Nechci syna do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2423
28.9.22 17:36
@jege píše:
Když myslíš, že bys po x-letech společného života strčila dítě do ústavu… :nevim:

No a co by mi zbylo? Zivorit doma na dávkách a zblaznit se z toho, ze mi bude co hodinu zvonit upominka na výměnu plen, injekci, vyčištění nějaké sondy, polohovani, dávku léku? Budu se denne dívat na to, jak moje dite trpí nebo nevnímá? Nebudu moct ani na chvíli nikam odejít, protože kdo by se o něj postaral? A to vše dalších 40 roku? Zesilela bych z toho dřív než by se zopakovalo roční období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 18:05
@Prosimklid píše:
No a co by mi zbylo? Zivorit doma na dávkách a zblaznit se z toho, ze mi bude co hodinu zvonit upominka na výměnu plen, injekci, vyčištění nějaké sondy, polohovani, dávku léku? Budu se denne dívat na to, jak moje dite trpí nebo nevnímá? Nebudu moct ani na chvíli nikam odejít, protože kdo by se o něj postaral? A to vše dalších 40 roku? Zesilela bych z toho dřív než by se zopakovalo roční období.

Myslím si, že jege ma doma nemocné dítě, ale stará se o něj manželka a to jejich manželství není zas tak šťastné. Ono se to jednoduše soudí. Manžel ma postiženého sourozence. Rodiče moc nikam nemůžou, mají třicetileté dítě které se občas podělá. Kvůli tomu odmítám hlídat, prostě bych to nezvládla. Co mě nejvíc děsí, co bude kdyby se něco rodičům stalo. Manžel by si chtěl vzít sourozence k nám, což odmítám, takže doufám, že se do té situace nikdy nedostaneme. Ale tím se zakladatele nezastávám, jemu jde primárně o peníze.
Anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
36558
28.9.22 19:30
@Prosimklid píše:

A z mimina se také do roka zblázníš? Anebo postačí, když se usměje a řekne „mami“ a všechny starosti a problémy jsou zapomenuty? ;)

Není to tak hrozné, jak si to projektuješ, kromě té hromady problémů je to i spousta legrace a zábavy, pokud se o takové dítě stará celá rodina a pomůže i příbuzenstvo. A ne proto, že musí, ale proto, že ho má rádo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36558
28.9.22 19:33
@Anonymní píše:
Manžel ma postiženého sourozence. Rodiče moc nikam nemůžou, mají třicetileté dítě které se občas podělá. Kvůli tomu odmítám hlídat, prostě bych to nezvládla. Co mě nejvíc děsí, co bude kdyby se něco rodičům stalo. Manžel by si chtěl vzít sourozence k nám, což odmítám, takže doufám, že se do té situace nikdy nedostaneme.

A pokud se, nedej Bože, dostaneš na vozík sama, má Tě manžel strčit do ústavu jenom proto, že se občas poděláš, takže by to nedával? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.9.22 19:52
@Anonymní píše:
Myslím si, že jege ma doma nemocné dítě, ale stará se o něj manželka a to jejich manželství není zas tak šťastné. Ono se to jednoduše soudí. Manžel ma postiženého sourozence. Rodiče moc nikam nemůžou, mají třicetileté dítě které se občas podělá. Kvůli tomu odmítám hlídat, prostě bych to nezvládla. Co mě nejvíc děsí, co bude kdyby se něco rodičům stalo. Manžel by si chtěl vzít sourozence k nám, což odmítám, takže doufám, že se do té situace nikdy nedostaneme. Ale tím se zakladatele nezastávám, jemu jde primárně o peníze.
Anonym nebo smazat

Tak do té situace se jednou pochopitelně dostaneš. :roll: Nebo očekáváš, že zemřeš velmi mladá? Či snad že tchánovci budou ještě ve stu letech křepcí junáci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
28.9.22 20:05
@Anonymní píše:
Anonym nebo smazat

Takový příklad znám, u kamaráda. Postižený sourozenec, otec odešel, vychovávala ho jen maminka, on se oženil a maminka relativně mladá umřela. Kamarádově manželce se taky postižený sourozenec nehodil do krámu k jejím dvěma vystajlovaným dětičkám a dokonalé domácnosti. Kamarád je ten, co doma lítá a všecko dělá, madam se moc nepředře, bydlí u jejích rodičů, servis má ze všech stran. Když přijdeme k nim na návštěvu, tak on lítá, obsluhuje nás, vaří kafe, nosí pochutiny a ona sedí a úkoluje ho.
No to je jedno, sourozence po smrti jeho mámy šupli do ústavu. Já to částečně chápu, ale kdyby si ho aspoň jednou za čas vzali domů. třeba jednou za čas na víkend, na svátky… Nevím, jestli za ním občas chodí na návštěvy aspoň on, ale ona určitě nee a doma ho taky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 20:11
@jege píše:
A pokud se, nedej Bože, dostaneš na vozík sama, má Tě manžel strčit do ústavu jenom proto, že se občas poděláš, takže by to nedával? :think:

Zvláštní je, že to napíšeš hned takto. Přitom logika by řekla, když by se manžel chtěl starat o postiženého sourozence, tak by to neměl házet na manželku, ne? Jinak to není o tom, že se občas podělá, ale neutře si zadek. Jsem na rodičáku už 5 let, doma je to ubijející a takto bych nemohla jít do práce, protože je to péče 24/7.

@Sonmi píše:
Tak do té situace se jednou pochopitelně dostaneš. :roll: Nebo očekáváš, že zemřeš velmi mladá? Či snad že tchánovci budou ještě ve stu letech křepcí junáci?

Může jít do ústavu, rodiče mají dům ten by se dal prodat a tím tu péči zafinancovat. Sourozence bychom navstevovali a mohli brat na víkend k nám a střídali bychom se s dalším sourozencem manžela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.22 20:18
@bigl píše:
Takový příklad znám, u kamaráda. Postižený sourozenec, otec odešel, vychovávala ho jen maminka, on se oženil a maminka relativně mladá umřela. Kamarádově manželce se taky postižený sourozenec nehodil do krámu k jejím dvěma vystajlovaným dětičkám a dokonalé domácnosti. Kamarád je ten, co doma lítá a všecko dělá, madam se moc nepředře, bydlí u jejích rodičů, servis má ze všech stran. Když přijdeme k nim na návštěvu, tak on lítá, obsluhuje nás, vaří kafe, nosí pochutiny a ona sedí a úkoluje ho.
No to je jedno, sourozence po smrti jeho mámy šupli do ústavu. Já to částečně chápu, ale kdyby si ho aspoň jednou za čas vzali domů. třeba jednou za čas na víkend, na svátky… Nevím, jestli za ním občas chodí na návštěvy aspoň on, ale ona určitě nee a doma ho taky nechce.

Tak to drsná opravdu nejsem. Sourozence mám ráda, ale na péči 24/7 se necítím. Na víkendy svátky jo, ale to wc by řešil manžel. Obrací se mi žaludek i u dětí natož u dospělého.

• Citovat
  • Upravit
18149
28.9.22 20:21
@Anonymní píše:
Tak to drsná opravdu nejsem. Sourozence mám ráda, ale na péči 24/7 se necítím. Na víkendy svátky jo, ale to wc by řešil manžel. Obrací se mi žaludek i u dětí natož u dospělého.

Já třeba chápu, že každý na to nemá, kor když to není tvoje dítě. Aspoň za ty víkendy a svátky bych se ale přimlouvala.
Kamarádka dělá v ústavu a přebalují tam taky děti i dospělé postižené a pokladěné, jsou to pro ně cizí lidi a musí. Když musíš, uděláš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36558
28.9.22 20:23
@Anonymní píše:
Zvláštní je, že to napíšeš hned takto. Přitom logika by řekla, když by se manžel chtěl starat o postiženého sourozence, tak by to neměl házet na manželku, ne? Jinak to není o tom, že se občas podělá, ale neutře si zadek. Jsem na rodičáku už 5 let, doma je to ubijející a takto bych nemohla jít do práce, protože je to péče 24/7.Může jít do ústavu, rodiče mají dům ten by se dal prodat a tím tu péči zafinancovat. Sourozence bychom navstevovali a mohli brat na víkend k nám a střídali bychom se s dalším sourozencem manžela.

Tak je celkem logické, že kdo se kvůli nemoci podělá, tak si ani neutře zadek. Jinak na těžce hendikepovaného dospělého bys dostávala cca 20.000 Kč příspěvek na péči + cca 15.000 Kč jeho důchodu, takže „plat“ více než slušný, byť makačka je to také slušná a hlavně pro extroverty i velký záhul na psychiku.

Ovšem není nutné to hrotit takhle do extrému, stačí trochu zájmu ohledně vhodného zajištění sourozence a občasná kontrola jak je o něj postaráno, a spokojení mohou být všichni.

35000 Kč od státu + nějaká renta z prodeje baráku by mělo stačit na velmi slušnou péči, občasné návštěvy, nemluvě o případných víkendových pobytech - co víc si lze prát a nikomu by to nenarušovalo jeho vlastní život, ale přitom by o sourozence bylo náležitě postaráno. Stačí jenom chtít a mít srdce na správném místě. ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1881
28.9.22 23:44
@Karel38 píše:
Dobrý den,

Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.

S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.

A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.

Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?

Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?

Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.

Ty si ale samolibej ko-kot.Vic netřeba, však ono tě to dožene. A ne proto, že bys to nezvládl, ale jak se o TOM vyjadrujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
29.9.22 13:25

Já si nemůžu pomoct, ale mně styl komunikace borce Karla strašně připomíná styl jakým trolila meh. :think:

Ze začátku kontroverzní úvod, okázalá ignorace rychle přibývajících nenávistných komentářů a když už něco napíše, tak jako by se nechumelilo vystřelí další absurdní argument, aby byli lidi ještě víc nas. raní. A pak se zase odmlčí.

Pořád si trvám na tom, že je to troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
29.9.22 13:41
@MatkaMatceVlkem píše:
Já si nemůžu pomoct, ale mně styl komunikace borce Karla strašně připomíná styl jakým trolila meh. :think:

Ze začátku kontroverzní úvod, okázalá ignorace rychle přibývajících nenávistných komentářů a když už něco napíše, tak jako by se nechumelilo vystřelí další absurdní argument, aby byli lidi ještě víc nas. raní. A pak se zase odmlčí.

Pořád si trvám na tom, že je to troll.

Presne. Nenecha se vytocit, pomalu pridava pod kotel a bavi se. Nedokazu si predstavit, ze clovek s postizenym ditetem po letech by tyto informace nevedel, ze by uz davno nebyl domluven s matkou, co bude dal a potreboval to psat na emimino. Ne ze by takovi lide nemohli byt, ale pochybuju, ze by to tady potrebovali sdelovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.9.22 13:56

@alatheia1 Já ty informace až to teďka vědět nepotřeboval. O vše okolo syna se starala moje bývalá žena. Dal jsem si trvalý příkaz na alimenty a tím to pro mě haslo.

Tyhle stránky mi poradila moje nynější partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33780
29.9.22 14:04
@Karel38 píše:
@alatheia1 Já ty informace až to teďka vědět nepotřeboval. O vše okolo syna se starala moje bývalá žena. Dal jsem si trvalý příkaz na alimenty a tím to pro mě haslo.Tyhle stránky mi poradila moje nynější partnerka.

A o co ti teda jde? Časem si trvalý příkaz změníš na jiné číslo účtu a hotovo ne? Pořád je to tvůj syn, atˇse ti to líbí nebo ne. Ale neboj, karma má adresu na každého, i na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová