Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@JayLee píše:
ano ja jsem si nenechala spoustit ani laktaci po porodu a spokojenost moc po všech strankach s nekojenim jak prvního prcka tak u druhéhoani jeden dodneška nevi co jsou to atb a nemarodili jak kluk tak holka - holky 6,5 kluk dva roky a to chodili oba dva od 1,5 roku do jesliček
prodlevy mezi jidly byly 5 hodin v noci jen 1× a od pul roka mi spali v kuse od 7 vecer do 7 do rana malej stále
ja mam porad pekny prsa a od narozeni mohl v noci krmit i manzel nebo jsme prcka dali nasim a udelali si vikend bez deti coz delame dodnes takze s evenujeme sami sobe
tudíž zadna fixace my na deti a deti na nas a planovat treti taky bych si laktaci nenechala soustit zase - a prckove krasne pribirali po um
v Um vis co do sebe dite dostava a ty se nemusíš nijak hlidat a ma vse optimalne na miru do sebe dodane
osobne v tom vidim jen vyhody
ale každého věc
Proc sis porizovala deti, kdyz spolu nemate ten pravy vztah? Urcite budes zastankyni studeneho odchovu, nechat dite plakat a ignorovat jeho potreby…takove by deti nemely vubec mit. My taky mame hlidani, ale s manzelem si udelame cas pro sebe treba vecer, kdyz deti usnou. Maly se sice v noci budi, ale to je zcela prirozene…to ty ale tezko pochopis. Mimochodem, ze v UM ma dite vse optimalne na miru - to snad ne, to plati o MM (samozrejme, pokud se maminka dobre stravuje, nekouri, nepije), nemela bys tady sirit bludy.
@Tempest píše:
Je to velmi sobecké, co jsi napsala. Jasně, že přibírají, ba ještě víc než kojené děti. Znám hodně maminek, které nekojí ale dají flašku s UM a dětičky jsou pěkně vypasený:-D už od mala na umělém jídle, no to je fakt super. Mateřské mléko je to to nejlepší co může matka svému miminku dát, když už si to dítě jakákoliv holčina udělá, tak by měla počítat s tím, že bude prostě kojit. Je to rozmazlenost, je lehčí prostě dítě nafutrovat nutrilonem a dítě pak spí celou noc…proč asi? Má žaludek plný umělýho těžkýho mléka, že to ani za celou noc nestráví, chuděrka malá:-( Jasně, že s umělým mlíkem má člověk víc volnosti a tak, ale tak dělali jsme si dítě proto, aby jsme si pak užívali zábavy a kafíčka s kámoškama, nebo proto že jsme chtěli miminko a mít ho, věnovat se mu, dívat se na něj jak roste, co dělá, jak se mění?? Nebo nechávat miminko doma s babičkou, přítelem a sama si trajdat někde po venku??? Hodně maminek je tu strašně sobeckých, divná doba, divný svět…
Naprosty souhlas, kojeni je treba podporovat a ne jak tady nektere pisou lzi, ze UM je pro dite snad lepsi. Je to varianta, pokud kojit nelze, pro dite to ale nema zadne vyhody
Trošku tolerance a respektu k jiným lidem by to chtělo
.
Kdo chce kojit, ať kojí.
Kdo nechce, nechť nekojí.
@Terina89 píše:
No to jsi mi ale hrdinka.Proč, když jsi tak přesvědčená o své pravdě, jsi anonymní?
Já svoje dítě miluju, ale nechápu, proč bych jednou týdně nemohla s kamarádkou na kafíčko? To je mi líto zas Tebe, pokud pořád dřepíš u dítěte. Jestli to nebude z Tvé strany spíš závist, že my můžem a ty musíš čučet doma.
Jo a jak jsem mírumilovný člověk, tak řeči typu „chudák dítě“ nenávidím tak, že mít tě poblíž, tak ti skopu zadel do špice. Chudák dítě je dítě feťačky, alkoholičky, dítě v děcáku atd.,ale napsat někomu, že je jeho dítě chudák, jen proto, že nekojí, ukazuje akorát ubohost, Tvoji ubohost.
Tak ja si klidne muzu od ditete odskocit, ale tak max. na 2 hodky, protoze muj skoro desetimesicni syn je v podstate jen na MM, prikrmy moc nechce a ma uz skoro 12 kg
Vis co a staci mi to, dalsi deti uz mit nebudu, tak si maleho maximalne uzivam. Pred detma jsem kalila, uzivala si chlapy, cestovani, zila jsem v zahranici, mela super praci, proste zivot naplno a ted si uzivam rodinneho zivota. Deti me takhle intenzivne potrebuji jen kratkou cast zivota, tak proc jim to nedoprat… Jsou tu matky, ktere tohle detem nedopreji, nejsou schopny se na rok az dva omezit, takze ano, pro me jsou sobecke. Ale ono se jim to vrati
@Althya Já ani nevím jestli má smysl tvoje výroky komentovat. Ještě že o tom, kdo má a nema mit děti, nerozhoduji lidé jako ty. Ono se říká žij a nechej žít ![]()
Uvědomujes si, že i když hlasas, ze kojeni je třeba propagovat a podporovat, tak jsi naopak jednou z těch, co dělají propagaci kojení medvědí službu?
@Vlkoška píše:.
ty jsi úžasná, hrdinně anonymne pises takový zvast. Nenapadlo te někdy, že ty matky, co dají dítěti UM k tomu mají jaksi jiné důvody, nez trajdani po venku a nafutrovani decka aby celou noc spalo? To opravu nevidís dal nez na špičku svého prsu?
Pokud kojit nechteji, tak by me ty duvody vazne zajimaly. Bude to asi: chci mit pekna prsa (ale na ty ma vliv uz jen tehotenstvi), chci se chodit bavit, nechci, aby na me dite bylo fixovane (to ale male dite presne potrebuje), chci, aby spalo celou noc, nechci kojit na verejnosti…
Pro me to vsechno znamena jen SVE DITE DOST NEMILUJU A PRO HO NECHCI KOJIT.
@Althya píše: .Pokud kojit nechteji, tak by me ty duvody vazne zajimaly. Bude to asi: chci mit pekna prsa (ale na ty ma vliv uz jen tehotenstvi), chci se chodit bavit, nechci, aby na me dite bylo fixovane (to ale male dite presne potrebuje), chci, aby spalo celou noc, nechci kojit na verejnosti…
Sorry, ale co je tobě po tom?
@Vlkoška píše:
@Althya Já ani nevím jestli má smysl tvoje výroky komentovat. Ještě že o tom, kdo má a nema mit děti, nerozhoduji lidé jako ty. Ono se říká žij a nechej žít
Uvědomujes si, že i když hlasas, ze kojeni je třeba propagovat a podporovat, tak jsi naopak jednou z těch, co dělají propagaci kojení medvědí službu?
Ok, ale tuhle diskuzi si treba precte nejaka tehule a nabyde z ni dojmu, ze UM je vlastne lepsi nez MM, tak kojit nebude a to mi vadi a jak se tady nektere ohaneji, jak je super nekojit, na to nelze nereagovat. Kojeni je omezujici, ale jak uz jsem psala, je to na kratkou dobu a co bych pro sve dite neudelala
@radúna píše:
Sorry, ale co je tobě po tom?
Ze bych se trefila?
@Althya píše: .Pokud kojit nechteji, tak by me ty duvody vazne zajimaly. Bude to asi: chci mit pekna prsa (ale na ty ma vliv uz jen tehotenstvi), chci se chodit bavit, nechci, aby na me dite bylo fixovane (to ale male dite presne potrebuje), chci, aby spalo celou noc, nechci kojit na verejnosti…
Já opravdu nevim, co ti na tohle napsat. Snad jen prober se
…
@Althya píše:
Ale kazdeho vec, …
Začni se řídit v životě tím, co tu sama píšeš
.
Bude ti líp, když budeš respektovat jiné lidi a jejich názory či životní styl. Ti lidé chtějí žít svůj život a ne tvůj, tak nikomu nepředepisuj, co je pro ně nejlepší, ano?
V tomto případě nadáváš nekojící matce do sobců.
Starej se o sebe a své dítě.
@Althya píše:
Ze bych se trefila?
![]()
Jako v čem? Že jsi si mě zaškatulkovala do nekojících sobců?
Vedle jak ta jedle. ![]()
Kojila jsem poměrně dlouho.
Přesto nejsem krátkozraký tvor, nerespektující jiné lidi a jejich život…
Sama se ztrapňuješ…
@Althya nebo jako důvod - je mi to neprijemny, hnusný, nemam to ráda a děla se mi z toho na zvracení? I takový pocity z toho můžou ženy mít! A myslíš že sve dítě nemilují? Ono se tohle naramne jednoduše říka někomu, kdo nic takového nezažil ![]()
@Althya píše:
Ok, ale tuhle diskuzi si treba precte nejaka tehule a nabyde z ni dojmu, ze UM je vlastne lepsi nez MM, tak kojit nebude a to mi vadi a jak se tady nektere ohaneji, jak je super nekojit, na to nelze nereagovat.
Ahááááá, takže podle sebe soudím tebe, jo?
![]()
Chceš nám tím říct, že nějaké těhule jsou tak hloupé a neinformované, že bez nějaké Mařky z emimina by nevěděly, že kojení je lepší než UM?
![]()
Tímto jsi ty svoje názory totálně zabila
![]()
@Althya píše:
Ok, ale tuhle diskuzi si treba precte nejaka tehule a nabyde z ni dojmu, ze UM je vlastne lepsi nez MM, tak kojit nebude a to mi vadi a jak se tady nektere ohaneji, jak je super nekojit, na to nelze nereagovat. Kojeni je omezujici, ale jak uz jsem psala, je to na kratkou dobu a co bych pro sve dite neudelala
Mám to podobně.
Taky si umím představit mnohem lepší náplň dne a noci, než x krát kojit, vstávat v noci, několik hodin denně dítě pronosit, poslouchat hysterické výlevy dvouleťáka, komunikovat na bázi „udělej ham“, prohlížet s dítětem donekonečna jednu a tutéž knihu (protože jinou nechce), stavět komín z kostek, který mi hned zboří a pořád dokola.
Nicméně to k tomu prostě patří. Jen na ty jiné extra zábavné věci (btw, kdo vymyslel, že kojená má bavit? kojení má především nakrmit dítě) ještě nestihly vymyslet umělou náhradu (i když televize v některých domácnostech asi slušně boduje
).