Nechci syna do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18655
27.9.22 11:03

Sedřela bych tu svini z kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
27.9.22 11:03

Dítěte se můžeš oficálně zříct pokud se nepletu. Když se nenajde jiná osoba, která by byla ochotná o něj pečovat, půjde do ústavní péče.
Nevím jestli o po tomto budeš muset na dítě platit.
Pokud jeho matka zemře, dítě bude moct pobírat sirotčí důchod.
K dítěti evidentně nemáš vztah a jen by ti komplikovalo život, ale z morálního hlediska bys ho měl minimálně finančně podpořit, že ho nechceš ve svém životě je pochopitelné, s jeho postižením, ale jednou je tvůj, taze když už se starat nechceš, tak tu péči aspoň zaplať.
Doporučovala bych dítě umístit do ústavní péče a ze sirotčího důchodu hradit pobyt, dítě bude mít nárok na důchod plus na příspěvek na péči, ten může být až 19800.
Tuto částku pobírá pečující, tedy pokud je dítě v ústavu, tak ústav, plus platíš pobyt, to by mohl sirotčí důchod pokrýt. Žádost o umístění podavej už teď, čekací lhůty jsou dlouhé a abys nedopadl tak, že dítě skončí u tebe, protože než se rozhoupeš, matka může odejít a sociálka ti synka doveze a vůbec je nebude zajímat co chceš a nechceš.
Pokud se dítěte chceš oficálně zříct, musíš to řešit přes soud a opět, řeš to už teď, jinam platí předchozí věta.
Spát e svědomí mít nemusíš, klukovi bude líp v ústavu než u někoho, kdo ho nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 11:04
@ludmilaadamkova píše:
Provokace.. naprosto jasný i když samozřejmě takové muži jsou.. bohužel většina tedy hodně mužů postižení dítěte nedá

Jestli ano, tak se mu to povedlo. Já se fakt na.rala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
@sarah1618 píše:
Holky to je podle mě stoprocentně troll

Taky to tak beru že je to provokace. Ale bohužel v reálu
to chodí přesně tak, jak to Karel popsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655

@Big boss obdiv, ze dokážeš poradit, me je z nej jen zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15

@Anna766 Kam zapadám?

@Kriss Tina Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem vztahy nevyjdou a jdou o dům dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
27.9.22 11:06
@Anna766 píše:
Taky to tak beru že je to provokace. Ale bohužel v reálu
to chodí přesně tak, jak to Karel popsal.

A bohužel i s tou novou durou, která vezme chlapa z bazaru bez akceptace minulosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
@Karel38 píše:
@Anna766 Kam zapadám?@Kriss Tina Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem vztahy nevyjdou a jdou o dům dál.

Ne kvůli vztahu, ale kvůli tomu že odkopnes nemocný dítě a jediná tvoje starost je, aby ti nedejboze nekomplikovalo život a nemusel si pro něj upustit korunu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
@Karel38 píše:
@Anna766 Kam zapadám?@Kriss Tina Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem vztahy nevyjdou a jdou o dům dál.

Víš co? Radši nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
@Karel38 píše:
@kavenka Nová partnerka není vůbec nadšená z možnosti, že bychom se o kluka starali. Furt do mě hučí, ať si nechám snížit alimenty, ať mají víc naše děti. A já také ne. Chtěl jsem mít od všeho po rozvodu pokoj. Myslel jsem, že když jsem bývalé nechal dům, tak to bude stačit.

No někdo myslel a po.ral se!

Bohužel se dost často dějí v životě věci hodně neprijemne a nepředvídatelné, jako trebas ve vašem případě, kdy rodič, co měl v péči dite umře z jakýchkoli důvodu- to je fakt pro tebe takové scifi?
Ten dům si ji daroval, je na ní napsaný? Tvoje chyba tenkrat, tvé ex si to mohl dát písemné, že v domě má právo žít zdarma, jen za údržbu a energie, ale dům bych chtěla stále vlastnit.

Však ještě stále žije, tak se s ní ohl.domu domluv-vraceni daru?

Co to je MR? DMO znám, ale tuhle zkratku mám jen pro magn. rezonanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.9.22 11:07
@Karel38 píše:

Ty jsi dost nevyšel svým rodičům. Nefackuje je hanba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
@Karel38 píše:
Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem děti nevyjdou a jdou o dům dál.

Jsem ti to moudro poopravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149

Ženský, že se namáháte a necháte rozčílit. Vždyť je to tak okatý. :roll:

Někdo se hodně nudí a chce rozvířit vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
27.9.22 11:09

No jistě. A teď tu o Karkulce. Určitě. Určitě bude chlap shánět nějaké info na maminkovskem vebu, jak se zbavit postiženého děcka. Vážně tomu věříte? No tak dobře. Tady jsou fakt lidí, kteří uvěří všemu.
Ne že by takový chlap nebyl, klidně může být takový, co uteče od postiženého děcka. O tom nepochybuji. Ale žádný nebude takhle blbě poptávat rady.
Za mne troll, a úplně jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42120
27.9.22 11:09
@Anna766 píše:
Víš co? Radši nic.

Já vím co. Kastrovat. Když trousí po světě děti, o které se pak nechce postarat. Byť pobytem v ústavu a návštěvami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová