Nechci syna do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18624
27.9.22 11:09
@Karel38 píše:
@Anna766 Kam zapadám?@Kriss Tina Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem vztahy nevyjdou a jdou o dům dál.

Vztah nevyjde Ok, ale zrict se ditete. Převzít zodpovědnost za své činy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
27.9.22 11:10

@Ahep mentální retardace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
@hospodki píše:
@Big boss obdiv, ze dokážeš poradit, me je z nej jen zle

Já ho nesoudim, to není moje věc, soudit ho bude jiný… až přijde čas. Navíc věřím v karmu, takže to ani není třeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
@Karel38 píše:
@Anna766 Kam zapadám?@Kriss Tina Proč bych neměl mít právo na štěstí? To není nic nového pod sluncem, že lidem vztahy nevyjdou a jdou o dům dál.
:D Karle přitlač. Teda vlastně uber :lol:. Méně je někdy více, když chceš, aby to bylo uvěřitelný, tak musíš postupně přitápět a ne vyhodit rovnou všechny esa na stůl. 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.9.22 11:11

@Big boss A když bude v tom ústavu, bude mít sirotčí a ty další peníze, tak už nebude potřebovat alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.9.22 11:11

@Ahep - mentální retardace.
Ale s tím barákem to je vtipný. Pokud ho teď vlastní matka dítěte a nemá žádný jiný děti, zdědí ho to nemocný dítě. A jestli se ho otec nevzdá a dítě umře dříve než on, zdědí ho zase otec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59390
27.9.22 11:12
@Karel38 píše:

a kluk taky má právo na štěstí? Kolik vůbec platíš alimenty na postižené dítě když je chceš snižovat? Každý má nárok na štěstí, ale jsi otec tak je snad normální se postarat. Kluk má prostě smůlu už od narození :? @Ahep MR- mentální retardace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22017
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148547
@Big boss píše:
Já ho nesoudim, to není moje věc, soudit ho bude jiný… až přijde čas. Navíc věřím v karmu, takže to ani není třeba :lol:

Na karmu nevěřím. Takže těmhle to bohužel vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
@Karel38 píše:
@Big boss A když bude v tom ústavu, bude mít sirotčí a ty další peníze, tak už nebude potřebovat alimenty?

Je to tvoje dítě a má právo na alimenty. Dokážu pochopit, že se nechceš 24/7 starat o postižený dítě, ale jednou syna máš, tak máš i povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42025
@Ahep píše:
No někdo myslel a po.ral se!

Bohužel se dost často dějí v životě věci hodně neprijemne a nepředvídatelné, jako trebas ve vašem případě, kdy rodič, co měl v péči dite umře z jakýchkoli důvodu- to je fakt pro tebe takové scifi?
Ten dům si ji daroval, je na ní napsaný? Tvoje chyba tenkrat, tvé ex si to mohl dát písemné, že v domě má právo žít zdarma, jen za údržbu a energie, ale dům bych chtěla stále vlastnit.

Však ještě stále žije, tak se s ní ohl.domu domluv-vraceni daru?

Co to je MR? DMO znám, ale tuhle zkratku mám jen pro magn. rezonanci.

To by ta žena musela být padlá na hlavu. Vždyť by své dítě připravila o možnost využít peníze z prodeje na svou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.9.22 11:13
@Karel38 píše:

Běž trollit jinam. Děcka už mají zase volno, že tu trollí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80008
27.9.22 11:14
@Karel38 píše:

To je úplně jednoduché. Domluvíš se se zaměstnavatelem, že najedete na svarcsystem. Ty budeš fakturovat nějakých devět měsíčně, a zbytek dostaneš čistá ruka. No a soud ti aliky vyměří z tvého příjmu, pozor, příjmu, ne hrubého, ale po odečtení nákladů. No tak ty tři stovky, to přežiješ. To je kolik cogar nebo pivka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889

Je to postižení, se kterým je to náročené a těžko říct, zda je MR vrozená či je na té úrovni kvůli tomu, že dítěti s takovým postižením se nikdo nevěnoval a že jsem v životě viděla postižené děti u kterých jsem viděla šanci, kdyby rodiče vše neomlouvali tím, že je dítě postižené a věnovali se mu. I dítě s takovým postižením se může naučit komunikovat, může se učit, chodit do školy atd..A jednou by zvládlo třeba i žít samostatně(s asistenčním psem, někým, kdo by ho jednou za týden třeba navštívil atd.).Takže taková diagnóza neznamená automaticky celoživotní péči. Ovšem za předpokladu nějaké podpory. Nemocná matka, která má dost starostí se sebou asi těžko bude s dítětem opakovat znaky apod. a otec na něj evidentně kašle. Normální otec by řekl, že je matce zle vzal by si dítě klidně na měsíc, aby měla možnost věnovat se léčbě. Ne, ty čekáš, až jí to zabije a ještě řešíš jak se zbavit syna a ideálně na něj ani neplatit. Když si ho vezmou prarodiče, tak pravděpodobně můžeš očekávat zvýšení alimentů, protože takové dítě nějaké peníze potřebuje. Pokud ho dáš do ústavu, pravděpodobně budeš celý život platit ústav. Pokud nechceš děti, měl ses nechat vykastrovat. A já jen doufám, že jsi troll a někdo takový opravdu neběhá po světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15

@Ahep Dům jsme koupili společně za dobu našeho manželství. A já se rozhodl, že jí ho přenechám, když pak ona nebude nic po mě chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová