Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já te chápu, taky jsem to nesnášela
a opravdu v kojeni nevidím pupek světa, jako polovina emimina
vydrz do půl roku a pak to klidne utni
ja druhé plánuju kojit alespoň do roka, když to zvládnu
pro dítě je důležita vyrovnana maminka a ne uzlík stresu před každým kojením
a kdo tvrdi ze je to sobecký, tak ten pocit nezazil…
Souhlasím s většinou maminek tady-je-li ti to nepříjemné a kojit nechceš, prostew nekoj, ale nečekej tu vlnu pochopení-zrovna tento server pro to rozhodně není ideální ![]()
Já prvního kojila pořád s nějakými problémy do 8m (ale moc jsem chtěla),u druhého jsem si řekla, že tohle už podstupovat nebudu a světě div se, dcerka je savec jako blázen a zatím (6m) jsem nemusela řešit žádný kojo- problém. Možná mrška tuší, že bych se s tím neparala ![]()
@Míša2014 píše:
@Pavca13 pokud to máš takle tak někoj. O nic nejde když je kvalitní um. Já taky nekojila jen 6 týdnů a všem jsem řekla, že nemám mlíko tečka. Vyhla jsem se kecům a byl klid. Dcerka je spokojená já taky to je nejdůležitější
UM muze byt sebekvalitnejsi, ale porad je to jen umele mleko, vyrobene nekde v tovarne. Materske mleko meni slozeni kazdy den presne podle potreb ditete, to zadne um neumi a nikdy umet nebude. Pokud kojeni i pres snahu nejde, neda se nic delat, ale pokud ma maminka mleko, miminko saje bez problemu, tak neni omluva pro UM. Ale kazdeho vec, ja chci pro sveho syna to nejlepsi, tak kojim na pozadani, nosim, spime spolecne atd a vidim vysledky ![]()
@Althya otázka je, jestli je vždycky MM to nejlepší. U někoho určitě, ale nevztahovala bych to obecně a dohadovat se nebudu. Taky jsem si myslela, že kojením dávám dětem to nejlepší a už si to nemyslím a to jsem u prvního bojovala o každou kapku.
Podle mě je tahle doba fajn v tom, že kdo chce kojit, tak si může kojit a kdo nechce, tak dá UM. A děti na UM určitě nestrádají.
No ono by se dalo polemizovat jestli je pro miminko prospesnejsi UM nebo mleko od stresovane a nespokojene maminky
Protoze do MM se proste promita vse, i ta nechut kojit.
Děkuji za názory, s tolika chápavými názory jsem ani nepočítala. Chci to vydržet do toho půl roku, ale pak už prostě dál ne. Prvního syna jsem právě kojila asi 4 týdny a pak už jen UM a myslím, že se dokázal lépe uklidnit sám, přes den byl celkově klidnější a spával celé noci. Ale to může být jen dítětem, nechci je srovnávat jako kojené a nekojené. Jen se obklopuji maminkami, které kojí své děti pomalu ještě o přestávce ve škole a když jsem se zmínila, že mě kojení nebaví a doklepu to maximálně tak do půl roku a dost, tak jsem se setkala s velkým nepochopením. Ale nějak mi nedělala dobře podívaná, když dvouleté děti běhaly po hřišti a co 10 min si chodily k mamkám cucnout k prsu. Jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()
Jsi dobrá žes to vydržela ty 4mesice
já kojila jen měsíc ale nebylo to tím že bych nechtěla ale měli jsme silnou žloutenku tak jsme s tím pořád bojovali. Hlavně jsem nebyla taková že bych malého prikladala každou půlhodinu. priznavam byla sem sobec ale me to vadilo že chtěl pořád k prsu
byla sem ráda že jsem po měsíci odstavila a dala plně flašku. Od té doby se cítím volná. Když jdem ven vím že nebude řvát hlady, můžu ho dát hlídat. Krásně mi spinká. Jsme teď šťastný oba. Můj chlap občas má blbé poznámky že nekojim ale on to nikdy nepozná tak ho vždy usměrnim. Už teď vím že u druhého se s kojením trápit už nebudu. Bud to půjde nebo ne
Já první dceru kojila jen 3 měsíce, nešlo nám to, bylo málo mlíka a plakala hlady. Po UM byla spokojená. Druhou dceru jsem kojila 7 měsíce opět z důvodu, že bylo málo mlíka. Ale jsem za ten půlrok ráda. Kdybych mohla, kojila bych aspoň rok. Pak už mi to přijde takové divné, když dítě chodí. Zkus tedy vydržet ten půlrok, ale je to jen na tobě
Zkrátka je to věc názoru.
@Althya spíš vynech řeči o šikovných maminkách, jo? každé dítě je jiné, každé kojení ej jiné a rozhodně nejde paušalizovat, že bojkot šikovná maminka zvládne.
@Krrysa píše:
@Althya spíš vynech řeči o šikovných maminkách, jo? každé dítě je jiné, každé kojení ej jiné a rozhodně nejde paušalizovat, že bojkot šikovná maminka zvládne.
To mi připomnělo, jak jsem si kdysi koupovala u Vietnamců tepláky na tábor a byly špatně sešité a na zadku měly ve švu díru. Vietnamec na mě koukl a říká: Dám slevu, paní šikovná, paní spraví ![]()
@Krrysa píše:
@Althya spíš vynech řeči o šikovných maminkách, jo? každé dítě je jiné, každé
kojení ej jiné a rozhodně nejde paušalizovat, že bojkot šikovná maminka zvládne.
Nekoj, pokud nechceš. Nikdo nemá právo ti do toho kecat. Mě stačila noc v porodnici, kdy dcera řvala hlady, sala a sála mlíko neteklo. Rano jsem řekla dost a šla vydupat um. Každej na mě furt soucitne koukal. Přitom já i dcerka jsme byly v poho, všude plakali miminka, maminky si stěžovaly jak jim kojení nejde. Furt nervy. Dceři je 17 měs. a musím zatukat, že nebyla vůbec nemocná. Pouze rýma jednou. Já ani bratr jsme taky nebyli kojení a jsme oba zdraví. Jednou za rok maximálně chřipka. Pokud budu mít další děti kojit taky nebudu.
Jé, to já kojení miluju a užívám si ho.