Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16666
29.9.15 11:54
@Pavca13 píše:
Dobrý den, jsou tady také nějaké maminky, které nechtějí kojit kvůli sobě? Mám 4m synka a kojení mě prostě nebaví již od začátku. Dělám to jen z povinnosti, že mléko mám a přijde mi sobecké ukončit kojení jen kvůli svým pocitům. Syn tomu taky moc nepřídává. U kojení se kroutí, odtahuje se, je neklidný a po kojení téměř vždy spustí pláč a ublinkává i po celkem dlouhé době po kojení. Navíc mi vadí, že mě bere spíše jako mlékárnu. Nemůžu si vedle něj jen tak lehnout a hrát si s ním, protože se mi vždy začne sápat po prsách a pak se vztekat, že mu nedám. Přibírá pěkně a není důvod kojení ukončit, ale já bych i přesto chtěla, ale pořád si říkám - No, tak ještě pár dní vydžím, pak to bude lepší… (tuto větu si opakuji od příjezdu z porodnice). Děkuji za to, že se také podělíte se svými pocity.

tak ja uz v tehotenstvi vedela, ze kojit nebudu. jen ten pocit, ze by dite jedlo neco, co ze me vyteka mne obracel zaludek vzhuru nohama… :poblion: :poblion: nastesti jsem pak nemela ani kapicku, takze aspon v tomhle jsem byla v pohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
29.9.15 11:56
@Tempest píše:
Ta ostrá reakce z mé strany, byla na tuto odpověď. To je informace pro všechny, kdo čtou tuto diskuzi. Nejsem nikdy sprostá, ale když už se naštvu, tak pořádně a hned si bohužel vzpomenu na všechny sprostá slova :nevim: Za tohle jsem tě také nahlásila, nikdo mi nebude říkat, že mám vykojený mozeček. Ano?

Ale beruško, ten vykojený mozeček byla zase reakce na Jsi ubohá, když ani nenakojíš své dítě. A jinak sprostá asi jsi, lítaly z tebe ženské orgány, jako z kanálu. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
29.9.15 12:05
@Tempest píše:
tvoje příspěvky jsou také unikáty,,mojmíro :potlesk:

když ti dochází slova, tak kopeš kolem sebe :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
29.9.15 12:05
@Althya píše:
Pardon, tu otazku jsem prehledla. Vuci zakladatelce jsem nic nepsala, jen, ze kdyz uz koji 4 mesice, mohla by vydrzet alerspon do toho pul roku. Me vadi zeny, ktere se rozhodnou, ze kojit z nejakeho duvodu nechteji a pritom mohou. Je mi lito tech jejich deti, to je cele :mavam:

No, až na to, že jsi ji (a ostatní nekojící matky) označila za sobce.
Ostatně ono to celkové tvé vyjadřovaní na adresu nekojících matek je takové opovržlivé. Tobě by totiž mělo být úplně fuk, jestli někdo kojit chce nebo ne.
Ony ty cizí matky žijí totiž svůj život a ty nejsi v pozici Boha, který někomu bude diktovat, jak je to správě a jak to musí být.

Sama jsi psala, že :…„každého věc“… Tak žij a nechej žít.

Je ti líto těch dětí, jejichž matky se rozhodnou už nekojit?
 Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.9.15 12:40

Výhody kojení

@Althya píše:
Jenze kojeni neni jen jidlo, diteti se u kojeni zpomaluje tep a lepe usina, snadneji se uklidni, kdyz ho neco rozrusi, buduje vztah s matkou. Kdyz onemocni, diky protilatkam je drive fit, do budoucna ma mensi predpoklad k rade nemocem, kojene deti jsou inteligentnejsi, atd. Srovnavam UM a MM je nesrovnatelne. Zijeme v dobe, kdy je voda, vzduch, puda znecistene a materske mleko zustava jako jedna z mala dobrych veci a je to ten nejlepsi zaklad pro zdravi ditete, pro jeho zdravy vyvoj, atd. Zajimave je, ze koji i spousta slavnych osobnosti, tedy zeny, ktere zivi jejich vzhled a jejich dite je jim prednejsi nez vzhled prsou, to taky o necem vypovida. Kdo planuje rodicovstvi, musi s kojenim pocitat. A nepiste, ze je to ciste vec matky, v tomto pripade to neplati. Je to stejne tak i vec ditete a kdo si to neuvedomuje, tak ma nejaky problem a mel by ho resit

Přesně tak. Kojení je pro dítě prostě to nejlepší, nejlepší start do života :srdce: žádné ani to nejdražší UM ho nikdy nenahradí. MM je přece jenom nutričně vyvážené, lehce stravitelný. Kojené děti se lépe vyvíjejí, jsou méně často nemocné. Méně trpí průjmy, netrpívají ani ale zácpou, protože mléčný cukr obsažený v MM zajišťuje optimální obsah vody ve stolici, což je také velké plus :) Kojení snižuje i výskyt obezity, méně se i u kojených dětí vyskytují různý alegie i cukrovka, ale i zhoubná onemocnění jako je třeba leukémie :think: :(
Skutečný nedostatek MM vznikne opravdu málokdy :think: Daleko častější příčinou odstavení dítěte je nedostatečná sebedůvěra matky ve vlastní schopnosti kojit :nevim: :,( bohužel… :zed: Také neochota-(nakrmit mimčo může někdo jiný, že…) pohodlnost, atd.
Někdo tu psal, že závidím maminkám pohodu jakou mají s UM, tak to si opravdu nemyslím, že je co závidět…Pro mě kojení není problém, vždy si udělám pohodlí, miminku také a je nám spolu krásně. Hlavně to trvá cca 5 min, párkrát denně, podle toho jak chce. Já kojím a jsem na sebe hrdá a klidně mě ukamenujte :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.9.15 12:44

@Althya Nepotřebuju to vyhledávat. Mám dobrou paměť a ty jsi celkem výrazná osoba na EM právě svým „vzdynejlepsim“ postojem a souzením. Člověk jako ty holt utkví v paměti i když negativně. Nepřesvědčuj ostatní o tom, jak děláš to nejlepší pro své dítě, přesvědči o tom nejdřív sama sebe. Pak možná budeš mít klid a nebudeš mít potřebu soudit ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
29.9.15 12:47
@Tempest píše:
Někdo tu psal, že závidím maminkám pohodu jakou mají s UM, tak to si opravdu nemyslím, že je co závidět…Pro mě kojení není problém, vždy si udělám pohodlí, miminku také a je nám spolu krásně. Hlavně to trvá cca 5 min, párkrát denně, podle toho jak chce. Já kojím a jsem na sebe hrdá a klidně mě ukamenujte :) :)

Tak já si dovolím okomentovat tuto část - pokud kojení trvá 5 minut párkrát denně, tak rozhodně je pohodlnější než UM. Nicméně většina miminek jí mnohem déle. Pro mě třeba kojení znamená 20-30 minut se někde „zaseknout“ a do toho hlídat tříleťáka. Ano, kojím celkem ráda, chci to dopřát oběma svým dětem, ale o tom, jak je to praktické, mě prostě nikdo nepřesvědčí :lol:

• Citovat
  • Upravit
30
29.9.15 12:54
@Terina89 píše:
Ale beruško, ten vykojený mozeček byla zase reakce na Jsi ubohá, když ani nenakojíš své dítě. A jinak sprostá asi jsi, lítaly z tebe ženské orgány, jako z kanálu. :*

Dobře, jsi velmi hodná maminka, že nekojíš. Je tak dál, umělé mléko je pro tvé dítě to nejlepší, drahá :)
Jak říkám, když mě někdo naštve, jsem sprostá a hodně!!! A nestydím se, za to co jsem napsala, dokážu říct prostě svůj názor, nebudu koukat do země, ale taky ti řeknu co si o tobě myslím a jsem ráda že jsi se s tím pochlubila, nechtěla jsem to psát veřejně, abych tě tu nepošpinila… :* A ty jsi si dovolila dost, nemyslíš? Sbohem, Terinko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.9.15 13:07

@Tempest seš ubohá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
29.9.15 13:09
@Tempest píše:
Dobře, jsi velmi hodná maminka, že nekojíš. Je tak dál, umělé mléko je pro tvé dítě to nejlepší, drahá :)
Jak říkám, když mě někdo naštve, jsem sprostá a hodně!!! A nestydím se, za to co jsem napsala, dokážu říct prostě svůj názor, nebudu koukat do země, ale taky ti řeknu co si o tobě myslím a jsem ráda že jsi se s tím pochlubila, nechtěla jsem to psát veřejně, abych tě tu nepošpinila… :* A ty jsi si dovolila dost, nemyslíš? Sbohem, Terinko :pankac:

Ty se nikdy nestydíš za to, co napíšeš, ale potom se schováváš za anonym. :D Neboj, mě jsi nepošpinila, pošpinila jsi tímhle slovníkem jen sebe. A ano, možná jsi se naštvala, ale to, jak se vyjadřuješ svědčí spíš o tom, že takhle mluvíš běžně, nejen v naštvání. Neumíš se ovládat, což je do budoucna pro dítě horší, než kojení, nebo nekojení. Takže si zaměť napřed před svým prahem a potom se pohoršuj nad matkami, co nekojí. Protože jestli sis všimla, ani jedna jsme se jako kanál nevyjadřovaly a rozhodně taky neklopíme oči, ale dokážeme vyjádřit svůj názor kultivovaně, jako lidi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.9.15 13:09

@radúna hele, na jednu stranu, když to mlíko je a je to prokazatelně pro dítě ta lepší varianta, a máma ho nedá, jenom, že nechce, tak to sobectví z mého pohledu je, ale to je můj názor a toť vše…
@Tempest díky takovým, jako jsi ty se skoro stydím, že kojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
29.9.15 13:14
@Pavca13 píše:
Dobrý den, jsou tady také nějaké maminky, které nechtějí kojit kvůli sobě? Mám 4m synka a kojení mě prostě nebaví již od začátku. Dělám to jen z povinnosti, že mléko mám a přijde mi sobecké ukončit kojení jen kvůli svým pocitům. Syn tomu taky moc nepřídává. U kojení se kroutí, odtahuje se, je neklidný a po kojení téměř vždy spustí pláč a ublinkává i po celkem dlouhé době po kojení. Navíc mi vadí, že mě bere spíše jako mlékárnu. Nemůžu si vedle něj jen tak lehnout a hrát si s ním, protože se mi vždy začne sápat po prsách a pak se vztekat, že mu nedám. Přibírá pěkně a není důvod kojení ukončit, ale já bych i přesto chtěla, ale pořád si říkám - No, tak ještě pár dní vydžím, pak to bude lepší… (tuto větu si opakuji od příjezdu z porodnice). Děkuji za to, že se také podělíte se svými pocity.

Nečetla jsem celou diskuzi, ale když ti kojení vadí, tak co třeba odsávat a dávat mateřské mléko přes flašku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
29.9.15 13:37

Ani asi nechapu proc nekdo zaklada podobnou diskuzi…Akorat se najdou zensky co zakladatelku pekne seperou…Kdyz bych kojit nechtela nekojila bych.Sama jsem si kojeni zastavila hned asi 5ty den a diky bohu zato jinak bych byla v blazinci-jsem podle nekterych sobec? A co prd je Vam do toho.Kdyz nechci nekojim a smitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
29.9.15 14:07

@Terdul, @Vlkoška Ja ale nepotrebuju nekoho presvedcovat a uz vubec ne sebe. Obe sve deti jsem kojila, druhe stale kojim, venuji se jim, spi se mnou, maji ve me oporu. Clovek si tu postezuje na tchyni a bude to mit na taliri stale? Mimochodem, od toho dubna dceru nehlidala, na navstevy k ni jezdime, ale malou tam uz nenechavame. S obema detmi mam moc hezky vztah, tak co je za problem? Fakt nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
29.9.15 14:10

Jinak u druheho ditete jsem mela s kojenim velke problemy, sama jsem obcas mela chut se na to vykaslat a dat UM, maly dostaval dokrm nekolik mesicu, ale od leta jsem UM zrusila a je pouze kojen a prikrmy. Pro ty, ktere tady pisi, ze si to neumim predstavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová