Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše:
Prosím tě, ty radši už nemysli. Chudák tvoje ex, ví že umře, ví že její dítě nikdo nebude chtít a tebe zajímají jen peníze.
Naštěstí má dítě prarodiče. I když by si ho nevzali domů, snad ho budou navštěvovat a budou mu zajišťovat větší pohodu.
Zakladateli tomu „vstupnému“ se oficiálně říká sponzorský dar a platí ho ten, kdo o umístění žádá. Těm lidem je úplně jedno jestli to zaplatíš s někým na půl nebo si na to vezmeš půjčku. Prostě nezaplatíš, nemáš místo.
Co jsi pro to aby ses nemusel starat o syna od včerejška udělal? Krom toho, že čteš tento web? Už ses aspoň podíval kde u vás nejblíž nějaké takové zařízení je a jaké má podmínky přijetí?
@Big boss píše:
Zakladateli tomu „vstupnému“ se oficiálně říká sponzorský dar a platí ho ten, kdo o umístění žádá. Těm lidem je úplně jedno jestli to zaplatíš s někým na půl nebo si na to vezmeš půjčku. Prostě nezaplatíš, nemáš místo.
Co jsi pro to aby ses nemusel starat o syna od včerejška udělal? Krom toho, že čteš tento web? Už ses aspoň podíval kde u vás nejblíž nějaké takové zařízení je a jaké má podmínky přijetí?
Myslím, že řekl bývalé ženě, aby mu dala peníze na ústav pro syna. Tedy, možná to delegoval na současnou ženu.
Jinak tedy si nemyslím, že by tvoje nemocná bývalá měla přispívat na synovu ústavní péči, ona je schopna jeho péči zajišťovat osobně, evidentně. Proč by teda měla tobě přispívat? Ty se nechceš o syna starat, ty chceš ústavní péči, ty to budeš muset platit.
Jakože nechci být škodolibá, ale vidím to tak, že stejně na rychlo nic neseženeš, nemáš peníze ani známosti.
Takže se o syna chtě nechtě budeš muset starat, minimálně nějakou dobu.
Jakmile se zdravotní stav matky zhorší a bude muset být hospitalizována, což může být ze dne na den, třeba zítra, tak syna ti přiveze sociálka před dveře a starej se.
@Big boss Sociálka mi syna doveze 200 km ke mně domů? Já vůbec netuším, co s ním mám jako dělat. Znám ho výhradně jenom z fotografií, kterými mi bývalá žena spamovala mail. Můžu to převzetí odmítnout?
@Karel38 píše:
@Big boss Sociálka mi syna doveze 200 km ke mně domů? Já vůbec netuším, co s ním mám jako dělat. Znám ho výhradně jenom z fotografií, kterými mi bývalá žena spamovala mail. Můžu to převzetí odmítnout?
Radí Ti to stejná expertka, která na straně 3 psala, že se dítěte můžeš zříct a půjde pak do ústavní péče.
![]()
@Karel38 píše:
Dítě není balík, který se dá poslat zpět. A ano, vezli by ho i 500km.Jsi v rodném listu, starej se. A pokud dítě nezvládneš, dej ho do pěstounské péče, ale alimentům se nevyhneš a naopak postupně porostou nahoru. Ideálně řekni jeho matce, že pečovat o něj nechceš a všichni tři jděte ještě teď společně na ospod a vyřešte tam pěstounskou péči po smrti nebo už teď pokud na tom neni dobře. Představa, že bych umřela a měla doma postižené dítě, tak bych se bála docela toho, co by se dělo, než by někdo vyrazil dveře. Pěstouni se najdou i k takovým dětem. A případný pěstoun, pokud by se našel brzy, tak by zastim mohl funovat v režimu hostitelské péče(brát si dítě na víkendy apod.).
@Karel38 píše:
Až přijedou uteč do nejbližšího lesa a tam vyčkej dokud neodjedou.Nebo se schovejte do sklepa a dělejte že nejste doma.
@Anna766 píše:
Až přijedou uteč do nejbližšího lesa a tam vyčkej dokud neodjedou.Nebo se schovejte do sklepa a dělejte že nejste doma.
Bych se divila, kdyby toho kluka do lesa neodvedl sám poté, co dítě zdědí půlku domu. Problém vyřešen. A když ho nikdo nenajde, ještě ušetří za pohřeb. ![]()
@Karel38 píše:
Co se zkusit zachovat alespoň jednou jako chlap a řešit to teď? Dojet za ženou, promluvit si s ní co a jak má zařízené, navrhnout nějaké rozumné řešení. Neboj, ona ho k tobě určitě nepošle, má ho totiž ráda.
Jinak, jen x*ndl řekne fotkám vlastního dítěte spam. ![]()
@Havlova píše:
Co se zkusit zachovat alespoň jednou jako chlap a řešit to teď? Dojet za ženou, promluvit si s ní co a jak má zařízené, navrhnout nějaké rozumné řešení. Neboj, ona ho k tobě určitě nepošle, má ho totiž ráda.
Jinak, jen x*ndl řekne fotkám vlastního dítěte spam.
Se divím že ji nezažaloval za stalking.
@Anna766 píše:
Jestli je to pravda, maminka už to má, alespoň částečně, vyřešené. Myslím, že počítá s prarodiči a ne touhle kreaturou.
@Havlova píše:
Jestli je to pravda, maminka už to má, alespoň částečně, vyřešené. Myslím, že počítá s prarodiči a ne touhle kreaturou.
To doufám.
@Havlova píše:
Jenže sociálka bude počítat v první řadě s ním, pokud to matka nesepíše s prarodiči na ospodu před smrtí.
@Fiveone píše:
Jenže sociálka bude počítat v první řadě s ním, pokud to matka nesepíše s prarodiči na ospodu před smrtí.
Hele, jestli je alespoň trochu lucidní, určitě už něco takového řeší. Vždyť hned v úvodu měl starosti, jestli bude muset platit prarodičům výživné, když jí „nechal“ dům.