Nechci syna do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
27.9.22 17:02
@Karel38 píše:
@Jannena Dceři je pět a druhému synovi dva.

Rychle sis pořídil novou rodinku. Klukovi byl sotva rok a ty jsi vesele pracoval na tom, založit si novou familii? No to jsi borec a ta tvoje frajerka, to taky bude asi výkvět společnosti, když si udělá dítě s někým, kdo má přes rok staré, postižené dítě z předchozího vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
27.9.22 17:08
@Matt 02 píše:
Rychle sis pořídil novou rodinku. Klukovi byl sotva rok a ty jsi vesele pracoval na tom, založit si novou familii? No to jsi borec a ta tvoje frajerka, to taky bude asi výkvět společnosti, když si udělá dítě s někým, kdo má přes rok staré, postižené dítě z předchozího vztahu.

V roce se nemohlo vedet, ze to dite bude mentalne postizene, vzdyt diagnostika u tak maleho ditete nemohla byt provedena, tohle bude fakt trol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.9.22 17:18

@alatheia1 Máte pravdu. MR byla zjištěna dodatečně později. Do té doby se to přisuzovalo té jeho slepohluchotě. Bývalá manželka mi sem tam pošle synovu lékařskou zprávu a fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33808
27.9.22 17:19
@Karel38 píše:
@arinecka Zatím jsem o stěhování neuvažoval. Po rozvodu jsem se s novou partnerkou nastěhoval do domů po jejich zemřelých rodičích, kteří žili na Moravě.Zatím nevím, co s domem udělám. Možná ho přenechám dceři.

Ale ten dům nebude celý tvůj. Ty jo, není ti ze sebe na zvracení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 17:26

Tak jsem to dala prečíst pritelovi. No, slovo dement bylo to nejslušnější. A Prý nejhorší je, že takoví lidi opravdu existují a chodí mezi námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28930
27.9.22 17:36

@Karel38 Tak ten dům prodej a synovi věnuj celou částku z prodeje. To by mu mohlo na terapie a podobně stačit, když mu budeš ještě posílat alimenty. Péče o postižené dítě je opravdu finančně nákladná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
27.9.22 17:49
@Margery píše:
@Karel38 Tak ten dům prodej a synovi věnuj celou částku z prodeje. To by mu mohlo na terapie a podobně stačit, když mu budeš ještě posílat alimenty. Péče o postižené dítě je opravdu finančně nákladná.

No v takovém případě by to bylo asi nejlepší. Prodat dům, celou částku vložit dítěti na účet, dát do ústavu, udělat si trvalý příkaz na alimenty a hlavně vyřešit nějakého opatrovníka(to by poradil ospod),který by z těch peněz kupoval třeba i oblečení apod. a prostě by třeba jednou za měsíc přišel za dítětem, podíval se co potřebuje a jinak by byl v kontaktu s ústavem. Pak by o něm otec nemusel ani vědět a barák stejně náleží dítěti(peníze z něj),takže se mohou posílat alimenty a nemusí o dítěti ani vědět, ale je potřeba se alespoň o toto postarat a ne to podat tak hnusně. A ať se nová žena smíří s tím, že ještě minimálně 11 let se bude výživné posílat a opatrovník může za dítě žádat i o zvýšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28930
27.9.22 17:52
@Fiveone píše:
No v takovém případě by to bylo asi nejlepší. Prodat dům, celou částku vložit dítěti na účet, dát do ústavu, udělat si trvalý příkaz na alimenty a hlavně vyřešit nějakého opatrovníka(to by poradil ospod),který by z těch peněz kupoval třeba i oblečení apod. a prostě by třeba jednou za měsíc přišel za dítětem, podíval se co potřebuje a jinak by byl v kontaktu s ústavem. Pak by o něm otec nemusel ani vědět a barák stejně náleží dítěti(peníze z něj),takže se mohou posílat alimenty a nemusí o dítěti ani vědět, ale je potřeba se alespoň o toto postarat a ne to podat tak hnusně. A ať se nová žena smíří s tím, že ještě minimálně 11 let se bude výživné posílat a opatrovník může za dítě žádat i o zvýšení.

Přesně tak. Já bych nikoho nenutila starat se o postižené dítě, ale at je tedy to dítě po hmotné stránce plně zabezpečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 17:58

Vždycky, když vidím nějakou matku s takto postiženým dítětem, mnohdy už dospělým, trhá mi to srdce. Nejradši bych ji objala a vyjádřila obdiv za to, jak je silná. Musí to být hrozný pocit, myšlenky co bude, až nebude sama moci nebo už tu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42244
27.9.22 18:07

Já si dokonce myslím, že postižené děti by měly být na nějakou formu ústavní péče zvyklé - třeba i stacionář, krátkodobé odlehčovací pobyty atd. Aby to pro ně nebyl, až rodiče nebudou moci, až takový šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
27.9.22 18:23
@Karel38 píše:
@arinecka Zatím jsem o stěhování neuvažoval. Po rozvodu jsem se s novou partnerkou nastěhoval do domů po jejich zemřelých rodičích, kteří žili na Moravě.Zatím nevím, co s domem udělám. Možná ho přenechám dceři.

Není to ze sebe na zvracení? Dům, který si,,nechal,, bývalé ženě teď přenecháš dceři, kterou máš s jinou babou? Takze k zve ex je to cizí děcko? a co syn? S tím se už nepočítá? Ubohá kreaturo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.9.22 18:28
@Karel38 píše:
Dobrý den,

Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.

S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.

A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.

Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?

Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?

Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.

No ty kráso, ty jsi ale otec a vůbec člověk k zblití :pocitac:

Je vůbec tvoje existence k něčemu dobrá?

Karma je zdarma :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3408
27.9.22 18:49
@bigl píše:
Jaký šel, takovou potkal.
Až se něco stane vašemu společnému dítěti - vážně onemocní, úraz atd., tak doufám, že ho taky šupnete do ústavu a přestanete se o něj zajímat.

já zase doufám, že ho jednou jeho dcerka jako dědka senilního sama do ústavu šoupne a nechá ho tam hezky osaměle dožít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5103
27.9.22 19:36

Tebe bych chtela mit ve sklepe, tatko.. a rada bych te chodila mlatit lopatou.. :poblion: :roll: Snad nejsi opravdovej, protoze jinak doufam, ze te karma chyti za…fogla, aby ses uz nemnozil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová