Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@annnettt rommy píše:
Změnit lékaře
Většina gynekologů těhotné přijímat nechce, protože s nimi obvykle přichází problémy (resp. mají pověst problémových pacientek, protože nevydržely u původního doktora).
@LLenule111 píše:
Nárok sice má na 100% plat ale kdo to dneska ze zaměstnavatelů dodržuje že?
Neznám nikoho z okolí, kdo byl byl doma za plný plat. Ono je lepší říct jdi marodit. Mě to taky řekli, jak u prvního, tak i u druhého zaměstnavatele.
Já zase neznám zaměstnavatele, který by vyhrál spor s těhotnou. to ani nejde. zákoník mluví jasně - nelze vyhodit (pokud nepodpálí fabriku a neznásilní mu u toho vnučku), převést musí. Tečka.
I tady na emiminu byla řada případů, kdy se o to zaměstnavatel pokusil a vždycky prohrál. S těhulí nelze bojovat. ![]()
No řeknu Vám to takhle, mistr je pěkná.. S inspektoratem by me poslal do…To byste tam museli být, abyste věděli jakej je, je falesnej. A já bych byla nejradši doma, Protože vim jaký to tam je. Řeknu vám příklad, jak se ke me choval, kdyz jsem se ho ptala kam mám jít, tak mi řekl, že na potrat.. a všichni se tam tomu smáli, všem to vykecal, ačkoli jsem ho žádala, at si to nechá pro sebe. A prej ho stvu tím, ze jsem si vymyslela, ze nebudu zvedat nic těžkého. Stejně jsem zvedala a nikdo nic neřešil. Řekl mi at si jdu pro neschopenku a kdyz jsem se ho ptala kde, kdyz mi ji nikdo nedá, tak mi řekl at si to nějak zaridim a ja nechci s ním soupeřit.
@Judithkaj ono se to lehce řekne, kdyz jsou všichni nejlepší kamarádi Xx let.. sama proti všem není jednoduchý
@Alliena20 tak nesouper s mistrem, na nej se muzes vykaslat a jdi rovnou na vedeni, mistrovi je to jedno, kdyz tam prijde inspekce…
@Judithkaj ono se to lehce řekne, kdyz jsou všichni nejlepší kamarádi Xx let.. sama proti všem není jednoduchý
Jak říkají holky - hlavně nepodepisuj žádnou výpověď, dohodu apod.
S takovým mistrem bych už nic neřešila, ale zašla okamžitě na personální. Předlož jim všechny papíry a na nich je, ať to vyřeší.
Netahat těžký věci není tvůj výmysl, ale zákon. Nechoď za ním, běž za vedením. Oznam, že si těhotná, ať tě převedou na jinou práci. Nediskutuj s mistrem, tomu do toho podle mě nic ani není. Ten tam není od toho, aby o tobě rozhodoval. Nemá tě co posílat pro neschopenku. Pošli ty jeho do…
A těžký věci bych fakt netahala, až se něco stane, jemu to bude jedno.
@Alliena20 Holka, to ti nezavidim. Blba situace. Jestli mate personalni, zajdi tam s pisemnou zadosti o prevedeni na misto vhodne pro tehotnou a priloz potvrzeni lekare. Ale pocitej s tim, ze pokud se nezmeni osazenstvo firmy, asi se nebudes mit kam po rodicovske vratit
Uprimne, podle toho co pises, asi bych se tam ani nevracela.
@Monchichik byla jsem včera na personálu, říkali, ze mi zavolaji a nezavolali, nevím jestli mám zítra přijít, kdyz mi mistr řekl, at nechodím, ze me tam nechce a není tam pro me vhodná práce
proto jsem se ptala na neschopenku ![]()
@Alliena20 píše:
No řeknu Vám to takhle, mistr je pěkná.. S inspektoratem by me poslal do…To byste tam museli být, abyste věděli jakej je, je falesnej. A já bych byla nejradši doma, Protože vim jaký to tam je. Řeknu vám příklad, jak se ke me choval, kdyz jsem se ho ptala kam mám jít, tak mi řekl, že na potrat.. a všichni se tam tomu smáli, všem to vykecal, ačkoli jsem ho žádala, at si to nechá pro sebe. A prej ho stvu tím, ze jsem si vymyslela, ze nebudu zvedat nic těžkého. Stejně jsem zvedala a nikdo nic neřešil. Řekl mi at si jdu pro neschopenku a kdyz jsem se ho ptala kde, kdyz mi ji nikdo nedá, tak mi řekl at si to nějak zaridim a ja nechci s ním soupeřit.
Co je ti do nějakýho mistra?
Jdi na personální oddělení a řekni: „Dobrý den, já jsem XYová, pracuji tam a tam a jsem těhotná. Gynekolog mi dal potvrzení, že mám být převedena na jinou práci, protože tam, kde pracuju, nyní nelze zajistit, že budou naplněny požadavky na práci pro těhotnou definované zákoníkem práce. Přišla jsem situaci řešit.“
Nazdar.
Nějakej mistr tě nemusí vůbec zajímat.
@Alliena20 No ráno bych na personální zašla a chtěla po nich vyjádření (nejlépe písemné).
@Alliena20 Řeš to s personálním písemně. Zajít tam můžeš osobně, ale podej jim písemnou žádost o převedení na jinou práci a ideálně si nech potvrdit na kopii, že to převzali.