Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
17.12.15 12:20
@MisaHanuska píše:
Vztah matka x dítě je naprosto rozdílný od vztahu babička x vnouče. Nelze je srovnávat. Už proto, že babička může vnouče vrátit :mrgreen: Moje matka je jako matka taky ne úplně příkladná, ale jako babička je milionová. :palec:

Asi tak nejak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.12.15 12:23

@Althya jsi blázen. Ty vážně neberu :-))

• Citovat
  • Upravit
8959
17.12.15 20:07
@Althya píše:
Kojeni je zaklad. ALE pro vztah matka dite je podstatnych spousta jinych faktoru a kojeni je takovou tresnickou na dortu, uz to chapes?

též asi nerozumím psanému textu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
17.12.15 21:52

Napíšu svoje pocity.Tady žije představa, u bojovnic za kojení, že nekojení je sobecké.
Já nesnáším kojení, nevím proč, je pro mě takové nečisté divné. Příčí se mi to i z pohledu miminka. Ale asi bych se přemohla, kdybych byla přesvědčena o jeho nekonečné prospěšnosti. Já tomu prostě nevěřím. Teď je kojení moderní a tak se najde plno pozitiv. Takových názorů tu už bylo, je a bude. Věřte, že kdyby nebyla jiná možnost stravy, tak bych kojila. A názor, že nám všem záleží na vzhledu prsou, je úplný nesmysl.
Taky nemusím miminka. První narozeniny mých dětí jsou pro mě návratem ke štěstí. Jinak je každý další věk skvělý. Malé děti jsou roztomilé, je s nimi legrace a milují vás. Okolo deseti jsou bezva parťáci a ještě k vám vzhlížejí. Pak přichází puberta, když přehlížíte, že se na vás často mračí a málo mluví jsou už skoro dospělí, samostatní a docela dobří partneři v domácnosti. A po překonání tohoto období máte vedle sebe dospělé lidi, kteří jsou vám podobní v povaza a názorech a je to prostě fajn.
Vím o čem mluvím, už jsem tuto cestu jednou prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
18.12.15 10:23

@VitHan Prvni cast tveho prispevku je vskutku usmevna. Kojeni neni moderni, je to ciste fyziologicka vec, stejne jako dychani, vymesovani, zvraceni, sex…a i tyto veci jsou pomerne nechutne a neciste :mrgreen: Hele, vazne ja uz tady psat nebudu, na moji psychiku je to vazne moc cist tyhle bludy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
18.12.15 10:39

@Althya Taky mě zaskočil její komentář, vždycky jsem si myslela že kojení je přirozeným spojením matky s dítětem, a vždycky mě mrzelo že jsem měla mléka max.3 měsíce. Kojí se od nepaměti a pokud vím, jiná možnost dříve než mateřského mléka nebyla.No hlavně že porod se ji nezdá jako nečistá věc, věřím že je to na tebe moc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.12.15 13:26

@VitHan Hele nic se nedelej z tech komentaru dole, jejich zuzeny obzor proste nedokaze pojmou lidi co se nerozplyvaji blahem u kojeni. Ja asi tyden pred porodem nemohla predstavit jak budu kojit, mela jsem z toho podobne pocity jako ty. V porodnici me rozkojili a nejak to tak zustalo, ale proste u toho neprozivam nic, krom toho, ze nevim kolik toho vypil, zda pisti protoze ma hlad nebo uz nechce atd. Jsme rada, ze moji dite je kojene, ale posvatnou kravu z toho fakt nedelam.
Hlavne aby matka byla spokojena a prenesla pohodu i na svoje dite :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.12.15 15:43

@Kocicule Teď jsi možná právě našla to jádro pudla. Posvátná kráva. Kojení není posvátná kráva, jak se z toho často dělá. Kojení je způsob, zcela přirozený, jak nakrmit svoje dítě. Nic víc, nic míň. Jako jo, je to fajn vidět, že mýmu dítěti ode mně chutná a je na tom prsu spokojený. Ale já z toho teda orgasmus ani nějaké euforické pocity naplnění či tak něco nemám. Jenže dnešní maminkovské časopisy z toho dělají něco mystického, něco, co by si měla každá maminka užívat, slintat při tom blahem… Pokud se někdo touhle masírkou nechá převálcovat, tak pak chápu, že je „realitou“ kojení, kdy furt čeká nějaké ty „mystické chvilky“ dost převálcovaný, rozpačitý a možná pak dojde k tomu, že to kojení nemá rád. Ale ono podle mě prostě to keojení není o tom mít to nebo to nemít rád. Je to o tom, to dítě přirozeně nasytit. Stejně jako třeba u přebalování plen - taky nejde o to mít z téhle části péče o mimino nějaké užívací zážitky. Jde naprosto technicky jen o to, aby naše dítě nebylo v blivajzu.

Další extra kapitolou jsou porody - kdo se z nějakého důvodu netetelí blahem a necítí ten příval energie a všeobjímající lásky, nedej bože nezažil bonding, tak má kolikrát pod masáží z internetu a časopisů trauma z toho, že nezvládl porod a dítě bude doživotním psychyckým mrzákem.
Jako věřím, že pro někoho je to super zážitek, že bonding je skvělá věc, ale to není měřítko pro všechny. Pro značnou část žen je to prostě jen (více či méně bolestivá) cesta, jak to dítě dostat z břicha ven a moct si ho konečně pochovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.12.15 16:04

@Svistice asi tak nějak. Nechápu, proč se tady handrkují dvě strany, které mají podle mě naprosto extrémní názory, každý z té opačné strany. Nechápu, proč bych měla u kojení prožívat nějakou euforii nebo co, ale beru to jako přirozenou věc, kojení je způsob, jak nakrmit kojence, je to dáno přírodou, v mateřském mléku má dítě protilátky, které by ho měly (píšou záměrně takto) ochránit před škodlivými vlivy atd., atd. Pokud někdo nemůže z nějakého důvodu kojit, ať nekojí, chválabohu za vynález jako umělé mléko. Ovšem pokud někdo nekojí kvůli svému pohodlí (i když nechápu, jak je tohle myšleno, protože mi přijde pohodlnější vytáhnout prso :) ) nebo kvůli vzhledu prsou (znám takové, které toto jako důvod uvádějí), tak to v těchhle případech nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
12.4.16 10:32

@Althya ty jsi dobre vymleta… To se jen tak nevidí. Musím te zklamat- je plno matek co kojily do 3 let a stojí jako matky za hovno. Bohužel, žádná úměra zde nefunguje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
12.4.16 10:35

@Pomka i kdyby nekojila kvůli svému pohodlí, nemůžu přece nikoho soudit. Nejsem extra tolerantní clovek, ale toto je tak osobní intimní věc ze do toho nikomu nic neni a nikdo nema právo kohokoliv odsuzovat… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.4.16 17:31
@kathon píše:
@Althya ty jsi dobre vymleta… To se jen tak nevidí. Musím te zklamat- je plno matek co kojily do 3 let a stojí jako matky za hovno. Bohužel, žádná úměra zde nefunguje :D
:mrgreen: Vymleta - takovy vyraz vskutku neznam. Je pravdepodobnejsi, ze pokud zena koji do 3 let, ma pro to spoustu duvodu a jednim z nich (logicky) je bezmezna laska k diteti. Protoze po roce veku je pohodlnejsi ditko uz nekojit a mit tzv. „oraz“. Jenze pokud zena koji na pozadani a je celkove velmi kontaktni, nenechava ditko plakat bez odezvy (coz velmi odsuzuji), tak ma k ditku takovy vztah, ze ji to „omezeni“ nevadi, naopak - uziva si to 8). Ale chapu, ze kdo to nezazil, tak nepochopi, ta zkusenost je neprenosna. JInak jiste se najde vyjimka, ze i dlouhodobe kojici zena jako matka za moc nestoji, jen to fakt nena zadnou logiku kvuli vyse zminenym faktorum
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.4.16 19:55

No vida, tahle diskuze jeste zije…
Kontaktni/nekontaktni to mi pripomina kdyz se me v supermarketu ptaji jak budu platit…
Kojeni na pozadani? No proc ne, ale co kdyz dite zada prso ne na jidlo ale jen na dudlani? Chapu ze takovym supermatkam jako @Althya to nevadi, ale vetsina zen chce stihnout i neco jineho. @Althya nezazila jake to kdyz kojeni neni uforickym zazitkem :palec: a proto nepochopi, ta zkusenost je neprenosna. Jak napsala @Svistice realita kojeni/porodu/pece o miminko je mnohokrat jina nez se nam snazi predlozit caposipy/hnuti za kontaktni rodicovstvi a dalsi. Napsala to tak vystizne, ze nevidim duvod to opakovat. Pro me Kontaktni rodicovstvi se jevi jako soubor cinnosti, ktery akorat stezuji maminkam zivot.
Jsem zvedava jako dopadly zeny s tyhle diskuze celkove. Osobne jsem prestala kojit v 7m. V dusledku nemoci mliko ubylo, asi jsem se mohla rozkojit, ale ditko rozmazlene flaskou a spici pres celou noc moc nespolupracovalo, zatezovy sport kterymu se venuji tomu neprispivalo a tak jsem s tim sekla. A moc se mi ulevilo. A nevidim ze by nekdo z nasi rodiny vc maleho maj z toho trauma. Jsme vsichni stastny. Coz i ostatnim preji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
17.4.16 20:10
@Kocicule píše:
No vida, tahle diskuze jeste zije…
Kontaktni/nekontaktni to mi pripomina kdyz se me v supermarketu ptaji jak budu platit…
Kojeni na pozadani? No proc ne, ale co kdyz dite zada prso ne na jidlo ale jen na dudlani? Chapu ze takovym supermatkam jako @Althya to nevadi, ale vetsina zen chce stihnout i neco jineho. @Althya nezazila jake to kdyz kojeni neni uforickym zazitkem :palec: a proto nepochopi, ta zkusenost je neprenosna. Jak napsala @Svistice realita kojeni/porodu/pece o miminko je mnohokrat jina nez se nam snazi predlozit caposipy/hnuti za kontaktni rodicovstvi a dalsi. Napsala to tak vystizne, ze nevidim duvod to opakovat. Pro me Kontaktni rodicovstvi se jevi jako soubor cinnosti, ktery akorat stezuji maminkam zivot.
Jsem zvedava jako dopadly zeny s tyhle diskuze celkove. Osobne jsem prestala kojit v 7m. V dusledku nemoci mliko ubylo, asi jsem se mohla rozkojit, ale ditko rozmazlene flaskou a spici pres celou noc moc nespolupracovalo, zatezovy sport kterymu se venuji tomu neprispivalo a tak jsem s tim sekla. A moc se mi ulevilo. A nevidim ze by nekdo z nasi rodiny vc maleho maj z toho trauma. Jsme vsichni stastny. Coz i ostatnim preji.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
17.4.16 21:29

@Kocicule osobně po 5ti odkojených dětech můžu říct, že každé odstavení pro mě znamená obrovský příval energie… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová