nalozi.

• Citovat
  • Upravit
8959
15.12.15 14:19
@Althya píše:
To se pletes, spousta maminek bohuzel da na rady okoli, pribuznych a pak to tak vypada

Jo jako třeba já.. Dala jsem u prvního syna na rady okolí, kojila - protože TAK je to přece správné a TAK to má být.. A stálo to za prd pro nás oba.. Na UM se nám oběma moc ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 14:24
@Mango_Lassi píše:
kdyz ono se to na kojeni tak hezky svadi. Jsem kojici matka, kdo je vic, ze.
Kez by svet byl tak cerno bile jednoduchy.

Ano, to máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 14:33
@Ester13 píše:
@Althya Uklidňovat ROČNÍ dítě prsem? 8o Každá jsme holt jiná. Ale dost se mi hnusí, jak šmahem odsuzuješ nekojící. Někde jsem od tebe četla, že pokud bys nekojila kvůli sobě, manžel by se s tebou rozvedl. Takže je mi tě spíš líto.

ja uklidnuju prsem rok a pul stare dite :oops: zrovna dneska ma nejakej den blbec chuderka, tak si beha pro uklidnovak docela casto. :mavam: :*

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 14:52
@Kocicule píše:
@Mango_Lassi No to mas sakra daleko, asi to nepujde bez nejakeho toho protestu, je lepsi to tak nenechat dojit, ale ted uz je to pozde rikat. Neuraz se, ale pro me jsi tak trochu ukazkovym pripadem kam az dnesni trendy muzou rodinu zavest (prikladat k prsu po kazdem pisknuti, spat v jedne posteli, myslenka ze za ctvrhodinky place z ditete se stane rezignovany jedinec s psychyckou ujmou na cely zivot). Prozatim trpis jen ty a asi tvuj pritel taky neni z toho vseho na vetvi. Muzes bud zit takhle dalsich par let nebo na par dnu sebrat veskerou vuli a jit na to. Tvoje dite take potrebuje hodnou a vyspalou mamu se zdravymi zady a zpravidla takovou mamu potrebuje i tata:-)
Je to muj nazor, ze neni uplne spravne kdy dite urcuje dospelym model chovani, ani v prirode na kterou se tu vsichni odkazuji to tak nechodi. Ve smecce mladata chodi za dospelymi, ne naopak a mladata neurcuji vudci smecky kde spat. Kdyby mladata vedli smecku kdeby take skoncila, ze…
Preji ti hodne zdaru, zdravi prckovi a pevne nervy:-) Hlavne at je vam vsem dobre!

no a presne to, cemu ty rikas modni trendy, ja rikam materska laska -nase dite spi s nami v posteli (pokud je nekde takovy stav hrozbou, ze se partneri rozejdou, pak tento vztah tedy nestoji na moc stabilnich zakladech),nikdy jsem ji nenechala plakat (nemam potrebu ukazovat diteti, kdo je tady panem),nosim v manduce i vozim v kocarku (podle toho, jak si rekne.),kojim jak chce. Myslim si, ze to dite ma na to plny narok, abych mu vyhovela, mne to problem nedela. Potreby meho ditete jsou mi proste prednejsi, sleduji, ze se vse postupne upravuje k lepsimu-rozumej samostatnost meho ditete, nocni spanek, atd-aniz bych do toho musela nejak nasilne zasahovat. Az si nektere maminky prestanou myslet, ze noseni, mazleni, reagovani na plac ditete, kontakt,…atd nejsou vymysly modernich matek, ale prirozena soucast materstvi a prospivani ditete, tak to prospeje nejen tem detem, ale i tem maminkam.

• Citovat
  • Upravit
142
15.12.15 14:55

@brko @Althya Jezisi, uz vas jsou tu celych dve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 14:55
@Kocicule píše:
@Krrysa @Althya Hele, delejte co chcete, kojte az do skoly, spete s nimi az do puberty, mejte deti furt prilepene na sobe, pouzivejte prso misto dudliku, skakejte kolem nich aby nedej Boze pet minut neproplakali, travte cas u plotny varenim pulky mrkve atd. Mama je vase povolani, je to vase stesti. Jen nerikejte tem kdo svuj socialni status i v necim jinem nez byt mamou, ze jsou blbky s kamennym srdcem a ze deti jim plivnou do tvare az vyrostou.
Hodne stesti zdar

ale tohle tady nikdo prece nepise, alekdyz na tom trvas, tak kvuli tobe… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :P

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 14:56
@Kocicule píše:
@brko @Althya Jezisi, uz vas jsou tu celych dve :zed:

jezis? kde? :*

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
15.12.15 14:56
@brko píše:
jezis? kde? :*

militantni matky

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
15.12.15 14:59

Tak nevim, zda je to materska laska ci co. U toho zadnou extazi nezazivam. Beru to jako svoji povinnost, ktera me misty hodne prudi. Staram se tak nejak automaticky a vim, ze z toho nastesti vyroste.
Mimina jsou zkratka vopruz, az bude starsi, bude to mnohem lepsi, musim proste zatnout zuby a nejak to obdobi prezit.
Uz ten uplne nejhorsi vek (0-6M) ma nastesti za sebou.
jj, ted muzete zacit kamenovat :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
15.12.15 15:02

Hlavne si myslim, ze to musi byt nejak vyvazeny, misty uprednostim zajmy ditete, misty svoje zajmy, misty zajmy partnera. Nechci, aby se moje dite stalo stredobodem vesmiru.
Proste zije v nejake rodine, kde uz to nejak fungovalo.
Ostatne ty deti, co prijdou do rodiny, kde jsou sourozenci, musi se taky prizpusobit. Prijde mi to prirozene a normalni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová