Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ronja předně gratuluji k dvojčátkům
a smekám až k zemi. Zvládnou to to dvakrát - to muselo být místy hodně o držku…
.
Zato té dvojnásobné radosti na druhou
.
Velmi Tě obdivuji
.
A terminus technikus „laktační fašistky“…
![]()
Jsem si prskla čaj na monitor.
![]()
Názorově jsme na tom shodně
.
@Adrasteia Ano, jsou takové případy. Já se ale spíš setkala s maminkama, ze kterých pak vylezlo, že plačícímu dítěti místo přiložení co hodinu už rovnou v porodnici nacpaly dudlík, nebo že dítě se jen prostě chtělo kojit v kratším intervalu, než opěvované tři hodiny, ale ony to nebyly schopné akceptovat. Takže pak story typu neměla jsem dost mlíka na mě moc dojem neudělá. Ale jak píšu, je to jejich věc. Často to není ani o jejich nezájmu o kojení, hodně dělá i neinformovanost a kolikrát i dost katastrofální přístup personálu porodnic a pediatrů ke kojení.
@Svistice Tak jasně, ale mně zase třeba vadilo, když jsem řekla, že musím malého dokrmovat, protože nemám dost mléka a na někom bylo vidět, že mi to nevěří. To je hrozný pocit. Malého jsem přikládala každou půlhodinu, sál krásně, dodnes nevím, v čem byl problém. Doufala jsem, že se to doma zlepší, ale bohužel. Lecko mi už radil, ať se na to vykašlu, ale já jsem mu pořád dávala těch pár loků a pak mazala za šíleného řevu udělat UM. Dodnes mě to mrzí.
Ahoj holky, nedá mi to se nezapojit… nechápu, jak někdo může hodnotit vztah cizí ženy k dítěti jen podle příspěvků v diskuzi (viz Althya)
Já mám děti 3, prvního syna jsem nekojila, nešlo to, neuměla jsem to, bála se, on se nepřisával, nebudil, měl silnou žloutenku a prostě to nešlo a klidně řeknu, e zřejmě mou vinou. Nekojila jsem ho. Další dva prcky jsem kojila a kojím a teda miluju je všechny a vztah mám dobrý s prvním synem stejně jako s dalšími. Rozhodně z mámy nedělá dobrou mámu to, jestli kojí nebo ne. Co takhle být trochu tolerantní, méně dogmatická a odsuzující?? Argument, že MM je nejlepší je pravdivý, to souhlasím, ale prostě to někdy nejde, nikdo nejsme povinni ostatním vysvětlovat proč a dobrá máma je nejen o kojení. Ty které se tady tak pouští do nekojících mamin… to jako když máte kamarádku, co nekojí, tak jí taky dáváte tak najevo svoje pohrdání? a ty moralistické přednášky si od vás užívají čatso? Protože takové kamarádky bych fakt nechtěla. Trénujme toleranci, protože ji budeme potřebovat, až děti vyrostou (čím je dítě starší, tím je více starostí, to poznávám denně a už teď a to má nejstarší! jen! 6 let
)
@JayLee píše:
ano ja jsem si nenechala spoustit ani laktaci po porodu a spokojenost moc po všech strankach s nekojenim jak prvního prcka tak u druhéhoani jeden dodneška nevi co jsou to atb a nemarodili jak kluk tak holka - holky 6,5 kluk dva roky a to chodili oba dva od 1,5 roku do jesliček
prodlevy mezi jidly byly 5 hodin v noci jen 1× a od pul roka mi spali v kuse od 7 vecer do 7 do rana malej stále
ja mam porad pekny prsa a od narozeni mohl v noci krmit i manzel nebo jsme prcka dali nasim a udelali si vikend bez deti coz delame dodnes takze s evenujeme sami sobe
tudíž zadna fixace my na deti a deti na nas a planovat treti taky bych si laktaci nenechala soustit zase - a prckove krasne pribirali po um
v Um vis co do sebe dite dostava a ty se nemusíš nijak hlidat a ma vse optimalne na miru do sebe dodane
osobne v tom vidim jen vyhody
ale každého věc
Moje slova
též si nemyslim, že by kojene deti byly zdravější, šťastnější, hezčí nebo chytřejší
Dávám UM a vim, alespon kolik toho mála vypije, ji pravidelně, krásně spí, bříško nebolí
může ji hlavně nakrmit třeba i manžel nebo na půl dne někdo pohlídat ![]()
@Adrasteia jojo, moje švagrová taktéž, uděla první poslední, a stejně ze sebe nikdy nevymáčkla víc, než asi 5 ml…a nenaděláš nic…
Moje kamarádka se sice po císaři rozkojila, mléka bylo dost, fyzicky taky vše v pořádku, ale kojení jí od začátku bylo nepříjemné až nechutné. Říkala, že si malou k prsu přikládala vyloženě nerada a měla z toho blok. Po 3 týdnech přešla na UM. Nevím, jestli mohlo jít o nějakou lehkou laktační psychozu, ale spíš myslím, že ne, protože i nyní tvrdí, že jí odpuzuje i jen představa, že kojí. Podle mě je i v tomto případě lepší nekojit, jaké asi musí být to MM od matky, která je kojením znechucená?? To jen taková odbočka pro ty, co si myslí, že je vše jen černobílé a buď mléko není nebo je a musí se kojit..
Holky, uživatelka @Tempest je opravdu unikát. Koukejte na krásnou zprávu, která mi přišla. ![]()
seš tak hloupá…sobecká, myslíš jen na sebe ty trapko. Jdi do píč krávo!! tvoje názory mě nezajímaj, jasný??!!!
![]()
Příspěvek upraven 28.09.15 v 21:14
@Terina89 píše:
Holky, uživatelka @Tempest je opravdu unikát. Koukejte na krásnou zprávu, která mi přišla.
kde? nic nevidím, jen ty její příspěvky a to jsou fakt unikáty
@mojmira Už jsem doplnila, nějak mi to nešlo přes mobil zkopírovat ![]()
@Terina89 píše:
Holky, uživatelka @Tempest je opravdu unikát. Koukejte na krásnou zprávu, která mi přišla.![]()
seš tak hloupá…sobecká, myslíš jen na sebe ty trapko. Jdi do píč krávo!! tvoje názory mě nezajímaj, jasný??!!!
Příspěvek upraven 28.09.15 v 21:14![]()
![]()
no, tak to je tedy síla, asi ji to mléko už vlezlo na mozek.Holt špatně kojí, měla by se to naučit a ne tady rozdávat rozumy a kritizovat.
@Terina89 teda to je sprosťanda
musím si jít přečíst čím sis to vysloužila ![]()