Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
14.12.15 13:48

@Kocicule hele s tím spaním v posteli a šátkováním, že je to jen moda, trochu brzdi… každý dítě je jiný a něketrý vyžaduje nosit, jiný to nesnese, dalšímu ej to jedno… to, že spaní s dítětem je prospěšný je dokázanej fakt, ne moda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 13:50

@Kocicule podle mě je to i nastavením mámy.. já nejsem moc typ, ketrej by chtěl kojit do první třídy a měl to jako střed vesmíru.. jsem ensmírně ráda, že jsem odkojila všech 5 dětí, ale svoje hranice vidím kolem roka, max roka akousek. vnímám kojení jako jídlo a nenchala bych si dítě videt an prsu nonstop, nebo kojit dvacetrkát az den… přiznám se, že když sedím v cukrárně a přijde 5ti letá holčička, vyhrne mámě tričko, přicucne a zase jde po svejch.. no, je po tom houno, a le mě to přijde hrozný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 14:02

@Krrysa No dobre, vyjadrim se jinak, pokud dite se chce nosit a matka to dela rada a vsem je dobre, tak jasne. Ale pokud ma zlamany zada kvuli tomu, tak zase zase otazka zda diteti neposkytnout laskyplnou peci a kontakt jinym zpusobem (napriklad masaz kojence).
S tim spanim v jedne posteli, jako nesouhlasim. Zase pokud vsichni mama, tata a dite jsou z toho na vetvi je to dobre a v tomto pripade je to prospesne. Ale pokud matka kvuli tomu spi na krajicku, nevyspi se, hada se kvuli tomu s manzelem, ale dela to protoze precetla chytrou knizku, kde je napsano ze to je bezpodminecne nutne jinak z ditete vyroste psychycky nevyrovnany jedinec, tak to prospesny byt proste nemuze. Jsou vyzkumy ktere jsou pro spani v jedne posteli a jsem cetla i vyzkumy, ktere dokazovali opak, treba ze dite ktere az pak se stehovalo do sve postylky (prece malokdo spi s ditkem do puberty) tak melo z toho stres a citilo se najednou odstrcene. Ja jsem spis pro aby dite melo svuj prostor od narozeni, holt je to muj nazor. Kazda rodina ma udelat po svem ku prospech vsech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 14:16

@Kocicule jenže masáží kojence prostě nevyřeším to, že dítě v kočáře řve, až zmodrá.. a pak i tý zlámaný matce nezbude, než ho vzít do šátku nebo nosítka, aby mohla dojít nakoupit :lol: nebo třeba já, nejsem nikderak nosící rodič, a le prostě když nejmenší ( 7 týdnů) zrovan totálně ječí a já musím nachystta obědm enbo vykoupat děti, nebo je jít uložit, nezbyde než použít šátek i přes to, že mě bolej záda..
nezlob se na mě, nemyslím to zle, a le tvoje názory jsou vážně strašně ovlivněné tím, že máš jen jedno dítko a ještě asi v celku tvárné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 14:37

Jako me, kdyby nekdo treba pred peti, sesti lety rekl, ze budu kojit pres rok, spat s deckem v manzelske posteli, budu ho dene hodiny nosit, tak bych si tukala na hlavu, ze tohle teda nee…Ale clovek mini a zivot meni. Prvni ditko se mi odstavilo v 8 mesicich, vim, ze neslo o zadny samoodstav, ten nenastava driv, nerz tak kolem 2 let, ale proste zacala jsem male nahrazovat denni kojeni prikrmy a ona prestala mit o prso zajem, pak nechtela ani v noci a najednou bylo po kojeni. Byla jsem z toho celkem smutna, prso dale nabizela, ale ona vubec nechtela. Ted syn je uplne jiny, je to zavislak, dnes treba az po 13.30 odmital veskere jidlo a chtel byt jen u prsu…taky mam dny, kdy me to nebavi, ale vim, ze i tahle zivotni etapa jednou skonci, tak to beru pozitivne. A klidne priznam, ze mivam obcas stavy, kdy zavidim nekojicim mamam to, ze muzou od ditete na libovolne dlouho odejit a maji vice svobody, ale pak kouknu na maleho a vim, ze mi to za to stoji a jednou budu vzpominat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.12.15 15:11

@Althya takže vlastně aby se dítě samo odstavilo, nemám mu dát normálně najíst? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 16:48

@Krrysa Mela jsi svoje dite az se chtelo „odstavit“ nechat vyhladovet do te doby, nez by vzal i to prso, prekonat ten bojkot a dat mu to nejlepsi co mama muze diteti kdy dat, dyt i pres jeho „nechut“. Pak bys mohla i nadale kojit az do skoly a mit krasny vzpominky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 16:49

@Krrysa Ale ja to nemyslela nijak zle, jen treba od LP jsem slysela nekolikrat, ze rychle zavadeni prikrmu neni pro kojene dite uplne idealni. Tim mysleno, mit treba v 7 mesicich 3 a vice prikrmu denne a to moje mala uz mela…Ale rozhodne lepsi dite odstavit takto, tj. nenasilne a bez revu. Ted treba syn je opravdu „prsomil“, on se na nem i vylozene uklidnuje a kdybych mu nechtela dat, tak je sileny rev a na to nemam nervy. Manzel jeste nedavno tvrdil, ze je pro nej divne kojit dite, ktere uz chodi, ale ted, kdyz je maly protivny, tak sam me nuti do casteho kojeni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 17:13
@Althya píše:
A to jsi nikdy neslysela, ze u kojeni, zejmena po porodu, se vyplavuje oxytocin, tedy hormon lasky a stesti? Nema cenu diskutovat s lidma, kteri existuji vedecky podlozena fakta

tahle věta je naprosto nesmyslná.
U mě se u kojení rozhodně žádný hormon lásky a štěstí nevyplavoval, naopak. Takže kojení prostě ve všech případech není to nejlepší, co dítěti můžeš dát. To nejlepší co mu můžeš dát, je spokojená, uvolněná a milující maminka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.12.15 17:16

@Krrysa Mozna je to tim, ze mam prozatim jedno, mozna necim jinym. U me taky ditko v 9tt najednou zacalo vyzadovat neustale noseni, jinak bylo zle. O satku priznam se, jsem proste neuvazovala a kdyz uz jsem videla ze chce spat, nic mu nechybi, ale proste pri odlozeni je rev, ja jsem se nemohla najist, vlastne nic, tak jsem se rozhodla dat na sveho doktora, ze pokud se jedna o instinktivni plac, nebude trvat dele nez 15 min, za tu dobu se mu nic nestane a kylu si nevyrve. Je pravda, ze uz po 5 min, matka je casto zrala na Bohnice, ne kazdy to zkusi, chapu to. Sedla jsem se k postylce a mluvila jsem na nej, hladila, ale nebrala na ruce. Nerada si na to vzpominam, ale fakt ze koukala jsem na hodinky a trvalo to cele 6 min. Pak vzal dudlik a konecne usnul. Priste to trvalo jen 3 min a bylo to spis takove pofnukavani, nez rev. A od te doby je vsechno fajn, nevypada ze kvuli tomu ma zlamanou psychyku. Nosim ho na rukach rada, hraju se s nim a drzim ho pritom na rukach nebo behem prochazky ho vyndavam z kocarku atd, ale usina od te doby sam. Tech par minut mi za to stalo, muzete me ukamenovat.
Tvoje dcera mela asi vic vrozeny instinkt a silnejsi temperament. Mozna jako matka peti deti, kdyz nutne potrebuji do obchodu, taky popadnu satek a nedelam zadne experimenty, co ja vim. Ale asi bych stejne to resila pak.
PS. Ted jsem zacituji Dr Komarovskeho, znameho pediatra s tricetiletou praxi, autorem mnoha knih a programu. Instinktivnim placem si myslim, kdyz dite nema zadnou fyziologickou potrebu, nema bolest nebo diskomfort, ale chce byt nosene na rukou/prilozene k prsu bez potreby jidla. Projevuje se tak, ze dite se okamzite uklidni jakmile ho vezmes na ruce a netrva dele nez 15-20min pokud nevemes (nikdy matka ale nesmi mizet z dohledu ditete) a mizi behem nekolika dnu, kdyz diteti systematicky neni vyhoveno. Tim nemyslim, ze dite nema se nosit na rukou, ale to, kdyz takove noseni se meni v mnohohodinove noseni a matka kvuli tomu nemuze plnit i jine funkce, protoze dite pri odlozeni spousti okamzite rev. V tom pripade kazda matka se muze rozhodnout zda diteti vyhovi ci nikoliv. Konec citace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 17:21
@Althya píše:
Ty jako nekojici tezko muzes vedet treba o tom, jak kojeni posiluje vztah matka dite. Prvni dite jsem ojila jen 8 mesicu, druhe ted trinacty mesic a konec v nedohlednu a muzu rict, ze ten vztah je uplne jiny, naproste souzneni. Jsem zdrava, dobre se stravuji, uzivam spoustu velmi kvalitnich doplnku vyzivy, syn nikdy nemel ani zvysenou teplotu, o vyhodach mm netreba diskutovat. Je to ta nejprirozenejsi vec, ktera zajistuje optimalni vyvoj ditete (samozrejmosti je harmonicke a bezpecne prostredi pro dite, materialni zazemi a hygiena, laska a pocit bezpeci opet uzce souvisi s kojenim ), um je pouze nahrazka, takze k optimalnimu vyvoji dochazet nelze

Já kojila prvního syna necelé 2 měsíce, druhého pouze v porodnici.. Vztah k tomu „více kojenému“ větší opravdu nemám. Naopak do dneška lituji toho, že jsem nám oboum zkazila kojením první 2měsíce.. Byly to jenom jedny velký nervy nás obou.. Naopak u druhého syna jsem nic nelámala přes koleno a pochopila jsem, že kojení není vše, a všichni jsme mnohem spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 17:27
@Althya píše:
No a to je prave ta podstata problemu, ze zeny si mysli, ze maji pravo se rozhodnout, zda budou kojit ci nikoliv, i kdyz mleko maji. MM se zacina tvorit v tehotenstvi, je pro dite a patri diteti a kazde dite ma pravo byt kojeno. Ale chapu, ze pro spoustu zen je logictejsi, ze kravske mlicko bylo stvoreno pro jejich deti :lol:

To se právě pleteš, každá žena MÁ právo se rozhodnout, ať se to týká čehokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 17:38
@Pam12 píše:
já to na tebe nezkouším, ale zajímá mě, že když tu vykřikuješ, že matka má právo dítě nekojit, jestli má taky právo dítě neočkovat - když teda každý má právo o svém dítěti rozhodovat sám :mrgreen: :mrgreen:

jenže kojení není o rozhodování o dítěti, u kojení spíše rozhoduješ o sobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 18:29
@Lejaa píše:
jenže kojení není o rozhodování o dítěti, u kojení spíše rozhoduješ o sobě..

Jak o sobe, muzes to rozvest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.12.15 18:30
@Lejaa píše:
Já kojila prvního syna necelé 2 měsíce, druhého pouze v porodnici.. Vztah k tomu „více kojenému“ větší opravdu nemám. Naopak do dneška lituji toho, že jsem nám oboum zkazila kojením první 2měsíce.. Byly to jenom jedny velký nervy nás obou.. Naopak u druhého syna jsem nic nelámala přes koleno a pochopila jsem, že kojení není vše, a všichni jsme mnohem spokojenější.

Mozna, kdybys vyhledala pomoc laktacni poradkyne, mohlo byt vse jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna