Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@adrenaline píše:
@Krrysa
Já si tady můžu psát co chci, tak jako to děláte vy, ty mi tady nebudeš nic zakazovat kryso, to si zakazuj doma svýmu dítěti, ale ne mě, mě není 10, ok?
A kdy ti 10 bude?
@Ester13 píše:
A kdy ti 10 bude?
Podle pravopisu, tak za 2,3 roky. ![]()
@Terina89 píše:
Podle pravopisu, tak za 2,3 roky.
Mám podobný odhad. ![]()
Taky bych to tak viděl, a le zase tohle vypadá jako období vzdoru, mladýmu jsou třia chová se dost podobně
![]()
@Terdul píše:
@adrenalineVelice vtipné, když jsi si založila nick v pondělí. Tím nikdy jsi myslela pondělí a v úterý už ti to nedalo? Nikde jinde nediskutuješ, takže jsi tu jen proto, abys ostatní urážela.
a Tempest tu nikde nevidím, není tohle náhodou její druhý nick? ![]()
@mojmira píše:
a Tempest tu nikde nevidím, není tohle náhodou její druhý nick?
Já to říkala hned. ![]()
@mojmira píše:
a Tempest tu nikde nevidím, není tohle náhodou její druhý nick?
Už jsem se včera ptala adminu prostřednictvím nahlášení nevhodného příspěvku, ale nikdo zatím nereagoval. @admin můžete se prosím vyjadrit, jestli je tempest a adrenaline jedna a tatáž osoba?
@Vlkoška píše:
Už jsem se včera ptala adminu prostřednictvím nahlášení nevhodného příspěvku, ale nikdo zatím nereagoval. @admin můžete se prosím vyjadrit, jestli je tempest a adrenaline jedna a tatáž osoba?
přece není možné, aby nám neustále nadávala, urážela, osočovala. Tempest proto, že kdo nekojí nemiluje své dítě a Adrenalin, že sedíme pořád u PC a nevěnujeme se dětem. Důvod, proč si mohu dovolit být tady třeba celý den, jsem psala a nikomu se přeci nemusím zpovídat.
Pro zakladatelku: to je jen na tobě, když budeš odstavovat pomalu (bez léků) tak ti to ty dva měsíce stejně zabere a budeš mít klid, mládě se postupně naučí na příkrmy a budete v pohodě oba
, má 4 měsíce, takže můžete směle začít
![]()
Jinak mě se syn odstavil v 16 měsících…měl jiné zájmy a kojení ho vysloveně zdržovalo od důležitějších činností
.Kamarádce přestal pít už v 9 měsících, jakmile dostala ms, tak už její mléko nechtěl, ani po ní…bylo jí to tehdy líto…
Já určitě opět nebudu kojit déle než rok a půl, protože pak už vážím 47kg a mám pocit, že už jsem dala vše, co jsem mohla a jsem neskutečně unavená…u každého je to prostě jiné
@mojmira Mě je celkem sumak, co tu nějaká tempest nebo adrenaline napise, o takovém člověku si každý udělá obrázek sam
, ale myslím, že už toho bylo dost. Já to mám srovnané proc jsem kojila a nekojila, ale zpětně vím, že nějakou maminu v šestinedělí, která dělá psi kusy proto, aby kojila, můžou tyhle příspěvky hodně zabolet.
Dobrý den @Vlkoška,
nicky byly dopoledne blokované za duplicitu a problémy. Nick @adrenaline jsme smazali úplně.
Děkujeme za připomenutí, ![]()
Monika
Milé přispivatelky, mrzí mě, kam se tato diskuse posunula. Asi jsem píchla do vosího hnízda.
@sromulenka Kojit ještě kojím, ale stále váhám… Jednou jsem zkoušela dát na večer UM a poprvé jsem ho viděla po jídle spokojeného. Tak nevím. Ale začali jsme s mrkvičkou a docela mu šmakuje, tak si říkám, že do půlroku postupně najedeme na zeleninku, ovocné svačinky a kašičku na večer a kojení pak budu moct s klidem ukončit. Každopádně fdo toho půlroku bych to „vydržet“ chtěla.
Mám ještě staršího syna (11 let). Kojený byl 4 týdny a poté hlídaný babičkami, protože jsem ho měla velmi mladá a musela jsem do školy. Stále je to velký mazel, chodí se mnou za ruku, bez pomazlení a pusy na dobrou noc neusne. Nemocný nebyl do 4 let než šel do školky a nyní ve škole chytne tak maximálně rýmu. Co se týče IQ, tak řeší logické olympiády, má samé jedničky a patří mezi nejchytřejší ve třídě.
@Pavca13 hele za nás se skoro nekojilo a taky jsme vyrostli
,někteří máme skvělý vztah s rodiči, jiní ne, IQ je taky různé a nemocnost též…kojení tohle nevyřeší, pokud to není v genech a v rodině…někdo je samorost, někdo mazel, podle délky kojení nelze posuzovat kvalitu vztahu…to je jinde. mamka byla na můj vkus na nás jako na miminka příliš tvrdá a přesto jsme s ní nakonec měli pěkný vztah a lezli jsme za ní do postele a pomazlit taky uměla, nakonec mi vztah s mámou dost kamarádů i závidělo a to jídlo, co do mě od dvou měsíců cpali -hrůza
(mamka si vedla deníček)
já to beru tak, že jsem savec a tudíž je pro nás jako druh přirozené sát mateřské mléko až do doby, než jsme schopni se bez něj obejít…a to je taky u každého dítka trochu jiné, těžko může 10 měsíční prcek kousat chleba, když ještě nemá ani zub zatímco ten sousedovic může, pže má zubů plnou pusu
Ale že by mě to nějak kojení nějak bralo, to zase ne, jen je to levné a přirozené ![]()
@Pavca13 Souhlasím s @krokodylek . Myslím si, že je celkem jedno jestli kojíš nebo ne. Mě by jen strašně štvalo to vyváření lahviček, míchání umělého mléka, konrolování správné teploty a kolik už ho za den to dítě vypilo. Prostě v noci pro mě bylo pohodlnější otočit se čelem k dítěti, nechat ho se napít a přitom dál spát. Představa že kdykoliv v noci mňoukne musím vstát a jít připravovat do kuchyně mlíko - asi by mě kleplo. Já budu radši mlíkárna než úplný otrok.
@Krrysa
Já si tady můžu psát co chci, tak jako to děláte vy, ty mi tady nebudeš nic zakazovat kryso, to si zakazuj doma svýmu dítěti, ale ne mě, mě není 10, ok?