Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prosimklid píše:
No upřímně, jako matka bych asi takové dítě do nějaké specializované pece dala taky - jaký smysl se ma obětovat pro někoho, kdo to ani nevnímá? Jak bys s nim jako žila? Vždyť to se vylučuje s praci, budeš na nějakých dávkách a nonstop se cely život o nej starat?
Ano!
@jege píše:
Ano!
Ono to chce něco mezi. Do smrti to určitě nezvládneš. A po ní? Nějaká forma částečné ústavní péče (stacionář, odlehčovací pobyty,…) chce už v okamžiku, kdy tu sílu na péči máš - jinak je to pak pro to dítě hrozná změna. Takhle bude alespoň trochu zvyklé.
@brisco píše:
Ty se chceš s umírající ženskou handrkovat o prachy?
Troll, dej Bože ať je to troll. Protože to je ještě větší svině než jsme doufali.
@Havlova píše:
Ono to chce něco mezi. Do smrti to určitě nezvládneš. A po ní? Nějaká forma částečné ústavní péče (stacionář, odlehčovací pobyty,…) chce už v okamžiku, kdy tu sílu na péči máš - jinak je to pak pro to dítě hrozná změna. Takhle bude alespoň trochu zvyklé.
Jege ví o čem mluví.
Příspěvek upraven 27.09.22 v 23:15
A jestli jsem dobře četla a pochopila, dítě je hluchoslepé s MR.To neznamená že nic nevnímá a je mu všechno jedno. Proboha, mě je z toho úplně zle.
@Anna766 píše:
A jestli jsem dobře četla a pochopila, dítě je hluchoslepé s MR.To neznamená že nic nevnímá a je mu všechno jedno. Proboha, mě je z toho úplně zle.
Mě taky, snad to není pravda. Je mi líto toho chlapečka i jeho mámy.
@Anna766 píše:
Jege víno čem mluví.
To jsem nevěděla, v tom případě klobouk dolů.
Ale ze vzdálenější rodiny vím, že když už rodiče nemohli, byl to pro ně i pro dítě (v té době už cca 40 let) šok. Že pak i litovali, že nebylo zvyklé alespoň na stacionář - fungovat jinde, s jinými lidmi.
Příspěvek upraven 27.09.22 v 23:19
@Karel38 píše:
@arinecka Zatím jsem o stěhování neuvažoval. Po rozvodu jsem se s novou partnerkou nastěhoval do domů po jejich zemřelých rodičích, kteří žili na Moravě.Zatím nevím, co s domem udělám. Možná ho přenechám dceři.
Ne, že by to bylo moc uvěřitelné od začátku, ale tohle už troll přehnal… ![]()
@jege píše:
Ne, že by to bylo moc uvěřitelné od začátku, ale tohle už troll přehnal…
Taky doufám že je to nějaký bIbec co se jen baví.
@Karel38 píše:
@Konys To, že po smrti manželky bych pobyt zcela hradil já jsem pochopil. Mluvilo se tu však o jakém si „vstupném“. Proto by mě zajímalo, kdo je vlastně povinnen ho uhradit. My oba, nebo bývalá, která má syna v péči a měl bych ji napsat souhlas s umístěním? V papírování se moc nevyznám. Tyhle věci obvykle řeší moje ženy.
Karle, ty jsi moralne povinen to uhradit. Ne napul, nebo dokonce jen byvala, ktera v terminalni fazi onemocneni jiste nepracuje a nema penez nazbyt. Je to tvoje dite, ktere jsi zplodil. Postarej se aspon financne, kdyz jinak neumis.
@Karel38 píše:
@dreamis Přiznám se, že jsem vůbec netušil to s těmi padesát tisíci a víc. Myslel jsem, že dát někoho do ústavu je snadné. Maximálně by mohl být problém s místem.Kdybychom se s bývalou manželkou domluvili, že syna umístíme ještě za jejího života, platili bychom tu částku napůl?
Ty toho " netušíš" asi víc, co? Jak v jiné diskuzi někdo vtipně řekl, nejsi zbytečně inteligentní.
Třeba v mnoha Alzheimer centrech se za přijetí seniora taky hradí obdobná částka, říká se tomu sponzorský příspěvek
@Karel38 píše:
Dobrý den,Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.
S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.
A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.
Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?
Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?
Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.
Doufám, že až budeš starý a nemohoucí nebo nedej bůh, vážně onemocníš, že tě nová žena kopne do řiti a zařídí si také šťastnější život. A tvoje nové děti, ať si také nekazí jednou život nějakou péčí a podporou rodičů.
@jege píše:
Ano!
No tak každý je jiný, já bych to rozhodne nedelala. A nejen já - už v těhotenství jsme si s partnerem vyrikali, co bychom dělali v případě těžce postiženého dítě (kdy by se na to přišlo už ve fazi, kdy není možný potrat nebo se něco stalo při porodu). Upřímně - je rozdíl se nepostarat o dítě třeba s celiakii, autismem apod VS kompletním lezakem nebo někoho, kdo nevnímá a nikdy nebude. Pokud nekomu vyhovuje psychické utrpení při peci o tělesnou schránku dítěte, které ze života nic nema (byt si kdokoliv namlouvá cokoliv), tak podle mě k odsouzeni to není. K odsouzeni je týrání, nezájem o dítě, špatná výchova nebo opuštění děti kvůli novému partnerovi apod, ale rozhodne to neni to, ze někdo nema silu/odvahu/empatii se 40-60 let starat o těžce nemocne dítě a obětovat mu cely život.
@Prosimklid píše:
No tak každý je jiný, já bych to rozhodne nedelala. A nejen já - už v těhotenství jsme si s partnerem vyrikali, co bychom dělali v případě těžce postiženého dítě (kdy by se na to přišlo už ve fazi, kdy není možný potrat nebo se něco stalo při porodu). Upřímně - je rozdíl se nepostarat o dítě třeba s celiakii, autismem apod VS kompletním lezakem nebo někoho, kdo nevnímá a nikdy nebude. Pokud nekomu vyhovuje psychické utrpení při peci o tělesnou schránku dítěte, které ze života nic nema (byt si kdokoliv namlouvá cokoliv), tak podle mě k odsouzeni to není. K odsouzeni je týrání, nezájem o dítě, špatná výchova nebo opuštění děti kvůli novému partnerovi apod, ale rozhodne to neni to, ze někdo nema silu/odvahu/empatii se 40-60 let starat o těžce nemocne dítě a obětovat mu cely život.
On je rozdíl říci, nechci syna, nechci si kazit život a psát, jak se vyvázat z alimentů a něco jiného, bojím se toho, nezvládl bych takovou péči, ale je to můj syn a chci mu zařídit dobrou péči v nějakém slušném domově a budu ho určitě navštěvovat. Pán je ten první případ a to je hnus.
@Karel38 píše:
@dreamis Přiznám se, že jsem vůbec netušil to s těmi padesát tisíci a víc.Myslel jsem, že dát někoho do ústavu je snadné. Maximálně by mohl být problém s místem.Kdybychom se s bývalou manželkou domluvili, že syna umístíme ještě za jejího života, platili bychom tu částku napůl?
Prosím tě, ty radši už nemysli. Chudák tvoje ex, ví že umře, ví že její dítě nikdo nebude chtít a tebe zajímají jen peníze.