Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Svistice píše:
Mám to podobně.Taky si umím představit mnohem lepší náplň dne a noci, než x krát kojit, vstávat v noci, několik hodin denně dítě pronosit, poslouchat hysterické výlevy dvouleťáka, komunikovat na bázi „udělej ham“, prohlížet s dítětem donekonečna jednu a tutéž knihu (protože jinou nechce), stavět komín z kostek, který mi hned zboří a pořád dokola.
Nicméně to k tomu prostě patří. Jen na ty jiné extra zábavné věci (btw, kdo vymyslel, že kojená má bavit? kojení má především nakrmit dítě) ještě nestihly vymyslet umělou náhradu (i když televize v některých domácnostech asi slušně boduje).
Souhlasím. Jinak k těm důvodům typu nelíbí se mi to, vadí mi to nebo dokonce hnusí se mi to - kdo vymyslel, že v životě mám zažívat jen věci, které se mi líbí?
To je fakt podivná doba nebo jsou už lidi tak zblblí reklamou na spokojený a šťastný život? Jde přeci o péči o dítě, které každá máma miluje. Stará se o něj v noci, unavená, vstává, když je nemocné - to k tomu přece patří vzdát se alespoň trochu svého pohodlí. Až budou potřebovat pomoct ve stáří rodiče, taky pak řekneme - sorry, ale nelíbí se mi to, hnusí se mi to? ![]()
Ať si každý dělá, co chce, ale prostě pokud je jediným důvodem nekojení pro matku to, že se jí to nelíbí, vadí jí to a chce mít třeba pěkná prsa, tak je to podle mě prostě sobecké.
@Althya tak snad ale ma kazdy svuj rozum a nebude se chovat jen dle toho co si kde precte ne!?
To stejny je Tvuj nazor, ze kdo nekoji tak sve dite nemiluje - si tady muze precit nejaka maminka, ktery kojeni proste nejde, je psychicky z toho na dne, protoze kojit chce, ale nejde ji to a ty ji tady prirazis k zemi timto nazorem.
Je to kazdeho vec a je sobecke a hnusne lidi odsuzovat jen kvuli tomu, ze nejsou jako stado ovci a netahnou stejnym smerem.
Já nechápu jak někdo může říct že když své dítě matka nekojí tak je špatná matka
já taky nekojím ale své dítě miluji nadevše. Naopak užívám si mateřství od tý doby co jsem dala flašku. Skončil nám tím teror s kojením které nešlo. Přijde mi jak kdybyste nekojičky pomalu házely do stejného pytle jako jsou matky alkoholičky a fetačky
Jasně MM je pro dítě to nejlepší ale budme rádi za to že máme i UM které jsou pro ty co kojit nechtějí nebo nemohou.Jed v nich určitě není!!
@kacenka8 On je prave asi ten podstatný rozdíl v tom nemoci a nechtit.
@Svistice Ja jen nechapu proc delate takove drama z toho, ze proste nekdo kojit nechce.
@Svistice @Adrasteia taky to tak mam
ač jsem toho moc nenakojila, tak své děti uspavam, stavim kostky, milionkrát listuju knihou, ani jedno me dite jako miminko nestravilo noc bez matky, protoze bych si šla povyrazit. Když jsou nemocní, tak k nim vstavam, nenechávala jsem vyrvat, spočítala bych na prstech jedné ruky kolikrát dostali napít z lahve od manžela místo ode mě. Dokonce jsem pečovala o toho zmiňovaného starého prarodiče, utirala mu zadek. Mám být proto nazývaná sobcem jenom pro to nekojeni?
Přijde mi, že některé automaticky mají nekojici za ty matky, co pro své děti nehnou prstem, co jsou jim děti spis na obtiz. Moje znama odkojila poctivě všech svých 6 děti, ale to bylo taky všechno, co pro ne v životě udělala, je jen proto automaticky lepší matkou, když jim dala „to nejvíc, co může matka dat“? Všichni většinou chceme pro své děti to nejlepší a pokud někdo má za to, že UM bude lepší, tak to znamená, že o tom přemýšlel a udělal to, co uznal za lepší. Ne že nekoji = sobec, co by neměl mít děti, jak tu bylo napsáno.
@Adrasteia Beru to, ze Tobe kojeni nevadi, takze ten pocit asi neznas, nemuzes to srovnavat s peci o rodice v dobe dlouhotrvajici nemoci.
Ale je nornalni, ze lidi chteji dobrovolne delat veci, ktery se jim libi a automaticky se vyhybat vecem, ktery jim vadi.
Nevim co zrovna vadi Tobe, takze nevim co dat za priklad, ale pokud nekomu vadi krev, tak ho nemuzu nutit, aby osetroval rany a urazy.
Pokud nekomu vadi alkohol, tak ho preci nemuzu nutit, aby zacal pit.
Já se ke kojení vyjadřovat nebudu.. ale mám druhé dítě a můžu říct, že si myslím, že je vživotě dítěte daleko důležitějších okamžiku, než to jeslti si cucne z prsa..
Nejsem vyloženě nekojící…
Takže kojit ano, ale nebrala bych to jako nějaké životní trauma, když dítě dostane pak láhev..
Osobně jsme nezažila někoho, kdo by nekojil kvůli prsům, i když věřím, že se takové najdou, ale zažila jsem okolo i maminky co přestaly kojit a jak maminka, tak i dítě byly spokojenější.. a žijou, jsou zdraví, předškoláci…
Tak já jsme přestala kojit, protože mi kluk 15 min předtím dělal scény, já byla nervní, měla jsme doma staršího, který taky trpěl, že nestíhám nemám na něho čas..
Vyřešilo se to jak se to vyřešilo.. mám kluka v říjnu 2 roky nebyl nemocný..
Příspěvek upraven 28.09.15 v 14:09
@Svistice píše:
@kacenka8 On je prave asi ten podstatný rozdíl v tom nemoci a nechtit.
Tak já třeba kojit nechci a nestydím se za to. Svoje dítě miluju a nemyslím si, že míň, než matka, která kojí. Kojila jsem jen 4 měsíce a jen proto, že se narodilo v zimě, kvůli imunitě. Kojení není ukazatel lásky. Já třeba zase nechápu, jak může matka kojit dítě ještě ve dvou letech, když už může dítě jíst normální jídlo. Taky mi to přijde divný, ale vykřikuju to tady? Odsuzuju někoho? Ne, protože dokud má dítě vše, co potřebuje a nikdo ho netýrá, v životě by mě nenapadlo někoho soudit. ![]()
@Terina89 naprosto souhlasím.. Já znám maminku, co prostě kojí, že musí, je naštvaná na kojení a taky pak má náladu celý den.. a narovinu jsem ji řekla, že mi přijde, že kdyby dala láhev, že by aspoň to dítě pobčas vidělo klidnou a usměvanou mámu..
takže ono to neni jenom černé a bílé…
Příspěvek upraven 28.09.15 v 14:11
Kojení vymyslela příroda pro mláďata savců. Je to pro ně to nejlepší. Na druhou stranu, kdybys měla syna vinit z toho, že jsi kvůli němu trpěla nějaké trauma a „musela“ ho kojit, tak je lepší s tím skončit. Je to prostě nějaký tvůj problém, ale stejně není možné ho nějak rychle vyřešit, tak je to jedno. Dítě ti bez kojení hlady neumře.
@radúna píše:
Ahááááá, takže podle sebe soudím tebe, jo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chceš nám tím říct, že nějaké těhule jsou tak hloupé a neinformované, že bez nějaké Mařky z emimina by nevěděly, že kojení je lepší než UM?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tímto jsi ty svoje názory totálně zabila
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nezabila, vetsina lidi proste hloupych a jednoduchych je. Staci se podivat na nektere diskuze tady ve stylu „mam varit vrtulky nebo kolinka?“. Nic, koncim tuto diskuzi, jdu kojit ![]()
Příspěvek upraven 28.09.15 v 14:30
Tak všeho s mírou.. Zase nechápu jak někdo má dítě na kojení a nedává ročnímu příkrmy..
Taky to může někomu přijít dívné. Máma mi říkala, že běžně měla okolo sebe maminky, co ´kojily třeba do 4 měsíce, pak se najelo na příkrm a učily děti jíst- zeleninu, maso..Dřív taky mámy nekojily roční děti.. Tím chci říct, že určitě děti milovaly..
Nebo vy, co jim mámy nekojily.. tak máme s mámou blbý vztah???
Příspěvek upraven 28.09.15 v 14:24
@kvaček píše:
@Terina89 naprosto souhlasím.. Já znám maminku, co prostě kojí, že musí, je naštvaná na kojení a taky pak má náladu celý den.. a narovinu jsem ji řekla, že mi přijde, že kdyby dala láhev, že by aspoň to dítě pobčas vidělo klidnou a usměvanou mámu..
takže ono to neni jenom černé a bílé…Příspěvek upraven 28.09.15 v 14:11
Já mám pocit, že tyhle maminky se spíš bojí reakcí okolí a rodiny.Je škoda si tohle období neužívat jen proto, že musím kojit, i když nechci ![]()
@Terina89 asi ano.. ale možná pak pochopí, že nejde o to vytáhnutí prsa- i když je to hodně prospěšné, ale i o jiné věci…