Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karel38 píše:
@Big boss 50 000,– za to, že si syna vezmou do péče? Vážně? Kde na to vezmu? Mám s novou ještě další dvě děti.
Ty jsi teda materiál, plodiš postižený děti, prachy nemáš.. Vyloženě chlap do nepohody ![]()
@Prosimklid píše:
No upřímně, jako matka bych asi takové dítě do nějaké specializované pece dala taky - jaký smysl se ma obětovat pro někoho, kdo to ani nevnímá? Jak bys s nim jako žila? Vždyť to se vylučuje s praci, budeš na nějakých dávkách a nonstop se cely život o nej starat? Nebo ho budeš navštěvovat, das mu odbornou peci a prozijes “relativně normální” život naplněny i praci, koníčky, možná partnerem apod.
Ne každý umí žít tak, že je mu jedno, že má někde nějaké dítě. Jsou rodiče že se o své postižené děti starají. Že to není procházka růžovou zahradou snad všichni víme.
A zakladatel, pokud je skutečný, nejen že se na dítě vybodnul, ale je mu zatěžko na něj aspoň platit.
@Big boss ženská ty jsi chytrá co tak čtu, ale dneska si nejsem jistá jestli radíš, nebo hážeš klacky pod nohy. Prvně to zřeknutí
Pokud by pečoval o majetek syna (pokud a kdo ví jak by to v takovém případě bylo) určitě jej nesmí jen tak prodat, tohle půjde přes soud a pochybuji, že by hned na začátku „péče“/nepece svolil k prodeji.
Nabízelo by se dům pronajmout a z toho platit péči o dítě
v případě, že by něco z toho byla pravda. To je ale jen taková rychlomyšlenka.
Pokud bych byla matka takového dítěte, asi udělám vše aby se nic k takovému pánovi nedostalo. Ani dítě, ani majetek. Z toho posledního vyjádření by to asi chtělo přepis na matku a darovat dům prarodičům.
@TO_IT Stále jsme v katastru zapsaní jako vlastníci já a moje bývalá.
Při rozvodu jsem nechtěl vyplácení. Nechal jsem ji dům kompletně na starost.
@Karel38 píše:
@Big boss 50 000,– za to, že si syna vezmou do péče? Vážně? Kde na to vezmu? Mám s novou ještě další dvě děti.
Chudaku neschopnej.
@Karel38 píše:
@TO_IT Stále jsme v katastru zapsaní jako vlastníci já a moje bývalá.Při rozvodu jsem nechtěl vyplácení. Nechal jsem ji dům kompletně na starost.
Takže ona se ti vlastně starala o půlku domů zdarma
takže zas tak jen její není. Pěkně to máš vymyšlený. No doufám jsi platil alimenty celou dobu
@Karel38 píše:
Dobrý den,Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.
S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.
A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.
Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?
Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?
Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.
jako jediná mám jiný názor. Klidně přiznám, že když je má schizofrenička hospitalizovaná nedobrovolně na psychiatrii půlrok, tak si oddechnu a načerpám spoustu energie, kdyby existovala důstojná zařízení, s moderním vybavením, ne to co je u nás, tak bych ji tam ráda nechala daleko častěji. Samozřejmě že nechce, drtit mámu je jednoduché. Víte, ono se lehce říká, on by měl, měla, když nevíte jaké je soužití s těžko postiženým dítětem. Vím o rodině velmi těžkých autistů, kteří přežívali jen tak, že synové byli přes týdem ve stacionáři, a byli zničení z budoucnosti, kdy stacionář skončí. Je lehké někoho odsoudit.
@Karel38 píše:
@TO_IT Stále jsme v katastru zapsaní jako vlastníci já a moje bývalá.Při rozvodu jsem nechtěl vyplácení. Nechal jsem ji dům kompletně na starost.
Ty seš chlap snů Karle.
Ahoj,
já to chápu, chlapec je těžce postižený a péče o něj jistě náročná. Že to bývalá manželka zvládla - klobouk dolů. Rozumím tomu, že tvoje nová partnerka o něj pečovat nechce, je to jako péče na dva úvazky a zřejmě by jeden z vás musel přestat pracovat. Spousta partnerek má problém 1× za 14dni se setkávat se zdravým dítětem svého ex…
Podívej se po nějakém hezkém zatížení, kde bude profesionální a milý personal, bude vědět, jak se k němu chovat, choď ho navštěvovat, něco to stát bude, samozřejmě.
Pro chlapce to bude asi těžké, nevím, jak vážné je jeho postižení. Pokud o něj budeš pečovat, zcela jistě tím výrazně utrpí tvá nová rodina.
@Anonymní píše:
jako jediná mám jiný názor. Klidně přiznám, že když je má schizofrenička hospitalizovaná nedobrovolně na psychiatrii půlrok, tak si oddechnu a načerpám spoustu energie, kdyby existovala důstojná zařízení, s moderním vybavením, ne to co je u nás, tak bych ji tam ráda nechala daleko častěji. Samozřejmě že nechce, drtit mámu je jednoduché. Víte, ono se lehce říká, on by měl, měla, když nevíte jaké je soužití s těžko postiženým dítětem. Vím o rodině velmi těžkých autistů, kteří přežívali jen tak, že synové byli přes týdem ve stacionáři, a byli zničení z budoucnosti, kdy stacionář skončí. Je lehké někoho odsoudit.
Tak já zakladatele na jednu stranu chápu, že se nechce starat. Dělám už spoustu let s mentálně postiženými, takže vím, jaká to je starost. Ale když už se nechce starat, tak ať aspoň platí a drží hubu. ![]()
@PetraJ píše:
Tak já zakladatele na jednu stranu chápu, že se nechce starat. Dělám už spoustu let s mentálně postiženými, takže vím, jaká to je starost. Ale když už se nechce starat, tak ať aspoň platí a drží hubu.
Nevíme, jak na tom finančně je, má ještě další dvě děti, ani kolik přispíval dosud. Nesoudila bych ho tal přísně
@Karel38 a ona si dovolila onemocnět a možná i umřít. Ach ty ex. Je to verbeš.