Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
25.10.15 10:37

Jasne jasne :roll:…Me z prispevku anonymky prijde, ze kojit chtela, ale ma strach, ze to nezvladne a tak se radeji rozhodne pro UM, i kdyz mleko ted ma…anonymko, pozvi si kvalitni laktacni poradkyni a zkus to jeste…UM muzes dat kdykoliv, ale je skoda to takhle vzdat, at si to jednou nevycitas. Myslim, ze potrebujes jen podporit a zacit si verit a svemu telu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 15:47

Holky, děkuji všem za podporu, je to pro mě moc důležité.. Dneska mám prsa malinko měkčí - i když ne úplně. Zatahuji si je.
Zkoušet kojení nechci, protože jsem si dnes uvědomila, že jak mléka asi ubývá - respektive nerozbíhám dál kojení, tak je mi lépe a lépe, psychicky, ještě včera a předevčírem jsem bulela jak malý dítě. Dnes je mi trochu lépe.
Zkusím zítra zavolat gynekologovi. Fakt mi bylo do breku z toho, jak mi každý říkal, že nedělám pro mimčo to nejlepší atd. Možná jsem si sem přišla spíš pro slova pochopení…

• Citovat
  • Upravit
1671
25.10.15 19:46
@Anonymní píše:
Holky, děkuji všem za podporu, je to pro mě moc důležité.. Dneska mám prsa malinko měkčí - i když ne úplně. Zatahuji si je.
Zkoušet kojení nechci, protože jsem si dnes uvědomila, že jak mléka asi ubývá - respektive nerozbíhám dál kojení, tak je mi lépe a lépe, psychicky, ještě včera a předevčírem jsem bulela jak malý dítě. Dnes je mi trochu lépe.
Zkusím zítra zavolat gynekologovi. Fakt mi bylo do breku z toho, jak mi každý říkal, že nedělám pro mimčo to nejlepší atd. Možná jsem si sem přišla spíš pro slova pochopení…

Uplne te chapu nepreju ti slyset co jsem si vyslechla ja.Blba prvorodicka jen tise snasela.Jine dite nebude nechci, ale kdyby prece nekojila bych.Je me to neprijemne.Moje holcicka ma ke me krasny vztah i tak nic si nevycitej a jeboj bude jen lip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.15 20:00
@Lucie66 píše:
Uplne te chapu nepreju ti slyset co jsem si vyslechla ja.Blba prvorodicka jen tise snasela.Jine dite nebude nechci, ale kdyby prece nekojila bych.Je me to neprijemne.Moje holcicka ma ke me krasny vztah i tak nic si nevycitej a jeboj bude jen lip :palec:

Dekuji :) tak dnes jsem zvladla navstevu pediatra a jeho udiveny vyraz, ze nekojim. Nasledne gynekologa, kt. prasky predepsal, ale ze vsech tech lidi jsem rozpacita. Cele to ve me vyvolalo pocit, ze snad sveho chlapecka opravdu o neco okradam. Ze jsem pouze sobec :( na druhou stranu, bylo by nefer i vuci starsimu, kdyby mel doma ubulenou a vynervovanou mamu…

• Citovat
  • Upravit
1671
26.10.15 20:09
@Anonymní píše:
Dekuji :) tak dnes jsem zvladla navstevu pediatra a jeho udiveny vyraz, ze nekojim. Nasledne gynekologa, kt. prasky predepsal, ale ze vsech tech lidi jsem rozpacita. Cele to ve me vyvolalo pocit, ze snad sveho chlapecka opravdu o neco okradam. Ze jsem pouze sobec :( na druhou stranu, bylo by nefer i vuci starsimu, kdyby mel doma ubulenou a vynervovanou mamu…

Ja teda nemuzu rict ze by pediatr by neco rikal taky jsem se bala.Na vse kasly hlavne se tim netrap. Prcek bude uplne v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.10.15 09:07

Anonymko, no snad jsi necekala, ze ti budou placat po rameni? Tvoje dite vyroste i na UM, ale oproti kojenym detem ho svym predcasnym rozhodnutim hodne znevyhodnis a ochudis i sebe o ty krasne chvile u kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.10.15 09:18

@Althya už to je moc. Chapes, že ne každá si kojení užívá? Pro někoho je to utrpení?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.15 09:20
@Althya píše:
Anonymko, no snad jsi necekala, ze ti budou placat po rameni? Tvoje dite vyroste i na UM, ale oproti kojenym detem ho svym predcasnym rozhodnutim hodne znevyhodnis a ochudis i sebe o ty krasne chvile u kojeni

čím ho znevýhodním? Kojení pro mě krásné není ani vzdáleně, kdyby to pro mě byl takový zážitek, tak bych kojila.. Hej mi z toho není, ale když mi to dělá psychické problémy…:( Bylo by to ve finále trochu nefér vůči oboum dětem, mít vynervenou matku..

• Citovat
  • Upravit
1671
27.10.15 09:30

@Althya uz si trapna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
@Mango_Lassi píše:
@Althya už to je moc. Chapes, že ne každá si kojení užívá? Pro někoho je to utrpení?

Tak ja zrovna minuly tyden mela neskutecne bolesti v levem prsu, kdyz z nej maly pil…trvalo to 4 dny, nez to samo od sebe odeznelo a bolesti to byly neskutecne. Fakt jsem si kojeni v tu dobu neuzivala, ale o odstavu syna jsem vubec neuvazovala…bude mit 11 mesicu. Maloktera zena ma cele kojici obdobi pohodove a bez obtizi, jde o to nevzdat to pri prvnich trablech, ja chci pro sve dite to nejlepsi, tak kojim a budu kojit dal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
@Anonymní píše: čím ho znevýhodním? Kojení pro mě krásné není ani vzdáleně, kdyby to pro mě byl takový zážitek, tak bych kojila.. Hej mi z toho není, ale když mi to dělá psychické problémy…:( Bylo by to ve finále trochu nefér vůči oboum dětem, mít vynervenou matku..
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
27.10.15 09:31

@Althya si koj a dej uz pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.10.15 09:35
@Anonymní píše: čím ho znevýhodním? Kojení pro mě krásné není ani vzdáleně, kdyby to pro mě byl takový zážitek, tak bych kojila.. Hej mi z toho není, ale když mi to dělá psychické problémy…:( Bylo by to ve finále trochu nefér vůči oboum dětem, mít vynervenou matku..

Kojeni ma mnoho vyhod jak pro matku, tak pro dite. Nebudu to tady vsechno vypisovat, ale treba ochrana pred nekolika druhy rakoviny, mensi sklon k obezite, k RS, lepsi imunita, u kojeni se dite lepe uklidni, klesne telesna teplota, lepe usne, je to pro nej prirozene, pocit bezpeci, sani z prsu stimuluje spoustu veci. MM je vzdy po ruce, ma spravnou teplotu, je sterilni, pro dite lehce stravitelne, UM mu zatezuje ledviny, hur se travi, atd. Kojene deti se rychleji uzdravi, protoze v MM jsou protilatky, slozeni se meni kaszdy den presne podle potreb mimca…to zadne UM neumi. Navic jsou v MM i kmenove bunky, bunky na rozvoj mozku, atd, proste zazrak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
27.10.15 09:41

ahoj, musím přiznat, že tě nechápu, ALE respektuji tvé rozhodnutí, ostatně kdo ti má do toho co kecat, žejo. :mrgreen: Já jsem zase taková povaha, že bych dělala vše pro to, abych odpor ke kojení překonala (psycholog, nějaká poradna…). Pro tebe je i nepřijatelné mléko odsávat a dát z lahvičky? (asi jsi to už psala, ale promin, nečetla jsem diskuzi :oops: )
jinak at se ti to líbí nebo ne, tak mateřské mléko bude vždy víc než umělé, kojení je víc než láhev. uvádějí to i sami výrobci um Takže je hloupost tvrdit ti, že je jedno, zda kojíš nebo ne. Jasný, je to jedno v jednom jediném směru-že dítě nasytíš tak jako tak. přeji mnoho krásných chvil s miminkem.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
27.10.15 09:48
@Althya píše:
Tak ja zrovna minuly tyden mela neskutecne bolesti v levem prsu, kdyz z nej maly pil…trvalo to 4 dny, nez to samo od sebe odeznelo a bolesti to byly neskutecne. Fakt jsem si kojeni v tu dobu neuzivala, ale o odstavu syna jsem vubec neuvazovala…bude mit 11 mesicu. Maloktera zena ma cele kojici obdobi pohodove a bez obtizi, jde o to nevzdat to pri prvnich trablech, ja chci pro sve dite to nejlepsi, tak kojim a budu kojit dal :nevim:

A co společného to má se zakladatelkou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová