Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak píšu do zajeté diskuze. Snad to nevadí. já jsem taky jedna z těch, kterou kojení nebaví. Je to povinnost a strašně se těším až nebudu muset. Kojím zatím jen proto, protože je to pro mimi to nejlepší. Už jsem se i uklidnila, protože šestinedělí byl horor, probrečené dny a noci a černé myšlenky, neustále stres, že mám málo mléka. Teď už neřeším, mám nemám, uvidíme. Navíc se mi začal vztekat, kroutit se a odtrhávat. Ale asi z prdů, protože slyším jak mu vaří v břiše a to sebou šije neskutečně. přibírá, roste, plenky jsou počůrané dost a převážně se na mě směje. Po odstranění kloboučků už i lépe spinká, protože nespolyká tolik vzduchu. Takže z toho soudím, že je asi v rámci možností spokojen. Ale těším se a každý den koukám na kalendář, kdy že to už bude mít toho půl roku, že už nebudu kojit tak často a hlavně už bude taky šikovnější. Obdivuju maminky, co si užívají kojení s knížkou a šestinedělí s úsměvem. Já to probrečela. PS: Své dítě ale miluji!!! Kdyby ne, tak se na to vykašlu a dám UM, které mám mimochodem v kuchyni jako „uklidňovadlo“ kdyby měl hlad a já neměla co dát.
@Althya Doufám, že budeš za všech okolností vždy sluníčková maminka a velmi tě bude naplňovat batole v období vzdoru i puberťák na přesdržku. Hlavně si je v tom věku nezapomeň užít!
Protože kvůli tomu jsi si přeci to dítko pořídila.
@Althya píše:
Boze muj, to je zase chytani za kazde slovo - specialita emiminaTak mam dite z tech stejnych duvodu jako ty a z jeste mnoha dalsich, lepsi?
Je mi upřímně jedno z jakého důvodu ho máš
Když něco nemyslíš vážně, tak to nepiš, a nebo se vyjadřuj přesně.. Specialita emimina je spíš neschopnost se přesně vyjádřit, s tebou v čele ![]()
@Althya píše:
jeste chci k tvemu prispevku rict, ze pokud nemi mama spokojena, tak to ma resit, s partnerem, s laktacni poradkyni, eventualne s psychologem. Dite by to nemelo odnaset, ukonceni kojeni by melo byt az tou posledni moznosti. Bohuzel, maminky vetsinou voli vlastni pohodli nad zajmy ditete, smutne
Máma není spokojená, protože jí prostě kojení psychicky a fyzicky deptá. Není to smutné, prostě někdo zvolí jinou cestu, než ty, tak se s tím smiř.
@Lejaa Proc porad zminujes me? Jsem v podpurne kojici skupine, je nas tam hodne, mnohe maminky koji i tandemove starsi a mladsi dite, je tam spousta laktacnich poradkyn a opravdu bys koukala, jake tam leti nazory
Emimino je takovy mainstream na odreagovani, ale skutecne info zde nehledam. Kdyz chce nekdo mit dite, tak musi pocitat s porodem i s kojenim. Pokud se nekdo rozhodne, ze kojit nechce a nebude, je to smutne a neskutecne sobecke. Tecka
@Svistice píše:
@Althya Doufám, že budeš za všech okolností vždy sluníčková maminka a velmi tě bude naplňovat batole v období vzdoru i puberťák na přesdržku. Hlavně si je v tom věku nezapomeň užít!Protože kvůli tomu jsi si přeci to dítko pořídila.
Nejsem slunicko a uz vubec ne slunickova mamina
Moje starsi dite je casto na vrazdu a nekolikrat jsem tady psala, ze mivam krizove chvile, kdy toho mam po krk, ale nastesti jen chvile a vzdy se to spravi. Pro kojeni mam strasne moc duvodu, ono staci se podivat na slozeni UM a neni co resit ![]()
@Terina89 píše:
Sama vykládáš, jak kojení uspokojuje a jaká je to pohodička a zároveň osočuješ nekojící, že vymění vlastní pohodlí za zájmy dítěte. Neprotiřečís si trošku?
Nspsala jsi to spatne - ja tvrdim, ze dobrovolne nekojici vymeni zajmy ditete za sve pohodli, nikoliv naopak
Pro me UM ma pouze jednu vyhodu a to tu, ze prsa zustanou pekna, pokud je teda nepoznamena samotbne tehotenstvi. Ja tvrdim, ze pekna prsa si muzu koupit, ale chvile stravene s mym ditetem u kojeni, vsechny ty vyhody, protilatky, to je proste k nezaplaceni. Jinak jeste maminka si muze kdykoliv odejit a v krmeni ji muze kdokoliv zastopit, ale je toto az takova vyhoda? Nemit u ditete, ktere 9 mesicu nosim a porodim vysadni postaveni? ![]()
@brko píše:
Hele, tady se ale musim zastat. Nikdo nemuze za to, ze u pece o miminko nekadi blahem.Ja jsem ten typ, co je hodne kontaktni vuci diteti, naplnuje me se o nej starat, at je mu pul tydne nebo 5 let. Nekoho proste mimina „nebavi“,ja to sice nechapu, ale respektuju. Myslis, ze bys to mohla tez respektovat? Ja te chapu, ono to evokuje, ze takova matka nema sve dite rada, ale ver, ze ma.
Ok
Jen ja bych nerekla, ze male miminko je opruz, to spis batole nebo i starsi, co se porad vzteka…
@MisaHanuska píše:
@Althya A jak máš prosím tě velké děti?
Můžu naprosto zodpovědně říct, že nejskvělejší věk dítěte je 2-3, když se teda pomine to jejich první projevování osobnostiJsou roztomilé, ale zároveň už se s nima člověk dorozumí, je s nima sranda…Potom je taky fajnový začátek školní docházky, kdy ten človíček tak nějak poskočí a je z něj prostě rozumný jedinec. Takže nějaké mimino, které jen jí, spí a kadí je fakt jen slabý odvar toho, co potom přijde.A k tomu kojení. Čtvrté dítě není kojené, teda jen tak symbolicky (ráno) do 5m. Vůbec to nebyla moje volba, ale mé tělo prostě začalo stávkovat. Čtvrtý porod za 6 let a to, že malá spala od porodnice v noci v tahu 8h k tomu mohly přispět. Ale nikdo tomu nerozuměl, ani laktační poradkyně si nevěděly rady, tak je prostě na UM. A fakt z toho nejsem happy. Všude tahat flašku, mléko, kojeneckou vodu,… zlaté kojení.
Mam ctyrletou zlobivku a rocniho. Ja to beru, vsak moje komenty jsou namirene proti zenam, ktere kojit nechteji, nebo to fakt vzdaji po prvnim problemu ![]()
@Althya píše:
@Lejaa Proc porad zminujes me? Jsem v podpurne kojici skupine, je nas tam hodne, mnohe maminky koji i tandemove starsi a mladsi dite, je tam spousta laktacnich poradkyn a opravdu bys koukala, jake tam leti nazoryEmimino je takovy mainstream na odreagovani, ale skutecne info zde nehledam. Kdyz chce nekdo mit dite, tak musi pocitat s porodem i s kojenim. Pokud se nekdo rozhodne, ze kojit nechce a nebude, je to smutne a neskutecne sobecke. Tecka
Proč zmiňuji tebe? Asi proto, že s tebou diskutuji..;-)
OK, chápu, že je možná trochu sobecké, když někdo zjistí, že má na testu dvě čárky a zároveň s tím prohlásí, že teda nikdy rozhodně kojit nebude..
Ale pokud to někdo zkusí a zjistí, že to prostě není to pravé a nedělá to dobře ani jednomu ze zúčastněných, tak na tom nevidím zhola nic sobeckého, naopak. A stav se třeba na hlavu. ![]()
@Althya píše:
Nspsala jsi to spatne - ja tvrdim, ze dobrovolne nekojici vymeni zajmy ditete za sve pohodli, nikoliv naopakPro me UM ma pouze jednu vyhodu a to tu, ze prsa zustanou pekna, pokud je teda nepoznamena samotbne tehotenstvi. Ja tvrdim, ze pekna prsa si muzu koupit, ale chvile stravene s mym ditetem u kojeni, vsechny ty vyhody, protilatky, to je proste k nezaplaceni. Jinak jeste maminka si muze kdykoliv odejit a v krmeni ji muze kdokoliv zastopit, ale je toto az takova vyhoda? Nemit u ditete, ktere 9 mesicu nosim a porodim vysadni postaveni?
Já kojila 4 měsíce a nemyslím si, že bych u svého dítěte neměla výsadní postavení. Přestala jsem kojit, protože mi to nebylo příjemné, syn trpěl na prdíky, budil se, co půl hodiny a já jsem potřebovala fungovat i jinak, než jako mlíkárna. Krmení UM bylo pro nás pro oba vysvobození, najednou měl upravenou, energickou matku a i jemu prospělo se po 4 měsících pořádně vyspat. Neobhajuji se, jen říkám, jak jsem to udělala já. Teď jsou mu víc než dva roky, UM pije ráno i večer a je to spokojené, umazlené a zdravé(musím zaklepat)dítě. Moje matka mě nekojila vůbec a mám s ní kamarádský vztah, takže v kojení to nebude.To,že ty máš mindrák z dětství a přetočila sis to na to, že je to tím, že tě matka nekojila, je tvůj problém. Ale pořád tě to neopravňuje k osočování nekojících, že jsou špatné matky.
@Althya píše:
Tvyho ditete je mi lito, proc je teda mas, kdyz je to takovy opruz? Ja jsem si miminko uzivala, je to krasne a uz se to nebude opakovat. Beru to tak, ze kazda faze ma neco do sebe a jestli si myslis, ze az bude starsi, tak to bude lepsi, tak to ti musim vzit iluze. Jak se rika male dite - male starosti, velke dite - velke starosti
Tak polituj moje dítě, polituj. Třeba se ti uleví.
Pochop už konečně, že někdo to má prostě jinak.
Sestimsmir.
@Althya Jj, videla jsem tu laktacni ligu a mela jsem tu cest potkat par takovych jako ty. Jako mela jsem takovy dojem, ze je sbirka bab co sami se dva roky nevyspali, nemely moznost nikam vyjit a ted chteji aby ostatni take zily s ditetem zavesenym na prsu.
Ani jsem nemohla nejake ty rady cist… „pokud jste prestala spat s ditetem v jedne posteli bla hrozba bla bla hrozba“ nebo „dite se nemuze samo odstavit v roce, musite…“ a i dalsi perly typu „vy nejste unavena, to se vam jen zda“. ![]()
Jako neprijde ti to divne, ze tady uz temer kazda (i ta kojici) ti rekla ze jsi ujeta a abys svoji pravdu prestala cpat ostatnim? Abys prestala odsuzovat? Asi to necim bude…
@Mango_Lassi Me spis je lito jeji starsi dite, pokazde kdyz se o nem zmini neni to nic pozitivniho… Ale chapu, bylo prece kojeno „jen“ osm mesicu a to je postizeni na cely zivot, to uz ten vztah proste nezachranis ![]()
@Althya Resis tady, kdo jak je sobecký a pohodlný protože nekoji a sama pro svoji pohodlnost umlcujes roční dítě prsem. Psala jsi, že sis neporizovala dítě abys ho umlcovala kusem uměle hmoty, abys měla klid a přitom to samé děláš, umlcujes dítě prsem, aby měl klid manžel i ty. Je to stejný princip - prso, dudlik, láhev, ani jedno podle mě není nástroj na umlčování děti místo věnování se mu.
@Kocicule mě taky udivuje, jak mluví o své starší holčičce. Samy negativa. Aby to jednou neskončilo tak, že dcerka bude říkat, že vztah s maminkou neni úplně nejlepší.