Nechtěný dárek - zvíře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27716
31.1.21 10:23

Taková aféra kvůli jedný malý pitomý rybičče, to že jsi nakoupila věci za 5 500kč je čistě tvoje blbost, vybavení pro jednu rybku jsi mohla v bazaru sehnat za pár korun možná i ti známý by ti nějaké dali, děláš z toho kovbojku aby jsi mohla být ta ublížená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.1.21 10:24

Rybu bych vrátila. Žere to peníze a čas. Navíc děti to stejně omrzi, ryby jsou spíš dekorace. A pro rejpalky - i ta stovka za žrádlo jsou peníze. Nechápu takový dárky. :nevim: Za dva dny už si syn ani nevzpomene že nějakou rybu máte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.21 10:25
@Janli píše: Čím míň na akvárko saháš, tím líp. Vodu měním, až se znatelně zakalí, opravdu ne preventivně, filtr lehce vyčistím tak jednou měsíčně. A to mám akvárko 150l. Většinou zjistím, že to ani nebylo potřeba. Pokud máš v akvárku rostliny, tak ho budou čistit samy, zvlášť s jednou rybou. K samečkovi se pokus sehnat ještě dvě samičky, občas je ve zverimexech mají a kup i krumýřovce, předpokládám, že nemáš žádný miniskvárko. Svítím 8-10 hodin denně, aby nerostly řasy.

Moc děkuju! Objednala jsem umělý rostlinky, na živý jsem si zatím netroufla. Ta filtrace musí běžet celou dobu? Nebo např. jen hodinu dvě denně? Četla jsem, že to Bettě nedělá dobře. Je to pro mě nové, o rybách naprosto nic nevím.

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.1.21 10:26

@venulka1 ale vždyť i beta může být v akváriu s dalšíma rybičkama, jen tam nemůže být další samec. Já ji měla i se samičkama ve velkým akvárku a bylo krásný koukat, když sameček stavěl hnízdo k páření.

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.1.21 10:32
@Anonymní píše:
Moc děkuju! Objednala jsem umělý rostlinky, na živý jsem si zatím netroufla. Ta filtrace musí běžet celou dobu? Nebo např. jen hodinu dvě denně? Četla jsem, že to Bettě nedělá dobře. Je to pro mě nové, o rybách naprosto nic nevím.

Já mám filtraci puštěnou jen pár hodin a to mám v akvárku asi 15ryb. Rostliny kup Anubise, ty vyrží všechno a dobře čistí vodu. Pokud máš jen umělý, budeš muset odsávat kal ze dna častěji. Živý rostliny ti to všechno usnadní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.21 10:34

@Julča001 @lucenka Holky děkuju. Můj nejsilnější pocit z toho všeho je právě to zklamání z netolerance. Já bych si nikdy nikomu jinému přes nesouhlas nedovolila určovat, co bude mít doma, o co se bude starat a je úplně jedno, o jaké zvíře se jedná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.21 10:39
@Janli píše:
Já mám filtraci puštěnou jen pár hodin a to mám v akvárku asi 15ryb. Rostliny kup Anubise, ty vyrží všechno a dobře čistí vodu. Pokud máš jen umělý, budeš muset odsávat kal ze dna častěji. Živý rostliny ti to všechno usnadní.

Ten kal se odsává jak? Já právě myslela, že všechno z akvárka vytáhnu a vyčistím. Štve mě, že na to nejsem připravená. je to všechno na honem.

• Citovat
  • Upravit
1663
31.1.21 10:42

To jako ze je normalni, kdyz mi nekdo da zvire, o kterem vylozene reknu, ze ho nechci? 8o To jsou teda pratele za vsechny prachy. Totalni neucta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.1.21 10:44
@Anonymní píše:
Ten kal se odsává jak? Já právě myslela, že všechno z akvárka vytáhnu a vyčistím. Štve mě, že na to nejsem připravená. je to všechno na honem.

Na to jsou odsávačky kalu, taková hadice s pumpičkou. Já ji mám ze superzoo asi za 70,–. Jen tím odsaješ kal ze dna a pak doplníš vodu. Vyndávat všechno je prostě hloupost. V akváriu jsou bakterie, který nastaví stabillní vnitřní prostředí a čištěním je ničíš. Stejně tak filtr jen lehce propláchneš vodou, klidně tam může nějaká nečistota zůstat, protože v té jsou ty správný bakterie.

• Citovat
  • Upravit
1984
31.1.21 10:44

Rybu bych asi nějak zvládla obstarat a dětem jí nechala. V mé nepřítomnosti (dovolená) by případnou péči zajišťovali dárci. Nám na podzim zmizel ze zahrady kocour, kterého holky zbožňovaly. Výslovně jsem mojí matce řekla, že si další kočku nepřeju, protože je to čtvrtá kočka, o kterou jsme přišli během pár let a nehodlám oplakávat další. V případě, že by nějakou přesto dotáhla jsem měla připravenou hlášku, že babi si pořídila kočičku a přivezla jí ukázat… Moje máti totiž cca dva roky zpět takhle darovala kotě své sestře, která po dvaceti letech přišla o kocoura a další zvíře už nechtěla a i mé sestře, protože další kočka se přece na baráku hodí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3923
31.1.21 10:48

@ZuzaM Mám přátel víc než dost. Ale pokud nejsou schopní pochopit, že si něco nepřeju, tak je prostě vypakuju. Tohle je čistě o respektu. Jak by se jim líbilo, kdybych já dala jejich dítěti něco s čím absolutně nesouhlasí?
Sorry, ale pokud nerespektují můj výslovný zákaz, tak si nesou následky, protože co provedou příště, když už by mě teď měli takhle v paži? Ono se řekne, blbá rybka, ale to je blbá rybka k blbé rybce a už jsme někde kde jsme se nechtěli dostat. Mí rodiče to taky tak udělali. Kamarádky mi k narozeninám koupily morče, a táta je vyrazil ze dveří i s dárkem s tím, že jim výslovně řekl, že si něco takového do baráku nepřeje. No… a ukázalo se, že ani rodiče těch kamarádek si ho nepřáli mít doma. Takže šli zpět a vrátili ho odkud ho koupili. A představ si! Já se s těma holkama pořád bavím! I po 20 letech! To je co?! Ono se dá vyjádřit názor a stát si za ním a neobětovat přátelství!
Je vždycky třeba se domluvit. Autorka píše, že přes léto třeba měsíc nejsou doma. Jak se mají o rybku starat? No leda se domluvit s někým, kdo si ji k sobě vezme - už je to starost navíc, o kterou autorka nestála a nad kterou se ti přátelé měli zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 10:50

@Janli Ještě jednou moc díky za rady! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.1.21 10:50

@amalka3455 já takhle tchýni řekla, že jestli nám doveze kočku, tak jí při další návštěvě dostane k obědu… :mrgreen:. Kočky mám ráda, ale ona nám furt sháněla dlouhosrstý, což nechci ani omylem, navíc v době, kdy jsme z gruntu rekonstruovali dům a žili pár let na staveništi…

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.1.21 10:51
@Anonymní píše:
@Janli Ještě jednou moc díky za rady! :kytka:

Když si nebudeš vědět s něčím rady, tak mi klidně napiš do SZ.

• Citovat
  • Upravit
1663
31.1.21 10:51
@LilyJane píše:
@ZuzaM Mám přátel víc než dost. Ale pokud nejsou schopní pochopit, že si něco nepřeju, tak je prostě vypakuju. Tohle je čistě o respektu. Jak by se jim líbilo, kdybych já dala jejich dítěti něco s čím absolutně nesouhlasí?
Sorry, ale pokud nerespektují můj výslovný zákaz, tak si nesou následky, protože co provedou příště, když už by mě teď měli takhle v paži? Ono se řekne, blbá rybka, ale to je blbá rybka k blbé rybce a už jsme někde kde jsme se nechtěli dostat. Mí rodiče to taky tak udělali. Kamarádky mi k narozeninám koupily morče, a táta je vyrazil ze dveří i s dárkem s tím, že jim výslovně řekl, že si něco takového do baráku nepřeje. No… a ukázalo se, že ani rodiče těch kamarádek si ho nepřáli mít doma. Takže šli zpět a vrátili ho odkud ho koupili. A představ si! Já se s těma holkama pořád bavím! I po 20 letech! To je co?! Ono se dá vyjádřit názor a stát si za ním a neobětovat přátelství!
Je vždycky třeba se domluvit. Autorka píše, že přes léto třeba měsíc nejsou doma. Jak se mají o rybku starat? No leda se domluvit s někým, kdo si ji k sobě vezme - už je to starost navíc, o kterou autorka nestála a nad kterou se ti přátelé měli zamyslet.

Souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný