Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetraJ Ne že nejsou takoví lumpi. Jsou. Ale nehledají info na epipi. Klid. Nejsou ony nějaké prázdniny?
@pikola píše:
No a kdo bude mít barák až ona tu nebude?
Dům připadne chlapci, opatrovníka stanoví soud.
@inkakřivák píše:
@PetraJ Ne že nejsou takoví lumpi. Jsou. Ale nehledají info na epipi. Klid. Nejsou ony nějaké prázdniny?
Už jsem tu psala, že se nějaké děcko puberťák nudí. Zítra je svátek, tak je někde dnes ve škole volno.
@inkakřivák píše:
@Big boss Zapomínas, že kluk bude mít po matce barák.
To asi jo, ale bude trvat než se vše vyřídí a barák se třeba prodá a klukovi je barák k ničemu. Správcem majetku bude sice otec, barák prodá a bude z toho asi platit klukovi pobyt. Ale to je otázka měsíců, takže se klidně může stát, že zakladatel sice bude mít barák, ale nebude mít ani těch 50 litrů na vlezné do ústavu, takže bude mít synka doma a mu jde především o to, aby se tohle nestalo.
No může se na to půjčit přinejhorším, taky možnost.
Mě jen fascinuje, že někdo skočí na takovou ptákoviny. Vždyť to tak prvoplánově bije do očí.
@Karel38 píše:
Dobrý den,Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.
S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.
A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.
Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?
Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?
Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.
@Karel38 píše:
@Ahep Dům jsme koupili společně za dobu našeho manželství. A já se rozhodl, že jí ho přenechám, když pak ona nebude nic po mě chtít.
A ona te vypekla a schvalne si uhnala rakovinu, ze? ![]()
Nechci ti do toho kecat, ale ta tvoje nová láska moc citlivá žena není, tak jen počítej, že jak nebudeš dost sypat, nebo budeš nemocný, tak nebude sebou tahat zbytečné břemeno a načutne tě. Tak aby se ti pak nehodilo, když bys mohl bydlet u syna.
Zbavovat se dítěte jen proto, že evidentně po tobě zdědil MR je smutný. Tvoje nové děti ti také budou překážet, až se u nich projeví něco, co se ti nebude líbit. Třeba až tě budou v pubertě nazývat trapákem apod.?
Tvůj syn se tě neptal, jestli se chce narodit tak, jak se narodil a tvoje povinnost je mu zařídit stejnou životní úroveň jako máš ty a tvoje další děti.
Takže ať bude kdekoliv, platit budeš. Když si ho nevezmou prarodiče, může být ve stacionáři, v dětském domově apod. To se platí i s příspěvku na péči, který synovi náleží. Ale alimenty a doplatek platit budeš muset.
Chápala bych, že se nechcete starat osobně, ale že se snažíte ho ještě odrbat na alimentech?
Jestli je dům na bývalou manželku, tak je dost možné, že po její smrti budou finance spravovat její rodiče a dobře ti tak.
Zkus se synem trávit nějaký čas, jen ty a on. Možná ti ukáže trošku jiný svět. Lepší
Příspěvek upraven 27.09.22 v 11:36
To je hnus
Jak muzes rict „kam se to dava“,kdyz to „TO“ je tve dite paneboze???
@Karel38 píše:
@kavenka Nová partnerka není vůbec nadšená z možnosti, že bychom se o kluka starali. Furt do mě hučí, ať si nechám snížit alimenty, ať mají víc naše děti. A já také ne. Chtěl jsem mít od všeho po rozvodu pokoj. Myslel jsem, že když jsem bývalé nechal dům, tak to bude stačit.
Když jsi kluka dělal, tak se ti to libilo, viď? Ale nerodí se jen dokonalé a zdravé děti. Tvoje ex se na vaše společné dítě nevyprdla. Ty ano. Tak ho aspoň zabezpeč.
@PetraJ Jasný, já vím, to je hnus celkově. Pokud je skutečnej, jakože klidně může být, je to odpad společnosti na úplném dne, za to co napsal. Na tom se shodneme, že ano.
@PetraJ píše:
To dítě.
Takže kdyby si vzal dítě, bude i barák
to nová žena ví?
@Karel38 píše:
Dobrý den,Hned na začátku řeknu, že nevím, jestli mi bude někdo z vás rozumět.
S bývalou manželkou, která má rakovinu v posledním stádiu máme sedmiletého syna, který trpí hluchoslepotou a MR.
A já se bojím toho, že bych kluka dostal do péče. Rád bych to odmítnul. Nechci se starat a mám dávno zařízený život s jinou ženou, se kterou jsem šťastný. Nerad bych si to klukem pokazil.
Pokud by si syna vzali do péče rodiče bývalé musel bych jim platit alimenty?
Když bude v nějakém ústavu nebo kam se to dává, musím za ten ústav platit?
Jsem jenom chlap, co chce být šťastný. Nic víc.
Z vás mi je na blití
tady opravdu škoda slov, všechno špatně