Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
15.12.15 16:39
@Lejaa píše:
Ano, přesně tak. Mám kamarádku, která kojila do roku a dítě má pořád na hromadě. Já kojila měsíc a syn není nemocný vůbec (ťuk, ťuk, ťuk)

Myslim si ze krom toho kojeni je tu spousta jinych faktoru, ktere ovlivuji zdravi ditete a matky, tudiz zpusob zivota, strava, psychycka pohoda, vztahy s okolim, ekologie kolem, dedicnost… Kojeni je opravdu jen cast z celku a fakt neni rozhodujici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 16:41
@Kocicule píše:
Myslim si ze ukaze me :lol: A at tu napisu cokoliv uz je to jedno, proste ma tu predstavu, ze u me urvane dite usina protoze ho zmucim hlady, chlady a nevim co jeste a ja v tom vesele piju kafe v kuchyni a vsem se chlubim jak jsem zvitezela nad bezbrannym miminkem.

Seš to ale tvrďačka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 16:42
@Kocicule píše:
Myslim si ze krom toho kojeni je tu spousta jinych faktoru, ktere ovlivuji zdravi ditete a matky, tudiz zpusob zivota, strava, psychycka pohoda, vztahy s okolim, ekologie kolem, dedicnost… Kojeni je opravdu jen cast z celku a fakt neni rozhodujici

Ano, lépe bych to neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
15.12.15 16:46
@Vlkoška píše:
S tímto naprosto souhlasim. To dítě není na světě samo, v ideálním případě má oba rodiče a pak ještě většinou sourozence. A i ti jsou různí. První dcera s námi i jako nekojena spávala do tři let, druhá naopak nikdy nevyzadovala spaní s námi, spokojeně usinala ve své postylce. Třetí je taková kombinace obou, potřebuje být v noci s námi v ložnici, ale spokojí se s postylkou u nasi postele. Sto děti, sto povah a nároků, to samé s dospělými. Co jedno dítě potřebuje, o to druhé nemá zájem. Proto nechapu, když se tady maminkam předhazuje, že když se jim odstavilo dítě třeba v 11 měsících, tak je to nezvládnuty bojkot :nevim: Na to je snad nějaký mustr, do kdy musí díte chtít být kojeno? To už není potřeba dítěte, když dá přednost normální stravě před kojením? I naše kočka v určitý čas začne nosit kotatum myši a učí je na pevnou stravu. Je to přirozený odstav? Nebo je kočka tak špatná matka, že nenaplní potřeby svých mláďat sat mléko a pro svou pohodlnost jim podstrkuje mysi, aby se odstavily?

Ty mas ale zlou kocku, urcite bych ji nasla nejakou laktacni poradkyni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 16:49
Proc bych mela na nekoho ukazovat? psala jsem v obecne rovine. A jestli podle sebe soudim tebeTak v tomto pripade tezko, protoze ja nemam pntrebu se obhajovat, ze sve dite miluju. a podle me je extremne chladny pristup treba nechat vyrvat malinke miminko, postupy ve stanoveni rezimu ala 50.leta,mazleni, jen když matka svoli. Doufam, ze tady zadna takova maminka neni. A jestli sis vzala me prispevky moc osobne, tak priste neber.Pisu v obecne rovine a omlouuam se, kdyz to sem tam vyzni jinak. Tvou lasku k dhteti tady opravdu nikdo nezpochybnuje.
@Lejaa píše:
A co je podle tebe extrémně chladný přístup? Ukaž mi na jedinou uživatelku, která diskutuje v téhle diskuzi a má chladný přístup? Ani nemusí být extrémní, jen chladný. Tak která? Že já pištím? Podle sebe soudím tebe..? :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 16:56
Ja o tobe fakt predstavy nemam zadne.Sama si tady do sebe sarkasticly kopes.
@Kocicule píše:
Myslim si ze ukaze me :lol: A at tu napisu cokoliv uz je to jedno, proste ma tu predstavu, ze u me urvane dite usina protoze ho zmucim hlady, chlady a nevim co jeste a ja v tom vesele piju kafe v kuchyni a vsem se chlubim jak jsem zvitezela nad bezbrannym miminkem.
  • Citovat
  • Upravit
8959
15.12.15 17:05
@brko píše:
Proc bych mela na nekoho ukazovat? psala jsem v obecne rovine. A jestli podle sebe soudim tebeTak v tomto pripade tezko, protoze ja nemam pntrebu se obhajovat, ze sve dite miluju. a podle me je extremne chladny pristup treba nechat vyrvat malinke miminko, postupy ve stanoveni rezimu ala 50.leta,mazleni, jen když matka svoli. Doufam, ze tady zadna takova maminka neni. A jestli sis vzala me prispevky moc osobne, tak priste neber.Pisu v obecne rovine a omlouuam se, kdyz to sem tam vyzni jinak. Tvou lasku k dhteti tady opravdu nikdo nezpochybnuje.

Nene, kdepak, já nemám potřebu se obhajovat. Já své děti miluji a je mi fuk, co si myslí okolí nebo zda mě někdo osočí, že nekojím.. Jen se mi nelíbí tohle nezdravé prosazování kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.12.15 18:59
@Lejaa píše:
Já si myslím, že spíš platí Spokojená máma-spokojené dítě.. Když nebude matka v pohodě, automaticky nebude ani dítě..
Jinak jako první věta v tomhle příspěvku je až zarážející.. Ty jsi si teda dítě „pořizovala“ na co? Na mazlení a kojení??? Já teda ne, já jsem chtěla miminko, protože jsem chtěla dát život novému človíčku, dát mu lásku a spokojenou fungující rodinu a vychovat z něj slušného člověka. Dítě jsem si „nepořídila“, není to můj majetek.

Boze muj, to je zase chytani za kazde slovo - specialita emimina :roll: Tak mam dite z tech stejnych duvodu jako ty a z jeste mnoha dalsich, lepsi? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.12.15 19:02
@brko píše:
ja uklidnuju prsem rok a pul stare dite :oops: zrovna dneska ma nejakej den blbec chuderka, tak si beha pro uklidnovak docela casto. :mavam: :*

Proboha, ty kojis rok a pul stare dite? :mrgreen: To tady ani nepis, te sezerou zaziva :) Mymu malymu ted asi rostou zuby, tak ji akorat ovoce a jinak kojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.12.15 19:06
@Mango_Lassi píše:
Tak nevim, zda je to materska laska ci co. U toho zadnou extazi nezazivam. Beru to jako svoji povinnost, ktera me misty hodne prudi. Staram se tak nejak automaticky a vim, ze z toho nastesti vyroste.
Mimina jsou zkratka vopruz, az bude starsi, bude to mnohem lepsi, musim proste zatnout zuby a nejak to obdobi prezit.
Uz ten uplne nejhorsi vek (0-6M) ma nastesti za sebou.
jj, ted muzete zacit kamenovat :jazyk:

Tvyho ditete je mi lito, proc je teda mas, kdyz je to takovy opruz? Ja jsem si miminko uzivala, je to krasne a uz se to nebude opakovat. Beru to tak, ze kazda faze ma neco do sebe a jestli si myslis, ze az bude starsi, tak to bude lepsi, tak to ti musim vzit iluze. Jak se rika male dite - male starosti, velke dite - velke starosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.12.15 19:08
@Lejaa píše:
Já si myslím, že spíš platí Spokojená máma-spokojené dítě.. Když nebude matka v pohodě, automaticky nebude ani dítě..
Jinak jako první věta v tomhle příspěvku je až zarážející.. Ty jsi si teda dítě „pořizovala“ na co? Na mazlení a kojení??? Já teda ne, já jsem chtěla miminko, protože jsem chtěla dát život novému človíčku, dát mu lásku a spokojenou fungující rodinu a vychovat z něj slušného člověka. Dítě jsem si „nepořídila“, není to můj majetek.

jeste chci k tvemu prispevku rict, ze pokud nemi mama spokojena, tak to ma resit, s partnerem, s laktacni poradkyni, eventualne s psychologem. Dite by to nemelo odnaset, ukonceni kojeni by melo byt az tou posledni moznosti. Bohuzel, maminky vetsinou voli vlastni pohodli nad zajmy ditete, smutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.12.15 19:17
@Kocicule píše:

S tim naprosto souhlasim. Treba ja jsem byla kojena chvili, ale meli jsme velky statek, zvirata, takze jsem jako dite jedla temer vse domaci a asi i dobre geny, protoze nemocna jsem nikdy poradne nebyla a kdyz vsichni kolem me kaslou a smrkaji, tak jsem vetsinou ok. Zase ale to rodinne prostredi nebylo idealni. Ted s ekologii to jde dost z kopce, zijeme v hodne znecistenem regionu, tak kojeni mi prijde jako jedna z mala dobrych veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.12.15 19:41
@Althya píše:
jeste chci k tvemu prispevku rict, ze pokud nemi mama spokojena, tak to ma resit, s partnerem, s laktacni poradkyni, eventualne s psychologem. Dite by to nemelo odnaset, ukonceni kojeni by melo byt az tou posledni moznosti. Bohuzel, maminky vetsinou voli vlastni pohodli nad zajmy ditete, smutne

Sama vykládáš, jak kojení uspokojuje a jaká je to pohodička a zároveň osočuješ nekojící, že vymění vlastní pohodlí za zájmy dítěte. Neprotiřečís si trošku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 19:46
Hele, tady se ale musim zastat. Nikdo nemuze za to, ze u pece o miminko nekadi blahem.Ja jsem ten typ, co je hodne kontaktni vuci diteti, naplnuje me se o nej starat, at je mu pul tydne nebo 5 let. Nekoho proste mimina „nebavi“,ja to sice nechapu, ale respektuju. Myslis, ze bys to mohla tez respektovat? Ja te chapu, ono to evokuje, ze takova matka nema sve dite rada, ale ver, ze ma.
@Althya píše:
Tvyho ditete je mi lito, proc je teda mas, kdyz je to takovy opruz? Ja jsem si miminko uzivala, je to krasne a uz se to nebude opakovat. Beru to tak, ze kazda faze ma neco do sebe a jestli si myslis, ze az bude starsi, tak to bude lepsi, tak to ti musim vzit iluze. Jak se rika male dite - male starosti, velke dite - velke starosti ;)
  • Citovat
  • Upravit
10975
15.12.15 20:00

@Althya A jak máš prosím tě velké děti?
Můžu naprosto zodpovědně říct, že nejskvělejší věk dítěte je 2-3, když se teda pomine to jejich první projevování osobnosti :mrgreen: Jsou roztomilé, ale zároveň už se s nima člověk dorozumí, je s nima sranda…Potom je taky fajnový začátek školní docházky, kdy ten človíček tak nějak poskočí a je z něj prostě rozumný jedinec. Takže nějaké mimino, které jen jí, spí a kadí je fakt jen slabý odvar toho, co potom přijde.

A k tomu kojení. Čtvrté dítě není kojené, teda jen tak symbolicky (ráno) do 5m. Vůbec to nebyla moje volba, ale mé tělo prostě začalo stávkovat. Čtvrtý porod za 6 let a to, že malá spala od porodnice v noci v tahu 8h k tomu mohly přispět. Ale nikdo tomu nerozuměl, ani laktační poradkyně si nevěděly rady, tak je prostě na UM. A fakt z toho nejsem happy. Všude tahat flašku, mléko, kojeneckou vodu,… zlaté kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová