Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lejaa píše:
Ano, přesně tak. Mám kamarádku, která kojila do roku a dítě má pořád na hromadě. Já kojila měsíc a syn není nemocný vůbec (ťuk, ťuk, ťuk)
Myslim si ze krom toho kojeni je tu spousta jinych faktoru, ktere ovlivuji zdravi ditete a matky, tudiz zpusob zivota, strava, psychycka pohoda, vztahy s okolim, ekologie kolem, dedicnost… Kojeni je opravdu jen cast z celku a fakt neni rozhodujici
@Kocicule píše:
Myslim si ze ukaze meA at tu napisu cokoliv uz je to jedno, proste ma tu predstavu, ze u me urvane dite usina protoze ho zmucim hlady, chlady a nevim co jeste a ja v tom vesele piju kafe v kuchyni a vsem se chlubim jak jsem zvitezela nad bezbrannym miminkem.
Seš to ale tvrďačka
![]()
@Kocicule píše:
Myslim si ze krom toho kojeni je tu spousta jinych faktoru, ktere ovlivuji zdravi ditete a matky, tudiz zpusob zivota, strava, psychycka pohoda, vztahy s okolim, ekologie kolem, dedicnost… Kojeni je opravdu jen cast z celku a fakt neni rozhodujici
Ano, lépe bych to neřekla
@Vlkoška píše:
S tímto naprosto souhlasim. To dítě není na světě samo, v ideálním případě má oba rodiče a pak ještě většinou sourozence. A i ti jsou různí. První dcera s námi i jako nekojena spávala do tři let, druhá naopak nikdy nevyzadovala spaní s námi, spokojeně usinala ve své postylce. Třetí je taková kombinace obou, potřebuje být v noci s námi v ložnici, ale spokojí se s postylkou u nasi postele. Sto děti, sto povah a nároků, to samé s dospělými. Co jedno dítě potřebuje, o to druhé nemá zájem. Proto nechapu, když se tady maminkam předhazuje, že když se jim odstavilo dítě třeba v 11 měsících, tak je to nezvládnuty bojkotNa to je snad nějaký mustr, do kdy musí díte chtít být kojeno? To už není potřeba dítěte, když dá přednost normální stravě před kojením? I naše kočka v určitý čas začne nosit kotatum myši a učí je na pevnou stravu. Je to přirozený odstav? Nebo je kočka tak špatná matka, že nenaplní potřeby svých mláďat sat mléko a pro svou pohodlnost jim podstrkuje mysi, aby se odstavily?
Ty mas ale zlou kocku, urcite bych ji nasla nejakou laktacni poradkyni:-)
@Lejaa píše:
A co je podle tebe extrémně chladný přístup? Ukaž mi na jedinou uživatelku, která diskutuje v téhle diskuzi a má chladný přístup? Ani nemusí být extrémní, jen chladný. Tak která? Že já pištím? Podle sebe soudím tebe..?
@Kocicule píše:
Myslim si ze ukaze meA at tu napisu cokoliv uz je to jedno, proste ma tu predstavu, ze u me urvane dite usina protoze ho zmucim hlady, chlady a nevim co jeste a ja v tom vesele piju kafe v kuchyni a vsem se chlubim jak jsem zvitezela nad bezbrannym miminkem.
@brko píše:
Proc bych mela na nekoho ukazovat? psala jsem v obecne rovine. A jestli podle sebe soudim tebeTak v tomto pripade tezko, protoze ja nemam pntrebu se obhajovat, ze sve dite miluju. a podle me je extremne chladny pristup treba nechat vyrvat malinke miminko, postupy ve stanoveni rezimu ala 50.leta,mazleni, jen když matka svoli. Doufam, ze tady zadna takova maminka neni. A jestli sis vzala me prispevky moc osobne, tak priste neber.Pisu v obecne rovine a omlouuam se, kdyz to sem tam vyzni jinak. Tvou lasku k dhteti tady opravdu nikdo nezpochybnuje.
Nene, kdepak, já nemám potřebu se obhajovat. Já své děti miluji a je mi fuk, co si myslí okolí nebo zda mě někdo osočí, že nekojím.. Jen se mi nelíbí tohle nezdravé prosazování kojení.
@Lejaa píše:
Já si myslím, že spíš platí Spokojená máma-spokojené dítě.. Když nebude matka v pohodě, automaticky nebude ani dítě..
Jinak jako první věta v tomhle příspěvku je až zarážející.. Ty jsi si teda dítě „pořizovala“ na co? Na mazlení a kojení??? Já teda ne, já jsem chtěla miminko, protože jsem chtěla dát život novému človíčku, dát mu lásku a spokojenou fungující rodinu a vychovat z něj slušného člověka. Dítě jsem si „nepořídila“, není to můj majetek.
Boze muj, to je zase chytani za kazde slovo - specialita emimina
Tak mam dite z tech stejnych duvodu jako ty a z jeste mnoha dalsich, lepsi? ![]()
@brko píše:
ja uklidnuju prsem rok a pul stare ditezrovna dneska ma nejakej den blbec chuderka, tak si beha pro uklidnovak docela casto.
![]()
Proboha, ty kojis rok a pul stare dite?
To tady ani nepis, te sezerou zaziva
Mymu malymu ted asi rostou zuby, tak ji akorat ovoce a jinak kojeni…
@Mango_Lassi píše:
Tak nevim, zda je to materska laska ci co. U toho zadnou extazi nezazivam. Beru to jako svoji povinnost, ktera me misty hodne prudi. Staram se tak nejak automaticky a vim, ze z toho nastesti vyroste.
Mimina jsou zkratka vopruz, az bude starsi, bude to mnohem lepsi, musim proste zatnout zuby a nejak to obdobi prezit.
Uz ten uplne nejhorsi vek (0-6M) ma nastesti za sebou.
jj, ted muzete zacit kamenovat
Tvyho ditete je mi lito, proc je teda mas, kdyz je to takovy opruz? Ja jsem si miminko uzivala, je to krasne a uz se to nebude opakovat. Beru to tak, ze kazda faze ma neco do sebe a jestli si myslis, ze az bude starsi, tak to bude lepsi, tak to ti musim vzit iluze. Jak se rika male dite - male starosti, velke dite - velke starosti ![]()
@Lejaa píše:
Já si myslím, že spíš platí Spokojená máma-spokojené dítě.. Když nebude matka v pohodě, automaticky nebude ani dítě..
Jinak jako první věta v tomhle příspěvku je až zarážející.. Ty jsi si teda dítě „pořizovala“ na co? Na mazlení a kojení??? Já teda ne, já jsem chtěla miminko, protože jsem chtěla dát život novému človíčku, dát mu lásku a spokojenou fungující rodinu a vychovat z něj slušného člověka. Dítě jsem si „nepořídila“, není to můj majetek.
jeste chci k tvemu prispevku rict, ze pokud nemi mama spokojena, tak to ma resit, s partnerem, s laktacni poradkyni, eventualne s psychologem. Dite by to nemelo odnaset, ukonceni kojeni by melo byt az tou posledni moznosti. Bohuzel, maminky vetsinou voli vlastni pohodli nad zajmy ditete, smutne
@Kocicule píše:
S tim naprosto souhlasim. Treba ja jsem byla kojena chvili, ale meli jsme velky statek, zvirata, takze jsem jako dite jedla temer vse domaci a asi i dobre geny, protoze nemocna jsem nikdy poradne nebyla a kdyz vsichni kolem me kaslou a smrkaji, tak jsem vetsinou ok. Zase ale to rodinne prostredi nebylo idealni. Ted s ekologii to jde dost z kopce, zijeme v hodne znecistenem regionu, tak kojeni mi prijde jako jedna z mala dobrych veci
@Althya píše:
jeste chci k tvemu prispevku rict, ze pokud nemi mama spokojena, tak to ma resit, s partnerem, s laktacni poradkyni, eventualne s psychologem. Dite by to nemelo odnaset, ukonceni kojeni by melo byt az tou posledni moznosti. Bohuzel, maminky vetsinou voli vlastni pohodli nad zajmy ditete, smutne
Sama vykládáš, jak kojení uspokojuje a jaká je to pohodička a zároveň osočuješ nekojící, že vymění vlastní pohodlí za zájmy dítěte. Neprotiřečís si trošku?
@Althya píše:
Tvyho ditete je mi lito, proc je teda mas, kdyz je to takovy opruz? Ja jsem si miminko uzivala, je to krasne a uz se to nebude opakovat. Beru to tak, ze kazda faze ma neco do sebe a jestli si myslis, ze az bude starsi, tak to bude lepsi, tak to ti musim vzit iluze. Jak se rika male dite - male starosti, velke dite - velke starosti
@Althya A jak máš prosím tě velké děti?
Můžu naprosto zodpovědně říct, že nejskvělejší věk dítěte je 2-3, když se teda pomine to jejich první projevování osobnosti
Jsou roztomilé, ale zároveň už se s nima člověk dorozumí, je s nima sranda…Potom je taky fajnový začátek školní docházky, kdy ten človíček tak nějak poskočí a je z něj prostě rozumný jedinec. Takže nějaké mimino, které jen jí, spí a kadí je fakt jen slabý odvar toho, co potom přijde.
A k tomu kojení. Čtvrté dítě není kojené, teda jen tak symbolicky (ráno) do 5m. Vůbec to nebyla moje volba, ale mé tělo prostě začalo stávkovat. Čtvrtý porod za 6 let a to, že malá spala od porodnice v noci v tahu 8h k tomu mohly přispět. Ale nikdo tomu nerozuměl, ani laktační poradkyně si nevěděly rady, tak je prostě na UM. A fakt z toho nejsem happy. Všude tahat flašku, mléko, kojeneckou vodu,… zlaté kojení.