Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jenze kojeni neni jen jidlo, diteti se u kojeni zpomaluje tep a lepe usina, snadneji se uklidni, kdyz ho neco rozrusi, buduje vztah s matkou. Kdyz onemocni, diky protilatkam je drive fit, do budoucna ma mensi predpoklad k rade nemocem, kojene deti jsou inteligentnejsi, atd. Srovnavam UM a MM je nesrovnatelne. Zijeme v dobe, kdy je voda, vzduch, puda znecistene a materske mleko zustava jako jedna z mala dobrych veci a je to ten nejlepsi zaklad pro zdravi ditete, pro jeho zdravy vyvoj, atd. Zajimave je, ze koji i spousta slavnych osobnosti, tedy zeny, ktere zivi jejich vzhled a jejich dite je jim prednejsi nez vzhled prsou, to taky o necem vypovida. Kdo planuje rodicovstvi, musi s kojenim pocitat. A nepiste, ze je to ciste vec matky, v tomto pripade to neplati. Je to stejne tak i vec ditete a kdo si to neuvedomuje, tak ma nejaky problem a mel by ho resit
@Althya píše:
Jenze kojeni neni jen jidlo, diteti se u kojeni zpomaluje tep a lepe usina, snadneji se uklidni, kdyz ho neco rozrusi, buduje vztah s matkou. Kdyz onemocni, diky protilatkam je drive fit, do budoucna ma mensi predpoklad k rade nemocem, kojene deti jsou inteligentnejsi, atd. Srovnavam UM a MM je nesrovnatelne. Zijeme v dobe, kdy je voda, vzduch, puda znecistene a materske mleko zustava jako jedna z mala dobrych veci a je to ten nejlepsi zaklad pro zdravi ditete, pro jeho zdravy vyvoj, atd. Zajimave je, ze koji i spousta slavnych osobnosti, tedy zeny, ktere zivi jejich vzhled a jejich dite je jim prednejsi nez vzhled prsou, to taky o necem vypovida. Kdo planuje rodicovstvi, musi s kojenim pocitat. A nepiste, ze je to ciste vec matky, v tomto pripade to neplati. Je to stejne tak i vec ditete a kdo si to neuvedomuje, tak ma nejaky problem a mel by ho resit
Myslím, že největší problém máš ty.
Už i v jiných diskuzích jsi se předvedla, takže tady mě to nějak nepřekvapuje. ![]()
Dítko bude vděčné?? Jojo, každý touží byt kojen do 3let
Z okolí znám dva případy, kdy byly děti kojene a to dost dlouho, teď už jsou starší a obě dětičky dost vypasene
Já sama byla na sunaru, žádné alergie nemam a nemocná jsem nebyla tak 4roky
A ze se dítě uklidni?? Tak určitě, když řve hlady
Takhle se proste porovnavat neda!! Ale co, kojte si do 3let
myslete si, ze jste nejlepsi
Kdyz se Vam dobre spi s timto pcitem budiž
Já jsem s UM maximálně spokojená a to po všech stránkách ![]()
@Althya, já pořád čekám, zda mi odpovíš na mou otázku…? ![]()
Přímá otázka, přímá odpověď.
Kopíruji, kdybys náhodou netušila, na co jsem se to vlastně ptala…
:
Proč TOBĚ tak hrozně vadí, že CIZÍ žena už nechce kojit SVÉ dítě?
(strana 4, včera 15:40).
@Terdul ja si taky pamatuju na nejakou podobnou diskuzi jen jsem si nebyla stopro jista ![]()
@Terdul píše:
@Althya musím se přidat k ostatním. V posledních diskuzích se chováš jako matka roku. Moc dobře si vzpomínám
na diskuzi, kterou jsi nechala smazat a ve které ses rozčilovala, že tchýně nechce hlídat starší. Holčička bývala často mimo domov u tvé macechy a mamky, psala jsi, jak si potřebujete s manželem odpočinout, a nyní v každé diskuzi budeš vykládat o budování vztahu matky a dítěte? Kdo ti dává právo kázat ostatním? To, že kojíš?
Tak už víme proč se tak čertí nechtěj jí hlídat děti, tak závadí a svádí to na kojení
ještě, že tu máme takové BBC co vše zjistí
![]()
@Terdul píše:
@Althya musím se přidat k ostatním. V posledních diskuzích se chováš jako matka roku. Moc dobře si vzpomínám na diskuzi, kterou jsi nechala smazat a ve které ses rozčilovala, že tchýně nechce hlídat starší. Holčička bývala často mimo domov u tvé macechy a mamky, psala jsi, jak si potřebujete s manželem odpočinout, a nyní v každé diskuzi budeš vykládat o budování vztahu matky a dítěte? Kdo ti dává právo kázat ostatním? To, že kojíš?
@Terdul Joo,já si pravě pamatovala, že perlila, ale nevzpoměla jsem si jak. Tak už víme, díky. ![]()
@Terdul píše:
@Althya musím se přidat k ostatním. V posledních diskuzích se chováš jako matka roku. Moc dobře si vzpomínám na diskuzi, kterou jsi nechala smazat a ve které ses rozčilovala, že tchýně nechce hlídat starší. Holčička bývala často mimo domov u tvé macechy a mamky, psala jsi, jak si potřebujete s manželem odpočinout, a nyní v každé diskuzi budeš vykládat o budování vztahu matky a dítěte? Kdo ti dává právo kázat ostatním? To, že kojíš?
asi tak, v jedné diskuzi chtela zkoušet na ctyrmesicniho synka estvilovu metodu, v jiné řeší kojení a sociální izolaci, kterou pocituje. Ale jinak to má srovnané a děla vše lépe už jen proto, ze koji
Tady bude problém jinde, než v tom že někdo nekoji…
@mojmira píše:
kde? nic nevidím, jen ty její příspěvky a to jsou fakt unikáty
tvoje příspěvky jsou také unikáty,,mojmíro ![]()
@Terina89 píše:
Ty jsi zrovna ten případ vykojenýho mozečku, co? Nebo to i předtím bylo tak špatný?
Ta ostrá reakce z mé strany, byla na tuto odpověď. To je informace pro všechny, kdo čtou tuto diskuzi. Nejsem nikdy sprostá, ale když už se naštvu, tak pořádně a hned si bohužel vzpomenu na všechny sprostá slova
Za tohle jsem tě také nahlásila, nikdo mi nebude říkat, že mám vykojený mozeček. Ano?
@Vlkoška píše:
asi tak, v jedné diskuzi chtela zkoušet na ctyrmesicniho synka estvilovu metodu, v jiné řeší kojení a sociální izolaci, kterou pocituje. Ale jinak to má srovnané a děla vše lépe už jen proto, ze kojiTady bude problém jinde, než v tom že někdo nekoji…
Ahoj @Pavca13, pokud jsi přesvědčená, že to bude pro Vás oba nejlepší, tak si nech u gyndaře zastavit laktaci, no a kojit nebudeš. Není to nic špatného. Když mi nějaká maminka v práci (novorozenecké) řekne, že nechce kojit, tak se domluvíme a holt se nekojí ale krmí. A nikomu to nevadí. Hlavně že maminka je v klidu, bez stresu, a miminko spokojené.
@radúna píše:
@Althya, já pořád čekám, zda mi odpovíš na mou otázku…?
Přímá otázka, přímá odpověď.Kopíruji, kdybys náhodou netušila, na co jsem se to vlastně ptala…
Proč TOBĚ tak hrozně vadí, že CIZÍ žena už nechce kojit SVÉ dítě?:
(strana 4, včera 15:40).
Pardon, tu otazku jsem prehledla. Vuci zakladatelce jsem nic nepsala, jen, ze kdyz uz koji 4 mesice, mohla by vydrzet alerspon do toho pul roku. Me vadi zeny, ktere se rozhodnou, ze kojit z nejakeho duvodu nechteji a pritom mohou. Je mi lito tech jejich deti, to je cele ![]()